Gå til innhold

Musikkafeen | Diskuter all slags musikk!


Arve Systad

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Okei, jeg har et spørsmål. Det med at metall er så veldig påvirket av klassisk musikk. Jeg har ikke hørt nok metall eller klassisk, men jeg klarer ikke å høre så veldig mange likheter. Kan noen komme med konkrete eksempler på hva det er i klassisk musikk som har hatt innflytelse på metallen?

Lenke til kommentar

Det er mye metall som er påvirket av klassisk musikk ja, men det er også mye rock. Egentlig tror jeg alle sjangre er påvirket av klassisk musikk, selv jazz; de har hentet veldig mye fra harmonikken i romantikken.

 

Ritchie Blackmore er jo et levende eksempel på gitarister fra rockesiden, og han har hatt en liten påvirkning på metallen. Progrocken er jo også vilt inspirert av klassisk og det samme gjelder da progmetall. Men at "vanlig" metall er så veldig inspirert av klassisk sånn helt tydelig det er også beyond me.

 

For øvrig, når du spør hvilke komponister de har hentet ting fra, så er det Beethoven - om en skal nevnes, er det definitivt Beethoven.

Lenke til kommentar

Ja, jeg har ikke problemer med å høre at progressiv rock og en del annen musikk er påvirket av klassisk, men det virker som metall trekkes fram oftere enn disse. Er det fordi jeg er mest på dette forumet, hvor det er så mange metallhoder? :p

 

Det spørs også hvor mye folk mener det er at sjangere er påvirket av klassisk musikk. Nesten alt er jo det i større eller mindre grad fordi klassisk var noe av den første musikken som vi kjenner den. (Joda, det var sikkert en del trubadurer og stammer som sang krigssanger før klassisk kom ...)

Lenke til kommentar

Ja, all musikk er hentet fra klassisk og folkemusikk, sånn er'e. Men noen ting er tydeligere enn andre. Duke Ellingtons akkordbruk er mye lettere å trekke paralleller til klassisk musikk enn f.eks Sonic Youths eksperimentering (John Cage teller ikke).

 

Jeg tror ikke metall har hentet mer fra klassisk enn rock. Jeg er ikke et metallhaud så jeg er en smule usikker. Har på følelsen at det skyldes metallfolka her, ja :D

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...