Gå til innhold

Fikk karakterkortet idag!


nasir91

Anbefalte innlegg

OmG, nesten alt du skriver er rett. Men fattern har vaert i krigen. Han var en kommando soldat.

 

Lol, under krigen i 1965.

 

Men, jeg har lyst til aa tjene cash, i 8.klasse hadde jeg, 3.1 i snitt. Men fattern blir ikke fornoyd 3.1 til 4.5 det er jo litt forskjell.

 

Sant det med aa skryte til andre foreldre, og alt det. Hater det, men han vil mitt beste.

 

Tror at han skal stenge pcen for meg :(.

 

Hadde lyst til aa bli noe med data, men faren min sier at du kommer ikke til aa faa jobb.

 

 

Dessuten sier han at hvis jeg ikke skjerper meg, saa faar jeg ikke jobb som en soppelmann en gang.

 

Men jeg gikk opp i alle fag unntatt i fransk. Og atjeg ikke kan bli f.eks elektriker, bil mekaniker.

Endret av nasir91
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er du innvandrer?

6371092[/snapback]

 

Jeg tror jeg kan svare på hans vegne. Jepp utifra navnet er han det..

Men hvorfor spør du om det? Siden du quoter karakterene hans? Kjenner mange "norske" som har langt lavere karakterer.

6371115[/snapback]

Det var ikke så dårlige karakterer da

Lenke til kommentar
Sier kun en ting jeg.

Gjør ditt beste, og føl at du selv har gjort ditt beste.

Ikke bry deg hva andre mener.

6372326[/snapback]

 

enig!! jeg fikk ikke noe toppkarakterer i år. men jeg er fornøyd med 3,6 i snitt hvertfall!! gått opp i engelsk hvertfall ;):thumbup:

Lenke til kommentar

Dessuten sier han at hvis jeg ikke skjerper meg, saa faar jeg ikke jobb som en soppelmann en gang.

 

6372297[/snapback]

 

Sånne mennesker plager driten av meg. Hva faen er galt med å være søppeltømmer. Det er et av de viktigste yrkene vi har i norge. hadde vi ikke hatt dem hadde norge vært kaos etter en uke...

 

Nå er ikke jeg søppeltømmer, men tømrer. Og jeg har forstått det at for å få seg jobb så må du kjenne riktige personer. veldig mange trur at det er karakterer som spiller noe rolle. Vel, i håndverksfag ol. så er det viktig å ha lite fravær og kjenne noen som kjenner sjefen. slik får du arbeid. Tro meg... Skaff deg noen kontakter, prat med riktige folk. Selv om det kanskje er flere år til du kommer til å skaffe deg jobb. så er det viktig å vise interresse.

 

Btw, bli det du har lyst til å bli. hvis dine foreldre sier at du skal bli lege men du vil bli noe innen data, da SKAL du bli noe innen data. Husk at jobben din er noe du skal holde på med resten av livet ditt. Finn noe du liker og driv med det.

 

Selv har jeg det sånn at pappa er ingeniør, brodern kommer til å bli master og jeg er tømrer. selv om jeg tjener mindre enn dem så driver jeg med noe jeg liker...

Lenke til kommentar

Vel Nasir, alle foreldre sier sånt. "Hva har du i snitt?", "4.2", og reaksjonen jeg får tilbake er "Hva er dette for noe? Du kommer til å bli narkoman..", så vel, få fremst du ikke har 7 i snitt er de ikke fornøyde. Gi faen og bli noe du selv vil.

 

Tøffe-Tetra: Noen foreldre har man sykehusoverleger eller sjefer som høyeste æresyrke man kan få, og søppeltømmer er for de som skal bli enten yrkesfaglig (dvs. alt annet enn medisin) og man blir mobbet. "Jævla søpletømmer" sier man som et veldig stygt skjellsord.

 

Ja, noen er dessverre dumme. De vil vi skal leve etter deres kultur nede i Midt-Østen på 60-tallet.

Lenke til kommentar
Haha, I know.

 

Selv faren min faar meg til aa tro at jeg suger paa skolen.

 

Jeg vil ta master grad i noe, :). Men jeg vil liksom ikke at fattern skal hakke paa meg 24t.

6372884[/snapback]

 

 

Dessuten pvilion hva jobber du som? :w00t:

 

Dessuten sier faren min at hvis jeg ikke blir lege eller noe innenfor medisin. Vil han ikke la meg fortsette paa vgs. Omg.... :no:

Endret av nasir91
Lenke til kommentar
Haha, I know.

 

Selv faren min faar meg til aa tro at jeg suger paa skolen.

 

Jeg vil ta master grad i noe, :). Men jeg vil liksom ikke at fattern skal hakke paa meg 24t.

6372884[/snapback]

 

 

Dessuten pvilion hva jobber du som? :w00t:

 

Dessuten sier faren min at hvis jeg ikke blir lege eller noe innenfor medisin. Vil han ikke la meg fortsette paa vgs. Omg.... :no:

6372885[/snapback]

 

Det har han ikke lov til engang, du har rett på 3 (4) års videregående utdannelse (så fremt du ikke har gjort noe alvorlig kriminalitet eller noe lignende).

 

Selv er jeg "bare" 16 år, går på videregående skole. Går realfaglinja, som foreldrene mine valgte til meg (ærlig talt vet jeg ikke hva andre og tredjevalget ble på). Men driver et eget firma med en venn i fritiden :)

 

Hvor er du fra forresten?

Lenke til kommentar
Eg hadde kanskje 3.4 i snitt 10.klasseungdomskole og eg kom inn på bergen katedralskole.

Det var i de gode gamle dager da du ikke trengte gode karakterer for å komme inn der.

Nei til elite skoler!

6373933[/snapback]

 

Er sterkt uenig. Du kan ikke si nei til eliteskoler. De er der for en grunn de. Nemlig å få deg høyest mulig opp og frem i livet.

 

Tenk deg at du går på en skole i nærheten hvor det kun er supersmarte folk. Og du ikke er så flink på skolen. Hvordan tror du egentlig du vil bli prioritert?

Er det ikke heller mye bedre å gå på en skole med folk på samme nivå som deg, sånn at du faktisk kan få hjelp med det du ikke forstår sånn at du kan bli noe selv om du ikke har så gode karakterer?

 

(Når jeg sier du så mener jeg ikke deg altså, men rent hypotetisk;))

 

Selv gikk jeg nettopp ut av Hartvig Nissens Skole på Frogner. Snittet til folk flest her er vel rundt 4. Hvis en person som bare hadde 3'ere og noen 4'ere hadde kommet inn her så hadde han/hun ikke vært helt tilfreds med situasjonen.

 

Syns denne inndelingen av skoler er bra jeg. Sånn at de kan hjelpe frem alle sammen. Selv de som sjangler litt nedover i karaktersystemet.

 

PS : Bergen Katedralskole har vel ikke samme krav som Oslo katedralskole vel? Det er faktisk Oslo's beste skole (Hvis man ser borti fra Lambern som har tapt seg litt). Jeg gikk der i 2 uker før jeg byttet til Nissen. Der var det flinke folk der. Ikke helt meg å omgås med bare 6'er-elever. Ville bytte til et sted der jeg måtte være jevngode med folk. Det var jeg. 5 i snitt.

 

Så som motargument : JA til eliteskoler!

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817234daf

Nei til eliteskoler!

 

Ble pisket litt av besteforeldrene mine. Ungdomsskolen er som LarsP forklarte, veldig basert på trynefaktor og generelt skolenivå. Uansett kommer man ikke unna at det er god gammeldags arbeid som hever karakterene. De fleste klarer å jobbe seg opp over 4.5 og de aller fleste over 5. Det handler om prioriteringer. Karakterpress er positivt. Press fra foreldre er positivt. Det har hjulpet meg veldig.

Lenke til kommentar
  • 10 år senere...

Fy faen, 10 år senere og synes det er litt moro å se på mine gamle tråder :).

 

Endte opp med å reise til Polen for å bli lege, har bare ett år igjen. Ja, det er en rotterace når det gjelder innvandrerforeldre som pusher barna mot ALI yrkene, alt for å få status blant sine venner og bekjente.

 

Når man først nevner at de eneste yrkene som finnes er advokat, ingeniør eller lege så får man en kommentar tilbake som "vi sier bare bra ting til deg, det er for din framtid etc bla bla". Det er jo sant det de sier også, men jeg skal i alle fall ikke gjøre sånn mot mine barn, de får stå på egne ben og velge hva de selv vil bli :D.

Endret av GaymerGRILL
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...