Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Hva er egentlig grunnen til blå skjermer?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

[Tull]Det er Bill som vil gi deg en hilsen[/Tull]

 

BSOD kommer på grunn av en "upprettelig" feil i Windows, desverre så skal det utrolig lite til før "systemet" kneler. Feil drivere, bug i et program, feil på harddisk osv. er eksempel på ting som Windows ofte ikke takler.

 

Det er ganske ofte at det som står på den hyggelige blå skjermen ikke stemmer med det som egentlig er problemet, ofte på grunn av stabilitétsproblem.

 

Hilsen,

efikkan.

Lenke til kommentar

BSOD vil vise en feilkode. Feilkoden kan (søk hos Microsoft eller på Google) vil kunne antyde mest sannsynlige årsaker med forslag til løsning. F.eks er minnefeil en vanlig årsak. Husk at minnefeil, ødelagte systemfiler, programbibliotek (DLL), programfeil, driverfeil, virus og harddisktrøbbel alle kan gi samme reaksjon i Windows. Hvis BSOD viser til spesifikt program behøver det ikke være det som er årsaken, det var bare det programmet som snublet i feilen.

Lenke til kommentar

Vel, skjermer blir gjerne blå fordi produsenten finner ut at de vil gjøre noe litt spesiellt, og at en blå skjerm må passe rett inn. De tar dermed frem blå lakk, og sprayer hele driiten, medmindre de (som de somregel gjør) bruker blå hårdplast. Og boila, en blå skjerm...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...