Gå til innhold

Den store Conroe overklokkingstråden!


Anbefalte innlegg

Gjest Slettet-XHLacM
Men må man installere programmet? Det popper bare opp, der kommer det Clocks og settings elns

8723143[/snapback]

Det er normalt. Plugg and play.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Etter litt banning og diverse stygge blikk mot pcen fordi det var noe rart med BIOSen så klarte jeg dette med uguru. Fikk bare svart skjerm når jeg prøvde å boote 370 fsb i BIOS med høyere spenninger enn det jeg kjører her. Må si at det er greit nok siden jeg ikke har så mye erfaring at det gjør noe.

Link: http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=202524

 

Edit: BTW, kjørte med ca 1.40V-1.39V på cpu. Kjører da med systemet som er i sig. Skal nok klare mer, men orker ikke nå. Stor prøve i morgen(j***a ungdomskole :thumbdown:)

Endret av Megern
Lenke til kommentar
Hmm og jeg som ikke fikk mitt "opp i mer" enn 430FSB, trodde jeg var uheldig :(

8726728[/snapback]

Veit ikke hva det var, men skal kikke litt på det. Tror jeg glemte mch spenningen :blush: så ta dette med en stor klype havsalt. Skal testes mer i morgen. Siden den VMCH droppen er på ca 0,2V som er ganske mye, så kan det være det som stopper meg.

Lenke til kommentar
Hmm og jeg som ikke fikk mitt "opp i mer" enn 430FSB, trodde jeg var uheldig :(

8726728[/snapback]

Fant nå ut at det ikke var noe rart med BIOS. Kjørte MCH spenninga opp til 1.6V fra 1.5V som er stock. Klarte da Dette som jeg er relativt fornøyd med. 1.43V core. Det er fsb dropp på dette hovedkortet så jeg måtte gå opp til 401 fsb, noe som er litt irriterende.

 

Edit: Så et det ble en liten dobbel post av meg selv. Men håper dere ikke finner dette for irriterende.

Endret av Megern
Lenke til kommentar
Det var bra det. Klarer du å kjøre opp spenninga litt til på MCH og klokke hket endå høgare?

 

Av og til går det bra med dobbel post :)

8733815[/snapback]

Hket kan gå høyere. Det er jeg sikker på, fordi jeg kan sette mch spenninga til 2V. Skal se hva jeg kan få til en annen dag. Har matteprøve i morgen.

 

Btw: Hket virket stabilt også, og nb ble ikke spesielt varm.

Lenke til kommentar

Fiklet litt med den nye biosen F10 til mitt Gigabyte DQ6 v1.0. Og tok en tur opp på 500x7 3.5ghz med min E6600. Kjørt 12timer på Orthos, så stabilitet er oppnådd der flere dager med heftig online spilling ble brukt som prikken over "i" for garanti for stabilitet.

 

Dette med Everest 4.0 lest idle volt på 1.38v og etter droop kjører den på 1.36v under Orthos. MCH er opp 0.2 og FSB er opp 0.15, Ram kjøres 1:1 på 1000mhz 5-5-5-15 2.1v.

 

Med tanke på at dette er med en 200,- kjøler og ikke over 54C på 12 timer Orthos, må jeg si meg fornøyd frem til Ultra120 Extreme/Ultima90 dukker opp i norske nettbutikker (og som vanlig tar dette brutalt lang tid).

 

Bikket over 20k i 3Dmark 2005 med disse settingene, så 24/7 innstillingene begynner å sparke fra seg nå. Får en stoolman E6600 i huset snart, og skal bli artig å se om den kan matche min, eller om den er bedre.

 

Uansett sitter min bror å venter på en av disse E6600 med tårer i øynene etter å ha fått 2 håpløst dårlige C2D på få uker, der slike hastigheter og volt bare blir en våt drøm.

 

Edit: Leif has left the building........

 

Edit: Denne FSB volten på dette hovedkortet blir volsomt ustabil på allt over +0.15v, +0.2v funker ikke idet hele tatt på disse settingene, såvidt den poster. Faktisk viste det seg etter mye spilling at +0.15v også var litt ustabil, noe som jeg fixet ved å sette den ned til +0.1v. Har litt blint flyttet MCH og FSB volten oppover synkront etterhvert som jeg har øket FSB, dette viste seg altså å være delvis feil. Det er kun nødvendig å heve MCH opptil +0.2 for å oppnå stabilitet på 500mhz. Ikke akkurat dårlig nytt at lavere volt var nøkkelen til stabilitet da. :thumbup:

Endret av Ourasi
Lenke til kommentar
Meget bra hardware du har fått tak i der Ourasi..  :thumbup:

8738540[/snapback]

 

Takker og bukker.

 

Har hatt utur med omtrent alt jeg har kjøpt av hardware de siste 10 årene med tanke på litt brukbar 24/7 klokking. Ser ut til at pendelen endelig svingte min vei denne gangen, og til overmål så har jeg vært heldig med både CPU, Ram og hoverdkort, samtidig... Go figure :hmm:

 

PS: En god lekse her er at det er bedre å kjøpe andres brukte "flaks" en ny "utur". For ny "flaks" tar det vel nye 10 år før dukker opp igjen, iallefall for meg.....

Endret av Ourasi
Lenke til kommentar

For å sjekke hva som sier stopp så setter du ned multiplier til cpu slik at denne ligger på fem eller noe, slik at cpu ikke burde bli en stopper. Du kan også sette på divider på ram slik at denne heller ikke blir en stopper. Når du finner ut hvor HK sier stopp så tester du hvor nærme dette du kommer med cpu, og så sjekker du det samme med ram. Ganske enkelt og greit om man setter av litt tid til det. Når det butter så setter du opp spenningen litt (man setter da virkelig ikke opp volten, man øker høyden, ikke meter'n..). Pass på temperaturer, og stopp i tide :)

Lenke til kommentar

Ikke meningen å være veldig kverulant, men det er like greit å venne seg til å bruke utrykk og terminologi riktig først som sist.

 

Volt er en mengde-enhet, på linje med liter og meter, og når man (etter lang tid med vranglære) kommer overens med det høres det rart ut å bruke det som et "nivå"utrykk eller hva det blir.

 

I morgen blir det montering av ny vannkjøling, slik at det blir moro for unga (les meg) på fredag. Apogee GT, Swiftech MC655 pumpe, BlackIce Extreme2 rad og meg...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...