Gå til innhold

Umotivert harddisk lyd...?


Anbefalte innlegg

Hei folkens!

 

Jeg sliter litt med at når maskinen har stått idle en stund, begynner plutselig harddisken å surre og snurre med en monoton lese-harddisk-lyd. Etter kanskje 10 minutter med denne småirriterende, tilsynelatende umotiverte lyden, blir det helt stille. Så etter en stund er det på den igjen.

 

Jeg kan ikke se at det er noen spesielle prosesser i bakgrunnen som forårsaker dette (men her kan jeg ta feil), og har prøvd å lukke programmer og koble fra WLAN, uten resultat.

 

Noen som har noen tips?

 

tac

 

 

EDIT: jeg har en Asus A6JA

Endret av The_Alpine_Cow
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Synger på siste verset? Det var ikke mange vers den hadde på hjertet i såfall. Kjøpte den for litt over en måned siden...

 

Skal prøve en defragmentering.

 

tac

 

 

Edit: har dere som sier at den kan synge på siste verset vært borti akkurat det jeg beskriver her? Evt. lest om det? Linker?

 

Edit 2: jeg bør kanskje understreke at denne lyden ikke er spesielt høy. Det er samme lyd som vanligvis kommer når den leser fra/skriver til harddisk, bortsett fra at den er svært monoton sammenlignet med vanlig lesing/skriving.

Endret av The_Alpine_Cow
Lenke til kommentar

Kan ikke bare være Windows som holder på med noe sånt som Indexing eller andre fornuftige ting Windows holder på med slik at man får en raskere og bedre maskin (*host*)?

 

Har selv den maskinen, uten at jeg har idla' den så lenge enda, så jeg vet ikke om problemet (hvis det er det) er et enkelt-tilfelle eller ikke.

 

Som du sier, maskinen er jo alt for ny til at disken skal ta kvelden.

Lenke til kommentar

Eucalor: ok, det er mulig det. Er det default på windows xp at den kjører defrag i bakgrunnen? Hvordan kan man eventuelt sjekke dette?

 

Jeg har nemlig ikke selv startet noen defrag...(dvs. det har jeg, men det var ETTER at denne lyden begynte å plage mine lydfølsomme nerver)

 

 

DODweb.org: igjen, vet du hvordan man sjekker dette?

 

Jeg har forresten funnet ut at maskinen ikke trenger å være helt idle for at dette skal starte. Det skjedde nemlig nettopp mens jeg kjørte en mp3 i loop (uten lyd) i bakgrunnen. Det later dog til at jeg kan "avbryte" denne monotone prosessen ved å starte et program e.l.

 

 

tac

Endret av The_Alpine_Cow
Lenke til kommentar

Er desverre ikke noe jeg vet eller kan bevise :/

 

Ærlig talt hører jeg ikke noe til noen harddisker her i det hele tatt, er for mye annet som står å går.. men jeg trodde det var vanlig at windows jobba litt i bakgrunnen i ny og ne?

 

Hvis du er redd for at harddisken holder på å ta kvelden er det jo noen HD-monitor-iske programmer der ute som forteller forventet gjenstående levetid, temperatur osv. skal se om jeg har de jeg brukte på min A6Ja når den kommer opp igjen.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...