Gå til innhold

Oppskrift på stille pc!


Anbefalte innlegg

Ein gong i tie surfa eg etter ei "oppskrift" på ny stillegående pc. Bygde ein ny pc tidlig i september(i tillegg til 4 andre denne sommeren) og har putla på med den ei god stund no... Er nøgd med tilstanden no, mekker sikker litt meir på den snart...

 

Advarsel, eg tok meg litt flid og laga ein laaaang post......! Neppe like nyttig for alle å lese....

 

no kjem eg med oppskrifta:

Epox 8ka52+ (fri for vifter) http://www.databutikken.com/no/

XP2000+ http://www.databutikken.com/no/

point of view GF3Ti200 http://www.databutikken.com/no/

Chieftec Dragon Midi http://www.databutikken.com/no/

TwinMos256MB,333mhz,ddr http://www.databutikken.com/no/

HD med 5400rpm(?) bråker mindre enn 7200rpm (viss du allikevel har drevramme så betyr d lite(?))

MIST silent twin(kjøler til cpu..) http://www.microplex.no (du får kanskje godterier med i forsendelsen!)

Drevramme "gummistrikkoppheng" http://www.microplex.no

Zalman spenningsregulator (x2?) http://www.microplex.no

Vifte 60mm standard(billig) http://www.microplex.no

1 til 2 splitt 3pinskontakt strøm http://www.microplex.no

 

 

Ved første oppstart bråker dette oppsettet, men for å få ein stille pc treng du gjør ein liten innsats.

Du treng:

Stjerneskrujern

Teip

Lite kniv

Lita Øks

 

HowTo:

 

Strømforsyningsbråk: Velg del 1a eller 1b(med psuvifteregulering)

 

Koble først 3pins kabelsplitten til hk strømuttak (cpu eller chassis) ELLER eventuelt kjøp ein adapter fra 4 pins til 3 pins molex,og ta strømmen til viftene direkte fra psu. (mindre strøm gjennom hk=bra)

 

Del 1a: Fjerne støy fra strømforsyningen(psu):

Skru ut psu av kabinettet. Klipp vekk ribba bak vifta med tang(klipp metallet vekk!) Skru opp psu(kobl ut strømmen, og vær forsiktig, så er d ikkje farlig...)Finn de fire ledningene, fra vifta i psu, igjen på innsida. Gul,svart,rød,svart.Den røde, og den svarte er strøm til vifta. Den gule og svarte nummer 2, forsvinner ut av psu som ein mulig tilkobling av fleire vifter. Finn fram tangen og klipp den røde og svarte nærmest mulig tilkoblingen på "kortet" i psu'en. Dra de opp og stikk dei ut av kabelhullet på baksida av psu.

Skru igjen psu.

Finn fram strømkabelsplitten og se på den. Den gule leverer 12v, den røde 5v. Klipp over den røde og ein av dei svarte. Koble den røde fra psuvifta med den røde fra splitten. Etterpå svart med svart. Teip over så d ikkje kortslutter. 12v vifta kjører nå fint og stille på 5 volt..:smile:

 

Del 1b: Fjerne støy fra strømforsyningen(psu) med spenningsregulator:

Skru ut psu av kabinettet. Klipp vekk ribba bak vifta med tang(klipp metallet vekk!) Skru opp psu(kobl ut strømmen, og vær forsiktig, så er d ikkje farlig...). Finn de fire ledningene fra vifta i psu igjen på innsida. Gul,svart,rød,svart.Den røde, og den svarte er strøm til vifta. Den gule og svarte nummer 2,forsvinner ut av psu som ein mulig tilkobling av fleire vifter. Finn fram tangen og klipp den røde og svarte nærmest mulig tilkoblingen på "kortet" i psu'en. Dra de opp og stikk dei ut av kabelhullet på baksida av psu.

Klipp den gule

og den svarte ledningen nærmest mulig vifta(eg klippa dei på "utsida/baksida" av psu). Løys den gule og svarte ledningen fra alt inne i psu'en.(det svarte "røret" som du må klippe opp, evnt. limen fra viftekanten(du må skru laus vifta)

No skal du ha den svarte og røde stikkende ut fra baksida, og den gule og svarte ledningen med molextilkoblingen i handa laust. Flytt den gule ledningen i molexkontakten fra sida og inn i midten, ved hjelp av eit lite skrujern(fx) til å dytte inn festemekanismen. Koble så sammen dei røde og svarte ledningane som stikk ut av psu med gul og svart på molexledningen. Rød-Gul, Svart-Svart. Strøm til Vifta: koble molex til zalman regulatoren(skru til minimum) og den til strøm fra kabelsplitten på hkstrømuttak(cpu eller chassis)

 

Grafikkortbråk:

 

Del 2a: Fjerne støyen fra grafikkortet:

Skru vekk den hissige 4cm vifta fra kortet, fest på ei større vifte 60mm. Dette passer naturligvis ikkje

i kjøleribba som står der, så du må improvisere ein festemekanisme. Eg fekk skrudd fast vifta ved først å skjære i plasten på vifta, ved eine skruefestet. Dette var fordi skruene som passa til skruebreidden på ribba, var så korte. Etter ein del skjering av plast, stakk skruen gjennom hullet, og var lang nok til å få feste i ribba. Skrudde så vifta fast med den eine skruen. Vifta står heilt skeivt, og blåser halvvegs over prosessorribba, og halvvegs over ramkjøleribbene på kortet. Dette er berre positivt, og leverer nok kjøling uansett. Strøm til Vifta: Koble vifta til 5v som du laga i Del 1a.

 

Del 2b: Fjerne støyen fra grafikkortet:

Skru vekk den hissige 4cm vifta fra kortet, fest på ei større vifte 60mm. Dette passer naturligvis ikkje

i kjøleribba som står der, så du må improvisere ein festemekanisme. Eg fekk skrudd fast vifta ved først å skjære i plasten på vifta, ved eine skruefestet. Dette var fordi skruene som passa til skruebreidden på ribba, var så korte. Etter ein del skjering av plast, stakk skruen gjennom hullet, og var lang nok til å få feste i ribba. Skrudde så vifta fast med den eine skruen. Vifta står heilt skeivt, og blåser halvvegs over prosessorribba, og halvvegs over ramkjøleribbene på kortet. Dette er berre positivt, og kjøler godt nok. Sjøl planlegg eg oxså å overklokke kortet med denne kjølingen. Strøm til Vifta: Koble vifta til zalman regulatoren(skru til minimum)og den til strøm fra kabelsplitten i hk strømuttak(cpu eller chassis).

 

Det var d! men e skal likevel foreslå nokon ekstra ting...

Det er ikkje turtallavlesing på silent twin, du kan koble den til eine kabel splitten, og heller grafikkortvifta/eller psu til cpu

eller chassis tilkoblingen på hk. Då kan du få turtallsavlesning.

Ps: Du treng forsåvidt ikkje bruke øks til nokon av tinga, men e syns d a greit å ha med seg..

 

Sjøl, er det del b eg har brukt til begge modifikasjonene. Oppskrifta har eg skrive sjølv, og lærdomen er tatt fra diverse forum og internett ellers.

 

lurer på om d er nokken som virkelig las alt...lol

 

<font class=editedby>[ Denne Melding var redigert av: badmuslim på 2002-10-08 22:59 ]</font>

 

[ Denne Melding var redigert av: badmuslim på 2002-10-08 23:08 ]

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Her er oppskriften min:

 

Du trenger:

En støyete pc

USB hub + skjøtekabel

VGA skjøtekabel (skjermet)

En bryter (puls) Vanlig ELKO lysbryter med en kulepenn-fjer kan brukes. Samt kabel.

 

Så setter du PC`en i et annet rom. Kobler kabelen med ELKO bryteren (eller lignende) parallelt over kabelen til av/på bryteren til kabinettet. Kobler til alle kabler. Tut og kjør... 100% stille PC uten NOE som helst støy...

 

Selv har jeg også investert i et eksternt lydkort for USB som også går på USB-hubben. Fungerer perfekt, og da slipper jeg å skjøte høytalerkablene, samt at jeg har alle inn/utganger til lydkortet ved siden av skjermen.... PERFEKT!

 

Og dette uten øks....

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...