Gå til innhold

Canon S2 IS eller Speilrefleks


Anbefalte innlegg

Tenkt litt på å kjøpe nytt kamera. Nå har jeg et Sony Cyber-shot DSC-W15 med 5.1 mp og 3x optisk zoom. Har kikket litt på et Canon S2 IS og Nikon D50. Er fornøyd med det kameraet jeg har nå, men savner litt mere optisk zoom og kanskje litt mer manuelle innstillinger som jeg kan prøve meg på. Sett en del på bildene til Canon kameraet og det ser bra ut. Men åssen er det å ta bilder av beveglige objekter med S2 IS? Hvordan er dette mot mitt sony kamera? Har også kikket litt på Nikon D50, men vet ikke helt om det er det jeg trenger. Blir jo straks noen tusen dyrere. Håper på hjelp her da jeg ikke har så veldig god peil i dette.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

S2 IS er slett ikke noe dårlig valg. Du vil finne mange tråder her med fornøyde eiere av dette. Det blir jo litt feil å sammenlikne det med speilrefleks, men det er jo ikke til å komme bort fra at det finnes andre typer kamera enn speilrefleks som også har sine gode egenskaper. Siden du også er en av dem som har funnet ut at 3x zoom ikke er all verden, er jo S2 IS et morsomt kamera. Tror ikke du vil bli skuffet med det. Men la meg også tipse om alternativer, når du først vurdere å ta steget til ultrazoomklassen. Siden du hadde SLR som et av alternativene, er du åpenbart ikke redd for størrelsen. Og da har vi også 3 kamera i det jeg vil kalle hybridklassen. Nemlig ultrazoomoptikk fra kompaktklassen og manuelle ringer for zoom og fokus som SLR'ene har. I denne klassen finner du Panasonic FZ30, Fuji S9500 og Samsung Pro815. Selv kan jeg anbefale FZ30 som jeg er meget fornøyd med. Testbilder og omtale finner du på min nyoppussede kameratestside på http://kamera.manskow.net, der finner du også en liten sammenlikning mellom de 3 ovennevnte m.h.t størrelser og egenskaper.

Lenke til kommentar

Jeg kjenner ikke Sonyen din, men S2'en kan iallfall kjøre alt fra full auto til full manuell, slik at du kan sette blender og lukker individuelt. Den har også fullt vridbar skjerm, som tillater både høy og lav kameravinkel i tillegg til beskyttet stilling med skjermen vendt inn. Det har fått meget bra kritikker i diverse tester.

Lenke til kommentar

Intersant at du er fornøyd med et Panasonic kamera,manskow.

Jeg har gått og lurt på å kjøpe Panasonic DMC-FZ7 men har slått

det fra meg grunnet alle Panasonic kamera er plaget med støy

over 200 ISO.

Så du merker ikke noe til støy på ditt kamera?

Lenke til kommentar

Oceanborn har et poeng. Støy er et utbredt problem på de fleste ikke-SLR. Jeg har da heller ikke hevdet at FZ30 er støyfri, men omgår det ved å kjøre lav ISO. Se bilder på min kameratestside som nevnt ovenfor. Som du ser har jeg fått til relativt gode bilde selv inne i grotter uten blits ved å kjøre lav ISO og god kamerastøtte.

Jeg synes kameraet ellers er såpass godt at jeg synes det er overkommelig. Og skulle det dukke opp en elg i skogsbrynet, får jeg heller få med litt støy ved ISO 200 fremfor å kanskje ikke få tatt noen bilde. Ellers hjelper jo bildestabilisatoren godt til når lyset avtar.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...