Gå til innhold

opptak med opptaker, mikrofon?


henrik^

Anbefalte innlegg

Heisann!

 

Jeg spiller i et band på 3 stykker, og vi har nå funnet ut at vi har lyst til å ta et lite opptak, bare for å høre hvordan det høres ut "for andre" (og så vi kan dele ut til diverse intresserte). Problemet er at vi bare har en liten opptaker (denne). Vi har prøvd med den innebygde mikrofonen, men det blir bare skurr og surr.

 

Hadde det hjulpet om vi hadde koblet til en vanlig mikrofon og plassert i det lille rommet vi spiller i? Eller er det andre måter å gjøre dette på? Hadde vært fint å fått et tilfredstillende opptak uten å måtte bruke så mye penger.

 

Takk for all hjelp. :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis det blir skurr, er det fordi dere spiller høyere enn det mikrofonen tåler. Prøv å skru ned opptaksvolumet noen hakk, eller spill litt svakere :-) (hvis dere spiller grisehøyt i et lite rom, vil det låte j**** uansett hvor gode mikrofoner dere bruker).

Resultatet vil bli bedre med en passende ekstern mikrofon, men for å hjelpe dere er det greit å vite hvilke instrumenter dere spiller.

Lenke til kommentar

Å ta opp et band i et rom med en enkelt mic blir sjelden spesielt bra, men det er mye som kan gjøres for å forbedre resultatet. Har selv hatt god erfaring med å legge mikken lengst mulig unna trommene under en jakke eller noe sånt. Da får man mindre skrikende lyd, og kan høre hva som faktisk skjer, selv om dette også låter ganske dårlig. Det optimale er skillevegger og separate mikker, men det blir fort en del penger.

Lenke til kommentar

Hvis den Zoom-tingen har mulighet for phantommating, kan du se på en Røde NT1a (ellers trenger dere en preamp i tillegg). Den tåler oppimot 137db og gir bra resultat for pengene (2000kr). Dere kan også prøve å spille inn ett instrument i gangen, men det krever at opptakeren kan spille av og ta opp samtidig med lav forsinkelse. Et enklere alternativ kan være en Shure SM57, den er dynamisk, og kan derfor garantert brukes med Zoom-maskina. Ta opp ett instrument i gangen med mikrofonen så nært som mulig, dynamiske mikrofoner er ikke så følsomme (noe som kan være en fordel hvis dere spiller i et lite rom med for mye lyd).

Lenke til kommentar

Noe som har fungert passe bra for meg er å legge opptakeren utenfor døra til øvingsrommet. Da slipper du mesteparten av skurringa, og det er som oftest mulig å høre hva som spilles. Kvaliteten blir såklart ikke særlig bra, men det er nok hvis det bare er et testopptak for å høre dere selv spille.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...