Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei. Noen som vet om et godt allroundstativ jeg kan bruke til Nikon D50 ? Helst ikke over 500 kroner. Det skal brukes til fotografering av små dyr, natur, mennesker, nærbilder osv.

Endret av RimfrostHuldra
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

En god emnetittel er en tittel som forklarer godt hva innholdet i posten din går ut på. En bruker bør kunne skaffe seg oversikt over hovedinnholdet i posten bare ut fra å lese tittelen. Emnetittelen i denne tråden er ikke god nok, om ikke dette blir endret slik at det er lettere å forstå hva slags informasjon tråden omhandler vil denne bli stengt! Vennligst forsøk å ha dette i tankene neste gang du starter en tråd, og orienter deg om hva vår nettikette sier om dårlig bruk av emnetitler.

 

Tråden bryter også med tre-ords-regelen.

 

Bruk p_edit.gif-knappen i første post for å endre emnetittelen.

 

(Dette innlegget vil bli fjernet ved endring av emnetittel. Vennligst ikke kommenter dette innlegget, men rapporter gjerne dette innlegget når tittelen er endret, så vil det bli fjernet.)

Lenke til kommentar
Hei. Noen som vet om et godt allroundstativ jeg kan bruke til Nikon D50  ? Helst ikke over 500 kroner. Det skal brukes til fotografering av små dyr, natur, mennesker, nærbilder osv.

5854113[/snapback]

Hvis du skal holde deg under den prisen så er eneste alternativ en bean bag, altså en ertepose som du legger kameraet på, for at det skal stå stødig. Den vil til en viss grad kunne dekke behovet ditt. Problemet er ofte å finne stødig underlag, passer ikke med froskeperspektiv på alle bilder.

 

Ellers finnes dette på eBay, 4 ledds Feisol til 209$. Jeg har ikke prøvd det, men har fått det anbefalt av folk jeg stoler på. Feisol har og et trelerdds til samme pris. Supplerer du med f.eks. et Manfrottohode til ca 500,- så får du noe som faktisk er noenlunde stabilt. Uten en viss stabilitet blir stativ meningsløst.

Selv har jeg gitt ca. 3000 for et Velbon stativ. Det er regnet for å være rimelig, og i det perspektivet er Feisolstativet et røverkjøp.

Lenke til kommentar
Hei. Noen som vet om et godt allroundstativ jeg kan bruke til Nikon D50  ? Helst ikke over 500 kroner. Det skal brukes til fotografering av små dyr, natur, mennesker, nærbilder osv.

5854113[/snapback]

Ut fra bruken du angir vil jeg anbefale et stativ til 1000-1300 kroner. Hvis mulig med hutigfeste. Stative må være stødig siden små dyr og nærbilder er et av områdene. for natur og mennesker trenger du sjelden stativ. Gode reisestativ (lette/små) er ofte nesten like dyre).

Lenke til kommentar

Velbon lager bra stativ. Her er et bra stativ i din prisklasse:

Velbon stativ

ps. du skulle kanskje endre tittelen på tråden da moderatorene ikke er særlig glad i ettords titler. Eksempel : Forslag til bra og rimelig stativ ?

Har selv Velbon Sherpa 600N som er atskillig bedre egnet til det allsidige bruksområde fordi det kan dras ned til 29cm.

Endret av brainware
Lenke til kommentar
fototim: Du mener altså at en person som har brukt 6000,- på et kamera trenger et stativ til ca halve prisen?

 

Dette handler om hva hun som person har behov for - ikke hva som du mener er bra nok :).

5855983[/snapback]

Ja det mener jeg faktisk. Etter mitt syn er det fornuftig. Jeg tenker da holdbarhet (slitasje ved normal bruk, har lettere for å ruste opp, eller plasten sprekker i kulda osv), kvalitet på det endelige produktet (bildet), men kanskje mest på anvendelighet "all round bruk" (kan feks. være vanskelig å få et billigstativ til å stå på ujevnt underlag).

Jeg anbefalte også bean bag. Det gjør faktisk og en kjempejobb. En pose med erter koster 12 kr på Mega, og kan puttes i lomma. Gidder du, så syr du et trekk.

 

Ja, klart det handler om personlige preferanser og behov. Men, det handler også om mer enn det. Jeg har personlig kastet bort 500 på et stativ som rett og slett ikke gjorde jobben. Det stativet ramla og holdt på å ødelegge Sigma normalzoomen min. Det hadde i så fall kostet meg mer enn det stativet jeg anbefalte :cry:

Derfor føler jeg sterkt når det gjelder stativ.

 

Men for all del. Gjør det som kjennes riktig for deg! :thumbup:

Endret av fototim
Lenke til kommentar

Enig med fototim. Dvs en finner bra stativ under 3000, men et godt stativ koster penger. Ville lagt minst 1500 i stativ m/hode.

Så dyrt du har råd til og så enda litt er tommelregelen :p

Men for all del ikke kjøp noe rakkelverk i plast til noen hundringser. Da er det bedre å ta seg en fest for pengene.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...