Gå til innhold

Problemer med Ubuntu ved boot


Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg prøvde meg på å installere Ubuntu Dapper Drake i går kveld, og det gikk rimelig smertefritt.

 

Satt en stund og fikla med det før jeg la meg. I dag, da jeg skulle boote, så fant jeg ut at jeg skulle mounte de andre diskene mine, som jeg hadde koblet ut under installasjonen. Jeg skrudde av, plugga inn diskene og boota opp. Maskinen kom til "Mounting root filesystem", og stoppa. Så kom det "Waiting for root filesystem", og ingenting skjedde.

 

Jeg starta opp med ubuntucden igjen, installerte på nytt, denne gang med diskene plugget inn. Den fant alle diskene, jeg valgte mountpoints til de, og reboota. Grub starter, med valg for både Ubuntu, Ubuntu safe mode(eller noe slikt), Ubuntu memtest og WinXP. Problemet var bare at ingen av dem virka. Alle ubuntuvariantene ga beskjed om at partisjonen ikke fantes, selv om jeg prøvde å endre litt på hvilken partisjon den prøvde å starte (er det forresten /boot-partisjonen eller root-partisjonen som skal bootes?). Windows XP kunne heller ikke boote, da fikk jeg bare HDD boot failure.

 

Så installerte jeg enda en gang, denne gang uten de andre diskene. Rebooter, og den henger seg på nytt ved "Waiting for root filesystem".

 

Noen som kan hjelpe?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

er ikke så kjent med Ubuntu akkurat. Men med Slackware cd`en så kan du mounte å starte systemet fra cd`en, om ikke systemet starter på egenhånd. Dette kan være greit å gjøre om ikke Grub fungerer. Jeg vet/husker ikke om cd`en/DVD`en til Ubuntu også har denne funksjonen.

Men en annen ting. Tok du bare å reinstallerte eller formaterte du alle Linux partisjonene også?

Hvis du bare reinstallerte, så prøver du å formatere Linux partisjonene dine før du installerer igjen. Se om det er der problemet ligger. Tviler egentlig litt, men det er da lov til å prøve.

 

Det er vel /root partisjonen som bootes ja. det er no iallefall den jeg mounter når Slackware ikke starter på egenhånd og jeg må bruke cd`en/DVD`en for å starte opp.

 

Lykke til.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...