Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Unknown Device Driver


Anbefalte innlegg

Hey.

 

Har vært plaget med litt rare ting på denne pcen, specs i signaturen. Jeg har flere små problemer og lurer på hvor dere tror sammenhengen ligger.

 

#1: Maskinen fryser/kræsjer i spill og av og til i videoer. Jeg har egentlig et 7800GT, men det brukes ikke nå. Jeg har for øyeblikket et X300SE og da klikker spillene MYE mindre, men det skjer fortsatt. Med 7800GT hang alle spill seg ca 10 sek etter jeg gikk inn, gikk tilbake til normalt, jeg kunne spille i 10-15 min før alt kræsja og jeg måtte restarte maskinen fysisk. Med X300SE skjer dette mye mindre, men her henger ikke spillet seg og SÅ går tilbake til normalt, her bare restarter pcen seg av seg selv.

 

#2: Med X300SE blir bildet alltid rart i Internet Explorer. Hver gang jeg åpner en side kommer det en tykk hvit strek over skjermen, men hvis jeg minimerer ruten eller tar noe annet over, dvs bevegelse der hvor streken er, forsvinner den.

 

Konklusjon: Forskjellig oppførsel med forskjellige skjermkort.

 

#3: I Windows henger maskinen seg HVIS jeg bruker mye nedlasting og har mye aktivitet i systemet. Dette er spesielt da jeg bruker bittorrent og laster ned og opp 5-10 filer samtidig. Ellers klikker pcen endel når jeg encoder filmer, og jeg ser ikkenoe mønster i dette.

 

Konklusjon: Her er ikke skjermkortet under belastning, men pcen fryser likevel.

 

------

 

Når PCen nettopp klikka i et spill, restarta den seg av seg selv. Da jeg kom inn i XP fikk jeg den vanlige "The system has recovered from a serious error". Da jeg gikk inn på crash analysis på Microsoft sine sider fikk jeg beskjeden om "Uknown Device Driver". Dette betyr vel at XP ikke skjønner hva som fikk maskinen til å fryse, men det var en driver?

 

Hva kan være galt? Tviler på at det kun er skjermkortene da jeg har prøvd 2 forskjellige? Hva kan gjøre at kortene reagerer forskjellig?

 

Takk for all hjelp!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Tror du har skjermkort driver problemer, radeon og nvidia skifte blir ofte problemer, tror formatering er sikreste/raskeste løsning, men prøv først fjerning av driverrester?

6148413[/snapback]

 

Problemet var jo tilstede før jeg engang kjøpte X300... Så det er i alle fall noe annet også hvis det er tilfellet.

 

Prøvde å update BIOS med Asus Update Utility, men jeg får meldingen "No ASUS Motherboard detected". :s Noen som har fått dette?

Lenke til kommentar

Hadde et lignende problem med laptoppen der den frøs når jeg spilte spill (med et radeon kort, 9100 eller noe). Sendte inn laptoppen og fikk til svar at lcd-konverteren hadde røket?? (ingen anelse hva det er:P).

 

Har du installert asus probe? når ting fryser eller henger seg er det jo ofte for varmt.

 

Ellers støtter jeg formater/reinstaller som en annen nevnte :) Tar en evighet, men kanskje verdt et forsøk dersom ikke noe annet fungerer.

 

Hjalp sikkert ikke så mye men men...hehe

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...