Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Ubegripelig stryk i norsk sidemål!


Anbefalte innlegg

:ohmy: Fikk vite dette i går. Jeg er skjokkert!

Jeg fikk 4 i nynorsk standpunkt (jeg går almenn vk2) å lå i snitt på svak 4er på nynorskstilene.

 

Temaet på årets examen var som kjent generasjoner, jeg valgte oppgaven der en skulle skrive om hvorfor gamle og yngre burde ha kontakt (husker ikke eksakt formulering osv, men uansett). Jeg skrev en stil med ok lengde, et innhold jeg var sikker på ikke kunne bli stryk av, og brukte nynorsk ordliste flittig. Jeg er ikke noen mester i nynorsk men jeg er god nok til å klare meg ganske greit, noe jeg trodde var tilfellet under examen. Da jeg leverte var jeg sikker på at dette gikk ganske greit, og i går fikk jeg altså vite resultatet: 1 ! :cry:

 

Jeg fatter ikke hva som gikk galt? Noen som har en ide? Noen i noenlunde samme situasjon som meg ?

 

Det er absolutt ikke meg å få stryk i noe slikt. :ohmy: Kan dette skyldes en eller annen sorterings/administrativ feil? Vet sjansen for det er meget liten. Examensvaktene sørget selvsagt for å skjekke at alt var i orden ang. nummerering osv. av ark ved innlevering noe jeg uansett var sikker på fra før.

Kan det være at sensoren er meget vanskelig, eller helt på jordet?

Min norsklærer ville aldri kunne gitt meg en ener, det er jeg bombesikker på.

 

Jeg kommer selvsagt til å bruke klageretten for alt den er verdt! :mad:

Men det vil svært sannsynlig ikke hjelpe slik jeg fårstår det?

Jeg får ikke vite om klagen får gjennomslag før 10 Juli sier skolen.

 

Ved dette ble langt men er svært glad for alle dere som leser gjennom og kommenterer. Kanskje noen av dere er i samme situasjon? slik jeg hørte det på damen i skoleekspedisjonen var jeg ikke den eneste som fikk et slikt "knusende" resultat, men har dog ikke snakket særlig med medelever fra skolen min.

 

Nå går alt i dass. Jeg skulle studere til høsten, dette går ikke. Ny examen er i November så da går studiedrømmen rett vest og jeg får sove i et halvt år før jeg kan ta ny examen å starte studier i Januar siden studiet jeg vil starte med også har Januar-opptak. Det finnes ingen muligheter for ny examen tidligere enn November slik jeg fårstår det?

 

Jeg er knust!

:(

Endret av [Protus]
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du svarte kanskje ikke på oppgava? Jeg og valgte den oppgava. Men jeg skreiv en tekst som i hovedsak handlet om hvorfor det ikke er kontakt mellom unge og eldre i dag. Altså bomma jeg på oppgava. Men jeg fikk 2 veldig veldig snille sensorer.

Lenke til kommentar
Hei.

 

Det er mange som har gått ned ved årets eksamen i norsk, og du er da en av de. Du bør prøve å klage. men da må du gjøre det i dag, altså fredag 30. Går du opp ved klage, vil du komme med under opptak nå i sommer.

6409662[/snapback]

Er det ikke 10 dagers "klage rett" etter at du har fått vite hva du fikk a?

På hjemmesiden til skolen min står der;

07.07.06 Frist ordinær klage skriftlig sentralgitt eksamen, skriftlig lokalgitt eksamen og skriftlig sentralgitt eksamen med lokal sensur for elever på alle klassetrinn (GK, VK1, VK2).

 

Finnes inget hurtigklaging system på skrfitlig eksamen..

En ting til, hvem som helst har rett til å klage uten grunn!

Men munltig eksamen så må du begrunne hvorfor du skla klage..

 

Jeg klarte det utrolig å styke i norsken BOKMÅL! det synes jeg er utrolig rart, ettersom jeg har lest i sensor veiledningen å følte at jeg hadde med hvertfall noe av det som sto der!

Valgte "plankeoppgaven" altså den man skulle lese to tekser også skrive om språket i endring! Gikk utifra de teksten og skrev min egen stil på 4 1/2 side!!

En annen ting som er rart er at de DÅRLIGSTE elevene i klassen 2-3 i karakter fikk 2'er! BLIR GAL :(

 

Jeg skla selvsagt klage, først og fremst fordi jeg vet at den oppgaven jeg skrev ikke er en stryk oppgave, har 4 i norsk bokmål.... Men jeg fikk 2'er i nynorsk, som er ett under :p kan egentlig ikke nynorsk :p

 

Men men... Det som er gangske utrolig å tenke over er at ett tall kan herpe hele fremtiden din... SYKT... Jeg har søkt meg inn på NITH der jeg må begrunne hvorfor nettopp jeg burde få lov til å gå der... Håper de tar meg inn da, har gledet meg som ei lita unge til å starte å studere der... Takk for at det er privatskole :p hehe..

Endret av eikum
Lenke til kommentar

I år gikk samtlige ned har jeg inntrykk av. Minst tre stykker i klassen min strøyk på nynorsk eksamen. Selv fikk jeg 4 noe som jeg også hadde i standpunkt - men på bokmål gikk jeg fra 6 i standpunkt til 4 på eksamen.

 

Jeg synes du skal bruke klageretten for hva den er verdt, du har ikke noe å tape på det uansett. Kjør på!

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Har inntrykk av at sensoren på nynorsken i år var veldig streng. Klassen min er en veldig sterk klasse, men det var sjokkerende mange som fikk 2. En som lå an til 6 gikk ned til 3 :ohmy: , mens mange gikk ned en karakter innkludert meg. Hun som fikk 3 samt en annen venninne fikk beskjed av norsklæreren om at de MÅTTE klage. Til meg sa han at jeg hadde ingen ting å tape. Den eneste som fikk klagen tatt til følge, var meg og jeg gikk opp en karakter. :D Mitt inntrykk er at det er noe tilfeldig hvilken karakter man får, da ulike norsklærere liker litt ulike ting. - ALLE liker ikke den samme boka lissom! Dessuten var det utrolig dårlige eksamensoppgaver. Var ikke akkurat noe som vekket skrivelysten... :hrm:

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

dra med deg eksamen ned til skolen og klag på den.

Da må vel en ny sensor rette den. (En som aldri har sett eksamen din tidligere)

Og sette en ny karakter.

Ved klaging kan du gå både opp eller ned i karakter, men siden du allerede har fått stryk kan det jo ikke bli dårligere:p

Lenke til kommentar

Det har sikkert noe med at nynorsk stokker om på setningsstrukturen i mange tilfeller. Så hvis du bare har erstattet bokmålsord med nynorskord uten å endre rekkefølgen, blir det like ille å lese for en som kan nynorsk, som å lese Google Translate-oversettelser av engelsk-spansk for en spansktalende.

Den oversetter og ord for ord, og driter i setningsstruktur.

Lenke til kommentar
:ohmy: Fikk vite dette i går. Jeg er skjokkert!

Jeg fikk 4 i nynorsk standpunkt (jeg går almenn vk2) å lå i snitt på svak 4er på nynorskstilene.

 

....Det finnes ingen muligheter for ny examen tidligere enn November slik jeg fårstår det?

 

Jeg er knust!

:(

6406345[/snapback]

 

Akkurat det samme skjedde med meg. Stryk i sidemål. Jeg klagde og fikk 2er og skoleplass. :cool:

Lenke til kommentar
Det har sikkert noe med at nynorsk stokker om på setningsstrukturen i mange tilfeller. Så hvis du bare har erstattet bokmålsord med nynorskord uten å endre rekkefølgen, blir det like ille å lese for en som kan nynorsk, som å lese Google Translate-oversettelser av engelsk-spansk for en spansktalende.

Den oversetter og ord for ord, og driter i setningsstruktur.

6628476[/snapback]

 

 

Men da burde jo faglæreren ha snappet opp dette problemet før eksamen. Hvis dette var en feil som trådstarteren generelt sett (dvs både på eksamen og ellers) hadde mye av, så skulle jo det ha slått ut på standpunktkarakteren også. For å stryke i norskfagene så må man ha bommet kraftig både språklig og innholdsmessig. Jeg går ut fra at språk og innhold hver teller omlag 50% av karakteren..?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...