Gå til innhold

[Løst]Garantitid på strømforsyninger


Anbefalte innlegg

Satt igår kveld og spilte på pc-en. Den fikk hard-freezer i et sett (har gjort det lenge), så imorgen (idag) tenkte jeg at jeg skulle prøve tipset om å redusere strømforbruket og se om forholdene bedret seg (koble ut noen vifter + cdrom). Men akk så...

 

ca. klokken ett skrudde pc-en seg helt av, jeg så ned på den, og så PANG sa det og et lysglimt kom fra strømforsyningen. Jeg lurte på om dette kunne prøves som en garantisak (:p) eller om garantitiden er gått ut. PSU-en er nå 3 år og 2 måneder gammel. Jeg finner nemlig ingen referanser til dette noe sted. Regner med at årsaken til smellet var for høyt strømforbruk. (Den virker ikke nå hvis noen skulle være i tvil). Hvis garanti-tiden er gått ut uansett tenkte jeg å prøve å åpne den for å se om det er en sikring som har gått eller lignende og prøve og erstatte denne med en ny.

 

Litt surt nå som jeg skal på LAN-party imorgen :(

 

Hvis jeg må kjøpe ny, er det vel nok av anbefalingstråder her på forumet :)

Endret av art3mis
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det som er helt sikkert er at du kan glemme å tru at du kan få fiksa den ved å åpne den å bytte sikring. Det er alltid en alvorlig feil på PSU som får en eventuell sikringen til å gå. Sikringer ryker ikke med et kraftig smell. Sannsynligvis er det en kondensator som er blåst. De aller fleste PSU jeg har åpnet har hatt sprengte kondensatorer. (Tar ut komponenter jeg kan bruke til andre prosjekt.)

 

Om du får tatt dette på garantien er heller tvilsomt. Du vil kanskje ha krav på en ny, men for å komme så langt må du nok bruke så mye tid å krefter at du skulle ønske at du bare spytta inn penger i en ny med en gang. En kjap tlf/epost til selger vil jo fort avklare dette. Er du heldig er han i godt humør når du snakker med han.

 

space

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...