Gå til innhold

Førstegangskjøper av Speilrefleks,trenger hjelp.


Anbefalte innlegg

Fyren som nevnte at oly E-500 gav deg mest for pengene, har helt rett. Jeg kjøpte heller D50 siden det ikke finnes noe digitalt olympus brukt marked.

Dobbelkitten gir deg zoom fra 27-300mm (til 7000,-)....det er bare å løpe å kjøpe!

Akam hoppet ikke i taket ved testing av e-500, men de fleste tester sier at dobbelkitten er "best buy"........

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg opplever ikke mine kommentarer i denne tråden som arrogante, men greit nok. :cry:

 

5657540[/snapback]

 

Hei Glenn!

Vil berre seie at eg ikkje oppfatta ditt innlegg som arrogant. Heilt greitt innlegg synest eg.....

 

Det er lov å meine kva ein vil, også at canon/nikon er det einaste rette.

(kvifor skulle canon/nikon finne på noko nytt forresten? Med det hallelulja-koret som støttar dei i tjukt og tynt så er vel ikkje det nødvendig...... :D )

Lenke til kommentar

Det stemmer at Olympus er best buy,men det er også det desidert tregeste kameraet og brukte objektiver er heller ikke lett sak å oppdrive.

 

 

Jeg mener Konica Minolta er bedre kamera en E-500.Men KM har jo aldri vært noe store her i landet,ser at det kjempestort utenlands,kryr av brukt tilbehør her og der.

 

 

Jeg skal lagre bildene på en laptop som jeg har med meg.En relativt ultraportalbel.

 

Hvor mange bilder kan man egentlig få på 1 GB?

 

 

 

http://www.pixmania.com/no/no/226080/art/k....html?itag=5891

 

 

Pixmania har en pakketilbud med 1 GB minne,Ekstra battteri pluss en bæreveske for : 6592

 

 

Og det er faktisk rett under mitt budsjett .

Lenke til kommentar

Du har rett i at akurat nå er KM et valg som gir mer for pengene. Selv bruker jeg Canon og Nikon, men føler ingen grunn til å presse mine valg på deg av den grunn.

Når noen ber om hjelp til valg av system, så må man ha evnen til abstrakt tenking, hvis man vil gi råd. Det betyr at man må kunne sette sine egne behov til side (det er ikke jeg som skal ha kamera), og forsøke å sette seg inn i trådstarters ønsker. Det gjør i alle fall jeg, og ingen kan påstå at jeg tenker på hva jeg har valgt til meg selv.

Lenke til kommentar
Det betyr at man må kunne sette sine egne behov til side (det er ikke jeg som skal ha kamera), og forsøke å sette seg inn i trådstarters ønsker. Det gjør i alle fall jeg, og ingen kan påstå at jeg tenker på hva jeg har valgt til meg selv.

5657926[/snapback]

Nei det skal være sikkert at du ikke gjør :)

Du er jo nesten mer kritisk til Canon enn meg ;)

 

I motsetning til Glenn Østerud synes jeg forøvrig at det faktisk er fantastisk mye mer morsomt å fotografere med en kompakt med vridbar skjerm enn en speilrefleks :)

De siste dagene har jeg forøvrig hatt litt kontakt med en gammel venn igjen, som før alltid føyk rundt med en Contax rundt halsen. Han er proff fotograf. Da jeg spurte hva slags kamera han bruker nå for tida var svaret ganske kontant - han var blitt helt avhengig av vridbar LCD-slkjerm, så han brukte ikke annet enn Powershot G5 og G6!

Så jeg er ikke alene...

Lenke til kommentar
Det stemmer at Olympus er best buy,men det er også det desidert tregeste kameraet og ....

5657907[/snapback]

 

Har ikkje fulgt med så nøye på testar i det siste, men kva er det som er så tregt på olympus då? :hmm:

Visst det er oppstarten det er snakk om, så har det si naturlige forklaring, nemleg anti-støv-funkjonen.

Å vente nokre tiandedels sekund ekstra for å være sikker på at brikka er fri for støv, er lite å klage over, uansett så er kameraet klart lenge før du har fått det i skytestilling...

Lenke til kommentar

I tillegg til støvfjernngsfunksjonen (som helt klart må være nyttig når man leser om alle andres problemer med støv på sensoren..), så er det visstnok at Olympus som default viser en liten "reklamesnutt" når du slår på kameraet. Mange har visst problemer med å få slått denne av?

Ellers kan jeg ikke se at det er annet enn av akademisk interesse om et kamera bruker 0.1 eller 1 sek på å starte opp. Mitt bruker ca 2 sek, men det har aldri plaget meg en eneste gang..

Lenke til kommentar
Skrinlegg alt annet enn Nikon og Canon.

Etter mitt skjønn er det bare disse to som virkelig kommer med gode nyskapninger...

 

hææ? skal vi ta dette alvorlig? :ohmy:

Det er vel ikkje akkurat desse to merka som har utmerka seg mest når det gjeld nyskapning? Tvert imot vil eg seie....

 

Konica Minolta og Olympus derimot.... ;)

5653472[/snapback]

Nei, det skal vi ikke ta alvorlig, for det er bare feil. Ingen av de to store har vist like stor kreativitet innen nyskapning som de to du nevner i slutten av innlegget ditt. KMs bildestabilisator er en gave til menneskeheten, og jeg skulle ønske min 20D hadde noe slik.

Det er ingen grunn til å ikke kjøpe KM. Det er bare paranoia å tro at det systemet ikke overlever Sonys eierskap. Den største forskjellen på KM-systemet slik vi kjenner det i dag, og det Sony kommer til å lage, er at Sony nok kommer til å droppe de dyre løsningene som bildestabilisator på entry-level modellene, og det flotte eksponeringskontroll-hulet kommer sikkert også til å droppes. Derfor er det en fordel å kjøpe seg inn i det fremtidige Sony-systemet nå. Da får du litt mer avanserte modeller til prisen, enn det Sony kommer til å tilby. Beste tilbud er naturligvis 7D, hvis man finner noen slike fremdeles.

Sonys første modell kommer helt sikkert til å bli en rebadget KM, enten 5D eller 7D.

5655103[/snapback]

 

 

Vet ikke hva en skal kalle dette innlegget, kanskje rett og slett bare rør. Vil be PMnormaol følge med i timen. Glenn Østenrud har nok fulgt bedre med.

Lenke til kommentar
Vet ikke hva en skal kalle dette innlegget, kanskje rett og slett bare rør. Vil be PMnormaol følge med i timen. Glenn Østenrud har nok fulgt bedre med.

5663178[/snapback]

Om du kommer med noen argumenter for at det PMnormal sier bare er "rør", så er det kanskje noen som vil ta deg seriøst. Slik innlegget ditt står nå, gir det ikke diskusjonen noe annet enn irritasjon og rot. Så med mindre du kommer med argumenter, så er ditt innlegg faktisk enda mer "rørete" og fullstendig unyttig.

 

Har du ikke noe nyttig å komme med i en diskusjon, så er det faktisk bedre om du ikke sier noe som helst.

Endret av Afseth
Lenke til kommentar
Vet ikke hva en skal kalle dette innlegget, kanskje rett og slett bare rør. Vil be PMnormaol følge med i timen. Glenn Østenrud har nok fulgt bedre med.

5663178[/snapback]

Om du kommer med noen argumenter for at det PMnormal sier bare er "rør", så er det kanskje noen som vil ta deg seriøst. Slik innlegget ditt står nå, gir det ikke diskusjonen noe annet enn irritasjon og rot. Så med mindre du kommer med argumenter, så er ditt innlegg faktisk enda mer "rørete" og fullstendig unyttig.

 

Har du ikke noe nyttig å komme med i en diskusjon, så er det faktisk bedre om du ikke sier noe som helst.

5663339[/snapback]

 

Det kan jo se ut til at en må ha samme meninger som brukermoderator for at innlegg skal bli godtatt på dette forum.

Om du leser PMnormal sitt innlegg hvor har sier: "Det er bare paranoia å tro at det systemet ikke overlever Sonys eierskap....osv. osv."

Jeg mener fortsatt bestemt at det han her fremfører kun er bare rør, så får jo du som brukermoderator også ha din mening, uten at du skal prøve å få meg til å ha den samme.

Men hva er det som er likheten på inlegget som PMnormal hadde og mitt? Jo, ingen av oss hadde argumenter. Det var kun ukvalifisert synsing han kom med, som jeg kalte for rør. Dette fordi de fleste av oss VET at Sony ennå ikke har avgjort hvordan opplegget rundt deres overtakelse av KM vil slå ut, dette være seg modeller eller systemet. dette blir først klar om ca tre uker.

Jeg kunne ikke se at du dermed svarte PMnormal at han måtte komme med argumenter for sin synsing.

På hvilket grunnlag mener du PMnormal har rett å kalle en annens innlegg for paranoia??

At det er noen her som mener at deres oppfatninger om merker, systemer etc. etc. er det korrekte er noe som preller av meg, er nok for gammel innen foto til det.

Jeg har forresten også KM systemet (7D) så det var ikke noe nedrakking av det

pluss disse: Canon EOS 1Ds Mark II, 5D og 30D

Samt: Nikon D2x og D200

+ totalt 62 objektiv og har drevet i dette faget siden 1968.

Lenke til kommentar

Kjekt du har penger til masse utstyr. Tar du bilder med dem også, eller samler du bare?

Jeg må få stikke inn en liten kommentar. Det er markedet som til enhver tid bestemmer hva som lages, og for tiden er det i dSLR pengene ligger. Det har flere produsenter erfart, og Nikon har jo innrømmet at de overfører ressurser fra kompakt til slr-segmentet.

Jeg mener bestemt at det er paranoia å tro at KM-fatningen forsvinner under Sonys regime. Sony ønsker seg en bit av den store dSLR-kaken. Hvorfor i huleste skulle de utvikle en egen plattform, når de har kjøpt en som allerede er populær. De ønsker å ta over kundemassen til KM, samtidig som de ønsker å få ned utviklingskostnadene. Å starte sin karriere som dSLR produsent med en stor kundegruppe som allerede har kjøpt seg inn i systemet, er jo genialt.

Selv om du har mange ganger flere kameraer enn meg, så betyr ikke det at jeg ikke har følgt med i timen. Det betyr bare at jeg er fornøyd med det jeg har, og bruker det til å faktisk ta bilder. Kvantitet på kamerasamling, og påviselig alder, er ikke bevis på at man har følgt bedre med i timen. Det betyr bare at man kjenner hvert enkelt system mindre, for jeg tror ikke du har bedre tid enn meg, til å ta bilder med hvert enkelt kamera.

Hvis du virkelig mener jeg ikke har følgt med i timen, å bør du skjerpe deg litt. Jeg følger godt med, og fotograferer med flere formater. Du bør også studere markedsmekanismer bedre, for du er jo klart et offer for disse selv.

Endret av PMnormal
Lenke til kommentar

Det er tydelig at visdom ikke alltid følger med alderen (og antall objektiver+++ ) her ;) (Jeg er forresten kanksje eldre enn deg, Laban..)

PMnormal har vist seg som en meget oppegående og åpen kar, som jeg har fått stor respekt for etter å frekventert dette forumet en liten stund. Han følger helt klart godt med i timen, og når han kommer med en velbegrunnet og kvalifisert spådom/gjetning om hva som kommer til å skje med KM etter at Sony kjøpte dem opp mener jeg det er ganske frekt å sammenligne sin egen "bare rør"-kommentar med denne, og mene at de inneholder samme mengde argumentasjon.

Jeg kan forøvrig ikke skjønne vitsen med å ha så mange objektiver og hus, med mindre det er snakk om samlerobjekter da? Og jeg hadde ihvertfall ikke tørt å bruke det som argument for å understøtte for mine meningers tyngde..

Jeg vil tro at PMnormal har rett i sin spådom om hva som vil skje, kanskje med unntak av at de vil skrelle av litt på kvaliteten. Da Sony kjøpte opp Sonic Foundry for noen år siden var vi mange som skalv med tanke på hva som ville skje med programmer som Vegas Video. Heldigvis var angsten helt ubegrunnet. Hadde KM deriomt blitt kjøpt av Adobe hadde jeg vært mer bekymret. De kjøpte f.eks. det fantastiske lille 3D-programmet Canoma da MetaCreations solgte ut, og etter det har ingen sett noe mer til det.. :(

Lenke til kommentar
Det kan jo se ut til at en må ha samme meninger som brukermoderator for at innlegg skal bli godtatt på dette forum.
Det er bare tull, og det vet du. At jeg har brukermoderator har ingenting å si, og det jeg skriver i slike diskusjoner, er min personlige mening. Hvorfor du da bruker denne tittelen mot meg, vet jeg ikke.
Om du leser PMnormal sitt innlegg hvor har sier: "Det er bare paranoia å tro at det systemet ikke overlever Sonys eierskap....osv. osv."

Jeg mener fortsatt bestemt at det han her fremfører kun er bare rør, så får jo du som brukermoderator også ha din mening, uten at du skal prøve å få meg til å ha den samme.

Men hva er det som er likheten på inlegget som PMnormal hadde og mitt? Jo, ingen av oss hadde argumenter. Det var kun ukvalifisert synsing han kom med, som jeg kalte for rør. Dette fordi de fleste av oss VET at Sony ennå ikke har avgjort hvordan opplegget rundt deres overtakelse av KM vil slå ut, dette være seg modeller eller systemet. dette blir først klar om ca tre uker.

Jeg kunne ikke se at du dermed svarte PMnormal at han måtte komme med argumenter for sin synsing.

På hvilket grunnlag mener du PMnormal har rett å kalle en annens innlegg for paranoia??

At det er noen her som mener at deres oppfatninger om merker, systemer etc. etc.  er det korrekte er noe som preller av meg, er nok for gammel innen foto til det.

Jeg har forresten også KM systemet (7D) så det var ikke noe nedrakking av det

pluss disse: Canon EOS 1Ds Mark II, 5D og 30D

Samt: Nikon D2x og D200

+ totalt 62 objektiv og har drevet i dette faget siden 1968.

5663596[/snapback]

PMnormal kom med argumenter for sin synsing. Han la blant annet frem KM sin bildestabilisator, og hvorfor han mener at Sonys eierskap vil ha en positiv innvirkning på KM. Det er teorier, men argumenter gode nok til å ha en mening. Du kom bare med påstanden om at hans innlegg bare var "rør" og ikke noe mer. Ser du virkelig ikke forskjellen? Og at du har drevet med foto siden seksti-tallet gir deg ikke rett til å slenge ut en påstand uten å si hvorfor du tror eller mener at det er slik. Ukvalifisert synsing er ok. Det er spennende å diskutere teorier. Løse påstander om at en annen prater tull uten noe mer er ikke greit da det ikke fører noe videre i en diskusjon.

 

For info så du ikke tror jeg har tilhørighet til KM eller Sony. Vi fører ikke KM og særdeles lite Sony der jeg jobber. Av kamera har jeg Canon (kompakt) og Nikon (SLR) selv, samt Panasonic som videokamera. Har heller ikke kommet med noen meninger uansett. Synes bare du kunne skrive litt om hvorfor du tror eller mener et spesifikt innlegg bare er rør, ellers sier innlegget oss absolutt ingenting.

Lenke til kommentar

Får vel komme med min mening jeg også da, for å holde meg on-topic.

 

Sony har jo en tradisjon i å utvikle sine egne formater, med mer eller mindre hell. Det kan være derfor Laban er skeptisk til Sonys overtakelse av KM. Men som PMnormal sier, så har KM allerede skapt en stor kundegruppe, og ja, det ville vært dumt av Sony å gi alle de en grunn til å bytte system. Da ville Sony måttet starte fra scratch. Hvor smart er det?

 

Nå skal det sies at Sony ikke alltid er direkte smarte. Bare se på det nye Blue-ray systemet (nytt DVD format) som omtrent allerede før fødselen er valgt bort til glede for HD-DVD formatet. Blue-ray har allerede fått mye kritikk for at Sony vurderer å implementere kopibeskyttelse som blant annet kan låse DVD spilleren din totalt, gjøre hele DVD samlingen din ubrukelig når du kjøper ny DVD spiller og så videre. DET er imidlertid en diskusjon vi ikke skal ta her, men et eksempel på at heller ikke Sony alltid er like smarte. Men dette er for å prøve å få bukt på piratkopiering slik at de har en grunn til det. Og de bør ha litt omløp i hodet, og da de vil tjene store penger på å beholde KM sine kunder, så er det ingen grunn til å tro at de ikke vil gjøre dette.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...