Gå til innhold

Ødelagt Sapphire Radeon 9800 Pro kort?


vebbi

Anbefalte innlegg

Tidligere i dag hadde jeg, som mange ganger tidligere problemer med varmen på mitt radeon 9800 kort. Midt i et game på wc3 klikket pcen, og da bestemte jeg meg for at det var siste gangen. Jeg hadde fra før av byttet ut viften på skjermkortet, men det hjalp ikke. Jeg byttet den ut igjen med en 80 mm vifte (den gamle var 20mm), men jeg tok ikke av 20mm'eren. Problemet er da at når jeg la 20mm på oppsiden av kortet røk den ene ledningen(ground/0v) .. og da luktet det svidd. Jeg skrudde selvfølgelig av pcen umiddelbart, men når jeg nå har bootet PC-en opp igjen er det "striper" på skjermen.. Så jeg lurer på om noen av dere vet om noen måter jeg kan fikse skjermkortet på eller er GPU-en permanent skadet?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Stripene kommer med en gang jeg kommer inn i windows. Det var forresten en ting jeg glemte å nevne. Jeg har klokket skjermkortet mitt ned fra 378/338 til 310/310.. Og kjølingen er det ikke problemer med nå, så jeg kan fint regulere frekvensen opp..

Lenke til kommentar
Høres ut som det har fått litt juling, ja..  :hmm:

 

Disse viftene du snakker om, er det bare helt vanlige vifter, eller er det VGA-kjølere?

6326759[/snapback]

 

Dvs? 20mm viften hadde tilkobling på skjermkortet, mens 80mm i utgangspunktet er en CPU vifte så jeg har koblet den på noe som jeg tror er -12v på hovedkortet(viften går motsatt vei i forhold til vanlig tilkobling til cpu viften)

 

Forstår ikke helt hvordan skjermkortet ble ødelagt. Det skal jo ikke ha noen betydning at 0v ledningen til viften ryker.. eller?

Endret av vebbi
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...