Gå til innhold

Montere bærbar fast i bil


Anbefalte innlegg

Skal nå bruke min bærbare som lydkilde i bilen, koblet til stereoen og med strøm fra en inverter. Er på leting etter en god løsning for å få plassert den bærbare foran dashbordet ett sted, noe som ikke er så enkelt med tanke på at den har 15" skjerm. Noen som har et godt forslag til hvordan dette kan løses?

 

Krav til løsningen:

- pc'en skal være lett å betjene fra førerplass

- skjermen skal være på høyde med rattet, kanskje en tanke over

- pc'en må naturligvis ikke komme i veien for betjeningen av bilen (girstang, håndbrekk, ratt, vindusviskerhendel osv. Det gjør ikke noe om den dekker for betjeninga av stereoen/varmeapparatet

- det skal være lett å ta pc'en inn og ut, helst bare ei plate som maskina settes oppå

- fordel hvis det er lett å ta ut hele "stativet" når den ikke brukes...

 

noen ideer?

Endret av ventle
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Noe som jeg drømmer om er dockingstasjon. Det mener jeg hadde sett utrolig fett ut. Til dockingstasjonen kobler du da alle nødvendigheter. På den måten kan du bare ta med deg PCen når du går.

 

En 8" touchsensitiv LCD skjerm er 0-problem å få tak i dersom man bare har litt penger :) Selve dockingstasjonen kan du plassere på et kult sted, oppå som inni hanskerommet. Touchsensitive LCD skjermen kan da plasseres svært fordelaktig i forhold til fører.

 

Hadde vært fint om du kom med litt detaljer om hvilken PC (modell) og bil, evt. om det er din bil (er få foreldre som lar barna skru inn PCer, mine lar meg i alle fall ikke rote med bilene).

Lenke til kommentar

Pc'en er en Compal CL56, som det dessverre ikke fins (originale) dockingstasjoner til. Selv om det hadde vært utrolig fancy å ha kun en nett liten 7-8"'er på dashbordet og pc'en gjemt unna, kommer anlegget til å bli såpass kostbart at jeg ikke har tenkt å kjøpe noe slikt nå...

 

Bilen vil være en ganske standard Golf Mk2. Dashbordet på denne er utformet slik at det er litt ekstra plass på passasjerplassen, dashbordet trekker seg tilbake på en måte. Tenker litt på at den TV-konsollen fra Clas Ohlson kanskje kan skrus fast lengst til venstre, og at når den ikke brukes kan jeg ta av plata og svinge arma helt bort på passasjersiden...

Lenke til kommentar

Kom plutselig over denne snasne saken fra PSData:

 

http://www.psdata.no/ps.asp?it=106403&mlevel=260700

 

matchet med en passende plate på enden har denne den fordelen at "hodet" kan vris i alle retninger, noe som gjør den enkel å stue bort når den ikke er i bruk, samtidig som den er lett å justere i mange retninger. Virker også som den er liten og nett, noe som vil gjøre resultatet mer elegant.

Lenke til kommentar

Ville ikke satset på å bruke den sanne forklaringen når maskinen går i filler. Du får ihvertfall ikke byttet maskinen om du ringer meg på HP med den forklaringen om at du konstant har pcen på mens du kjører i bilen, fordi dette ikke er et vanlig bruksområdet. Så jeg håper ikke du kjører på mange dårlige veier for da er det ikke lenge til hd'en tar ferie i hvertfall.

 

Men om du er smart så er vel ikke dette en ny maskin?

Lenke til kommentar

Kjører ikke på dårlige veier og har ikke hatt problemer med å bruke pc i bil før (dette er ikke noe nytt jeg skal begynne med, er bare nytt at jeg vil montere den litt mer elegant).

 

Er jo blitt stadig vanligere å bygge seg en pc integrert i bilinteriøret, har ikke hørt noe om problemer med at harddisken ikke tåler denne type bruk? Er det noen som har erfaring med dette, som faktisk har måttet bytte harddisk fordi den ristet i stykker etter å ha vært for lenge på veien?

Lenke til kommentar
Mener ikke å være en gledsdreper, men det kan vel tenkes at onkel politi ikke kommer til å like dette?

6337067[/snapback]

 

Så lenge maskina ikke dekker en betydelig del av frontruta fins det ingen lover mot dette.

 

Dale: er på ingen måte aktuelt å investere i ny pc, var heller ikke dette jeg spurte om når jeg startet tråden. Som tidligere nevnt HAR jeg en 15" pc som skal nyttes til formålet.

 

Sharkey: bortsett fra prisen ser stativet du nevner unektelig spennende ut, bortsett fra at det ødelegger passasjerplassen fullstendig, noe jeg ikke er særlig interresert i...

Lenke til kommentar

Her er min ide.

 

Kjøp en 7" standard LCD skjerm, monter skjermen i dashbordet(eller midt i rattet eller der du måtte ønske) koble til pc`en sammen og legg pc`en i hanskerom eller annen lur plass. bruk en SE mobil med BT og bruk mobilen som mus/fjernkontroll.

7" LCD

:)

Eller bruke enda litt mer å kjøp en 10" med touchscreen

Endret av T.J.
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...