Gå til innhold

Jobbe med programmering hjemmefra


Anbefalte innlegg

Jeg har tenkt å få meg jobb innen programmering, men lurer på en del innen jobbmiljøet.

 

- Hvilke språk bør man satse på?

 

- Hvordan er mulighetene for å få seg en jobb der man jobber hjemmefra (skrive kode, og sende den over internett, i Norge/Utlandet) ?

 

- Finnes det steder på nettet man kan få mer informasjon om dette?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ville nok anbefalt å satse på "ordentlig jobb" først, og når du har noen år på baken og barn i hagen kan du sitte hjemme da i stedet. Tror managers er skeptiske til å ansette noen uten å regne med å se vedkommede i hverdagen.

 

Hvis du virkelig VIL jobbe hjemmefra, kan det være fint å være aktiv i open-source miljøet. Setter du deg litt inn i problemstillingene der og er aktiv på forum, vil du garantert få en headhunter eller to på deg. Du kan jobbe freelance, og ta betalt per jobb du utfører, og det er nok enkleste måten å jobbe hjemmefra. Headhuntere vil nok helst også se deg hver dag.

 

Hilsen mar1us

Lenke til kommentar

Tviler på at det finnes noen rene utviklingsjobber hvor man kun kan jobbe hjemmefra. I de fleste tilfelles utvikles det i prosjekter, og det krever mye samarbeid/møter osv.

 

Vil dessuten påstå at du lærer mye mer også ved å jobbe sammen noen. Koden du skriver skal i de fleste tilfeller også samspille med et rammever/annen kode samt testes

 

Når du i tillegg lurer på hvilket pgmspråk du skal satse på tyder det på at du er helt fersk. Det beste du kanskje kunne få til er muligens 1 dag på hjemmekontor pr. uke.

 

Men snakker du om å sette opp en enkel website for "noen" kunne det kanskje fungert, men kun hjemmearbeid tviler jeg på at finnes. Du må jo vite hva du skal lage?

Lenke til kommentar

Få deg en skikkelig jobb så kan du heller ordne hjemmekontor i perioder. der det passer seinere, eventuelt overtid og annet ekstraarbeid som må gjøres. Små og enkle ting kan bli vanskelige når man har personer som er et annet sted. Hvis du er interessert i mer så kan du jo søke litt på uttrykket "virtual teams".

 

Om man er klar over utfordringene og vet hvordan man skal imøtekomme dem så er det absolutt mulig å jobbe hjemmefra. Men dette er noe som må (bør) inngå i en strategi i selskapet dersom det er noe som skal fungere over lengre tid. Det er ikke bare deg som sitter hjemme det går ut over, men også for de som sitter igjen på arbeidsplassen. Har selv opplevd gruppemedlemmer som kun møter opp for å levere arbeidet sitt - noe som ikke gikk så bra siden det han leverte ikke stemte med det vi gjorde. Heldigvis kan det løses bedre enn den situasjonen :)

Lenke til kommentar

I tillegg så har vel egentlig arbeidsgivere blitt mer opptatt av sosial intelligens. Før var det de flinke nerdene som satt på et mørkt gutterom og programmerte hele helgene som fikk jobben (en overdrivelse, men tror mange enda er av den oppfattningen). Nå er det utdanna, imøtekommende og initiativrike mennesker med forståelse av å jobbe med mennesker som kommer i første rekke. Er stadig vekk eksempler på faglige flinke folk som ikke får jobben pga manglende sosiale antenner.

 

EDIT: Men man bør da være flink fortsatt :p

Endret av smetho
Lenke til kommentar

Det handler om at gruppearbeid og ulike prosjektgrupper vel er blitt mer utbredt.

 

Og jeg kjenner faktisk flere, eller vet om mennesker, joda, de er faglig sett kjempeflinke, men de viser en så totalt mangel på sosiale antenner, at, som du sier, jeg aldri i livet hadde ansatt dem, særlig ikke i toppstillinger hvor de faglig sett sikkert kunne passet inn.

 

Det å starte eget counsulting-selskap krever mye, bare å innse. De fleste som gjør det, gjør det vel egentlig ikke innen data, men heller ledelse/økonomi/juss el. Det krever et nettverk og et navn og starte slik.

 

Jeg tror jeg er enig med smetho om at det lureste nok er å starte med en vanlig jobb. :)

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...