Gå til innhold

Minitest av Nokia 7370


Anbefalte innlegg

Minitest av Nokia 7370

 

Hadde denne mobilen et par dager, og her er mine inntrykk:

 

 

PLUSS:

 

 

Telefonen er godt sammenskrudd, og materialene er av ypperste kvalitet. Ikke noe knirk her!

 

Stilig design. Det synes i alle fall de som kjøper den. Men utseendet er ikke for alle. Til det er det for spesielt. Dersom man vil ha en mobil som skiller seg ut fra mengden, er 7370 et godt valg, spesielt gull-versjonen (Warm Amber). Finnes også i en mindre prangende versjon (Coffee Brown).

 

Mange funksjoner.

 

Raske menyer.

 

PC-programvaren til Nokia er den beste jeg har brukt. Forbindelsen fungerer svært bra, både med kabel og Bluetooth. God overføringshastighet. Synking med Outlook fungerer utmerket.

 

Rask wap-leser.

 

Stereohøyttalere med wide stereo.

 

FM-radioen fungerer meget bra. God lyd. Radioen kan kjøres i bakgrunnen.

 

Radiofølsomheten (antennefølsomheten) er bra.

 

Nedsenkede sidetaster, som mer eller mindre eliminerer behovet for tastelås når telefonen er lukket. Tastelås kan imidlertid aktiveres manuelt eller automatisk.

 

Skjermen har høy oppløsning.

 

Oppgradert operativsystem.

 

Active Display, som viser de nærmeste forestående kalenderoppføringer, pluss snarveier til radio og en rekke andre funksjoner. Man kan også legge inn notater.

 

Svært brukervennlig/behagelig tastatur. Og tastaturet er meget stillegående.

 

Tastaturet er godt og jevnt opplyst i blåhvitt.

 

Meget god lyd ved samtale, men maks volum kunne vært høyere.

 

Svært bra kalender og telefonbok.

 

Profilene kan tidsinnstilles. Praktisk, dersom man gidder å bruke profiler. Lydløs-profilen kan aktiveres ved å holde inne #-tasten.

 

Telefonen kan legges på bordet, men kan også stilles på høykant, dersom ønskelig.

 

Telefonen kan åpnes med én hånd, takket være en fjæringsmekanisme.

 

 

 

 

MINUS:

 

 

Ikke minnekortplass.

 

Begrenset minne (ca 10 MB)

 

Minnebegrensningen gjør den uegnet til Mp3, selv om dette formatet støttes. Men Nokia har innsett begrensningene, og telefonen har da heller ikke Mp3-spiller eller equalizer.

 

Kameraet (1,3 mp) tar middels bra bilder. Begrensede innstillingsmuligheter. I omgivelser med dårlig lys, blir bildene meget kornete. Fargegjengivelsen er svært variabel.

 

Kameralinseglasset sitter meget utsatt til for riper og fingermerker. Spesielt gjelder dette for høyrehendte. Man kan lett dekke til linsa med fingrene ved fotografering. Ubeskyttet kameralinse er dog en svakhet med svært mange kameramobiler. De færreste kameramobiler har deksel eller nedsenket kameralinseglass. Jeg bruker plaster foran. Det er meget effektivt.

 

Billedfilene ved fotografering får generert ’Bilde 001’, ’Bilde 002’ osv. Når bildene fjernes fra telefonen, begynner man igjen på ’Bilde 001’. Dermed risikerer man filer med samme navn. Men man kan omdøpe filnavn i kamerainnstillingene. Jeg setter opp filnavn som 2006_03_-_ Når filene er overført til PCen redigerer jeg navnene ved å tilføye dags dato der det står - , og deretter det nummeret mobilen har generert, f.eks 0001. Det sparer meg for en del tastetrykk. Så passer jeg bare på å skifte ut tallene for måned og år når tiden er inne.

 

Radioen kan ikke lagre tilgjengelige kanaler automatisk. Ikke RDS.

 

Små tegn i displayet, grunnet middels stor skjerm og høy oppløsning.

 

Middels god batteritid. Ladekontakten på telefonen er av den nye, lille typen. Dessverre lå det ikke adapter i esken, slik at man kan bruke eldre ladere/billadere, etc.

 

Displayet viser om ønskelig klokke og dato i hvilemodus. Men tegnene er så små at de er meget vanskelige å lese, selv med godt syn. Hva fanden er da vitsen?? Har du dårlig syn, styr unna 7370 uansett!

 

Ikke kameralys (”blitz”). Kjøp en liten mini-lommelykt, som kan henge på nøkkelknippet eller på mobilen, så løser man det problemet på en rimelig måte.

 

Ikke navigasjonstaster etc. under displayet. Telefonen kan kun styres i åpnet modus. Men det gjelder jo også kamskjellsmobiler, så det er kanskje ikke noe stort problem.

 

Leveres ikke med datakabel, men siden overføring av store filer ikke er aktuelt, holder det lenge med Bluetooth. En Bluetooth-dongle til PC’en er en god investering, og kan brukes til andre produkter med denne teknologien.

 

 

FEIL/MANGLER:

 

Har ikke hatt problemer.

 

 

I ESKEN:

 

Telefon, batteri, lader, oppbevaringsveske i tøy, ”pyntedusk”, stereo handsfree, manual og hurtigmanual. That’s it.

 

 

KONKLUSJON:

 

Alt i alt er dette en meget god telefon, selv om den har begrenset minne, og ikke støtte for minnekort. Den oser av kvalitet, og er enkel å betjene. Skjermen er meget bra, selv om tegnene kan bli vel små. Menyene er raske. Telefonen har sine svake sider, men for folk flest er den meget kapabel. I tillegg ser den meget lekker ut, men designet gjør at den ikke vil bli noen storselger. Den har kun OK batteritid. Leveres med oppbevaringsveske i tøy, pluss en pyntedusk à la oldemor til å henge på telefonen.

 

Telefonen har Edge, det vil si bedre overføringshastighet om man skal bruke den på internett og nedlasting av filer. Dette er viktig for de som bruker mobilen sammen med bærbar PC.

 

Telefonen har ikke mp3-spiller, men støtter Mp3. Radioen er bra. Lyden er absolutt akseptabel, og med wide stereo blir det skikkelig livlig når den ringer.

 

Nokia 7370 er først og fremst en designmodell i den såkalte l'Amour-serien (og som designmodell er den dermed plassert i 7000-serien), men det den klarer, gjør den stort sett meget bra.

 

 

Skal prøve å få lagt inn noen bilder tatt med kameraet.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kommentarer etter snaue to ukers bruk:

 

 

Antennefølsomhet (reception):

 

Helt grei, men ikke blant de beste.

 

 

Skjerm:

 

Irriterende at tekst blir veldig liten i stand-bymodus og ikke minst skjermspareren med klokke og dato. Sistnevnte er og blir en vits.

 

Klokka i standbymodus er også vanskelig å lese.

 

 

Tekstmeldinger:

 

Ordboken (T9) er ikke noe særlig. Den blir som på f.eks 6230i og 6270. Nokia kan bedre enn dette!

 

 

Kamera:

 

Pga. at man må bruke en del kraft for å trykke inn utløserknappen, er det større sjanser for uskarpe bilder, men man venner seg til riktig bruk.

 

Fargegjengivelsen er til tider dårlig i forhold til motivets reelle farger.

 

 

Feil og mangler:

 

Har ennå ikke hatt problemer :)

 

 

Annet:

 

Det meste er positivt. Fant forresten ut en finesse i Nokia PC Suite:

 

Kameraet genererer filnavn til bildene på mest mulig primitiv måte (Bilde 001, 002 osv, men dette kan tilpasses; se testen). Men med et eget program kan man velge å laste bildene til PC (i en mappe man evt. selv angir). Man kan velge om bildene skal overføres etter den datoen bildene ble tatt, eller den datoen bildene ble overført til PCen. Bildene ordnes i mapper, der mappenavnene tilsvarer dato. Så kan man evetuelt endre filnavn på selve billedfilene med dato eller annet, om ønskelig. Selvsagt ikke ideelt, men det er ikke PC Suites skyld.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
  • 2 måneder senere...
  • 3 uker senere...
Flott test! :)

Ser ut til at det største minuset er dette med minnet, og det er ikke noe som plager meg stort.

Når er det man trenger mye minne på en mobil?

6495511[/snapback]

 

 

Når man skal høre på musikk, hvis skal på tur og knipse mye bilder og ikke har mulighet for å legge de inn på dataen etter hvert som man knipser. Også til spill, ringetoner, bakrunnsbilder, meldinger etc.

 

Legge ut bilder av telefonen, så folk som ikke vet hvilken telefon det er snakk om kan se åssen den ser ut.

Bra test! Stå på! :w00t:

 

EDIT: Kan jo forsåvidt legge ut et bilde selv.

i_110897-564x376.jpg

Endret av MobilKnut
Lenke til kommentar
  • 5 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...