Gå til innhold

Restarting uten at jeg har gjort noe


Anbefalte innlegg

Jensemann:

 

Som jeg skrev over, så er det en risiko for at noe går feil. Hvis du får noen som har gjort dette før til å hjelpe deg og følger anvisningene til produsenten, så er risikoen ganske liten.

 

Noen produsenter har plassert en en ekstra nød-BIOS på hovedkortet slik at du kan få startet maskinen selv om flash'ingen går feil. Da er risikoen svært liten. Du må eventuelt sjekke manualen din om ditt hovedkort har en slik funksjon.

 

Uansett, en PC som hele tiden restarter må regnes som ganske ubrukelig og fordelen som KAN oppnås med ny BIOS ganske stor. Du må heller ikke glemme at nyeste driverene til hovedkortprodusenten kan hjelpe på stabiliteten.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

må bare slenge inn et forslag til årsak helt på tampen av diskusjonen...

hvis det er en nybygd PC det er snakk om her, eller om den har noen nyinnstallerte komponenter (spesielt PCI kort!), kan det være en IRQ eller I/O adresse konflikt mellom to eller flere komponenter.det kan skape litt pes.kan jo sjekke dette i device manager og se om det er noen konflikter..

Lenke til kommentar

Hardisker som går varme (f.eks IBM) kan gjøre at maskina restarter seg i hytt og pine, selv om resten av maskina ikke er spesielt varm, dette problemet har jeg erfart selv på to maskiner, du kan få en viss peiling på om dette er problemet ved å la hardiskene gå i hvilemodues etter f.eks 3 minutter, funker maskina bedre da så kjøp harddisk vifte ellerno.

Lenke til kommentar

Jeg hadde samme problem som Jensemann ei stund.

Hardisken ga fra seg et lite pip å et klikk, og plutselig satt jeg å så på at ram'en telte seg opp igjen.... løsningen min var å installere windows på en annen hardisk, dessuten satt jeg Memory timing i bios fra Turbo til Normal...

 

Har ikke hadd en ufrivillig restart på noen måneder nå!! :smile:

Lenke til kommentar

er jeg som har bygget maskina for jensemann.. har litt peil på hva det dreier seg om her. har lasta ned bios, det er en executeable fil hva skal jeg gjøre? skal jeg legge filene på en diskett og botte med denne, eller bruke liveupdate i windows (har hørt at dette ikke lønner seg) skal opp til han etterpå, ca 16.00 og prøve meg fram til, takk for tips, kommer tilbake da!

Lenke til kommentar

Du må sette jumper på HK til 133mhz bus.

I tillegg er det godt å vite hvor stor strømforsyning du har? hvis du ikke har over 300w å rutte med,er det en god forklaring på problemet. En annen bios setting sier "restart on all errors". Disable denne hvis du finner den. En god ting Olav nordmann bør lære seg: les manualen! :smile: Sette ned RAM timing osv kan ha positiv effekt som nevnt her og... Prøv deg frem, si ifra når du finner løsningen på problemet!

Lenke til kommentar

Hei.

 

Gjør dette:

 

1: Dra ut ram og pci-kort, og sett dem i på nytt igjen. Husk også skjermkortet.

 

2: Sjekk i bios om psu kan gi feil mengde strøm til hk.

 

3: Sjekk rammen for feil. Du finner program til dette her: http://www.simtel.net/pub/pd/47826.html

 

4: Oppgrader bios. Ny bios for MSI-kort finner dere her: http://www.msicomputer.com/support/bios_result.asp

 

5: IKKE overklokk.

 

En bus hastighet på 146 er for mye for en XP1700, da den kjører standard 133. Multiplier er på 11 (standard). 11 x 133 = 1463 Dvs standard XP1700 hastighet.

 

-Jan Ivar-

Lenke til kommentar

Jeg hadde også de samme problemene med min maskin (Hk ECS K7S5A,TBird 1.4)Etter en stund med krevende bruk restartet maskinen. Tror det var Chipsetet som ble for varmt. Byttet ut den orginale kjøleribba ( som var festet med dobbelsidig tape!) med en større + goop. Har ikke hatt problemer siden...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...