Gå til innhold

Another holiday snapshot


riktig

Anbefalte innlegg

Jeg har lenge lurt på om jeg skal slenge ut dette bildet her, så nå gjør jeg det. Tatt i Hurghada, Egypt fra hotellet der jeg bodde. Alt man ser av bygninger er hotellkomplekset, og utenfor er det bare ørken så langt øyet kan se (som egentlig ikke er særlig langt :!: ). Jeg har lekt med forskjellige versjoner av dette bildet, men kom fram til at dette er den looken jeg vil ha. Minimalt med etterbehandling, kun s/h og sepia, pluss litt levels. Skryt og slakt ønskes, så lenge det er ærlig. Kjør på!

 

img1557022im.th.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Flott bilde! Horisonten ligger i klassisk gyllent snitt, og siden fargene er fjernet er det mønsterne i bildet som blir definerende. Det er også her bildet etter min mening har sin styrke:

De mange runde kuplene skaper et gjentakende mønster som blir mindre innover i bildet og skaper dybde. Siden slike kupler er uvanlige i Norge, så gir bildet et flott inntrykk av en ukjent, nesten uvirkelig verden. Dybdeskarpheten er også enorm, og siden kuplenes minskende størrelse skaper dybde, så er det ingen grunn til å ha uskarp bakgrunn her. Bildet er både vakkert og interessant på samme tid.

 

Tror også du kunne fått et enda renere bilde ved å beskjære bildet rett under skydekket og dermed få et bredere panoramaformat med ryddigere himmel og dermed enda mer fokus på mønsteret i bygningene. Men skyene er også med på å skape dybde og luft i bildet, og det er også svært bra slik det er.

 

Bravo! :D

Endret av Sarge
Lenke til kommentar

Dette var helt i min gate. Slike bilder liker jeg godt. De viser noe helt annet enn vi er vant med her oppe i nord, og man får lyst til å reise ned selv. Du har klart å ta et bilde som fanger essensen i arabisk arkitektur, så og si. Komposisjon er klart godkjent, og det er etterbehandlingen også. Konverteringen har subtile kvaliteter, med den lille hinten av sepia.

Godt utført :thumbup:

Lenke til kommentar

Jøss, tusen takk for fine kommentarer. :)

 

Hadde jeg hatt mer peiling på det tidspunktet hadde jeg helt klart tatt et panorama og fått et litt bredere bilde, samt mer av både himmel og bygninger.. Jeg ville ha med både skyene og bygningene, så jeg gikk for mye himmel her. Jeg har en annen versjon der horisonten ligger på "det andre gylne snittet", men den ble lite interessant.

Lenke til kommentar

Altså.. nå må dere ikke få meg til å bli høy på pæra her da... :blush:

 

Ustedalen: Det er nok Saraya, som ligger i Makadi Bay-området. De takene man ser der er dog fra Oasis-delen, stort sett. Fint område, men kanskje litt typisk turiststed.

 

Nemo}: Jeg er vel egentlig en panorama-fan selv, så det hadde vært kult å i det minste hatt en slik versjon. :p

 

Tusen takk alle sammen. Det var over all forventning.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...