Gå til innhold

Førstegangskjøper av Speilrefleks,trenger hjelp.


Anbefalte innlegg

Hey folkens.

 

 

Jeg skal ut på 4 måneder ferie,og skal igjennom mange vakre steder.Forrige gang så hadde jeg med meg en vanlig 5 mp digital kompaktkamera,og jeg skulle ønske at bildene hadde vært bedre.Nå er det veldig mange tråder her og jeg er faktisk veldig lite dreven på dette her :Så jeg trenger expert hjelp.Er veldig forvirra etter å lest utallige tester.

 

 

Følgende kameraer er under vurdering :

 

 

-Konica minolta 5D

 

-Canon EOS 350D

 

-Nikon D70

 

Om du mener det finnes bedre kandidater vennligst kom med forslag.

 

Følgende funksjoner er viktige :

 

-Hvor rask kamera er til å ta bilde,dvs antall bilder i sekundet

-Oppstart

-Batteri

-Kvalitet

-Mekanisk fokus på kit objektivet.

 

Pris : Helst ikke over 7000,da jeg er en student og har begrenset med midler.Håper alle som har noe å føye til føyer til.Kom gjerne med linker også.

Endret av Noman
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Konica minolta 5D/7D er et meget godt valg fordi det har bildestabilisering 'innebygget' i selve kamerahuset, og det er de alene om på digitale speilreflekser.

Sony har overtatt alle rettigheter fra KM, også serviceansvaret, så det burde ikke være noe argument å ikke kjøpe KM.

 

Dette gir fotografen et meget stort fortrinn ved fotografering i dårlig belysning.

Bildekvalitetsmessig ser du knapt noen forskjell på kamera i det skiktet du er ute etter.

 

Se hva denne fotografen klarer å fotografere uten stativ!

 

(i dette tilfellet har han brukt et KM A2 med samme bildestabilisator som D5/D7, men han fotograferer vanligvis med sitt 7D)

Lenke til kommentar

Skal du på lang ferie og kunne ta bilder av det meste, burde du ihvertfall ha 3 objektiver, for å utnytte speilref kvalitetene. Et annet aspekt er at du kan få støv på bildebrikken. Et tredje aspekt er at kitobjektivene gjør kameraet "dårligere" enn det det er, eller ikke utnytter kameraets kvaliteter.

Jeg ville heller godt for f.eks sony R1 eller en eller annen superzoom, og kjøpt "speilet" når jeg kom hjem......men meg om det.

 

Hadde KM dynax 5D men solgte det når KM slutta å produsere kameraer. Alt for mye usikkerhet rundt det, selv om sony tar over. Kjøper nå Nikon D50 med D70s sin kit-linse(en del på brukt markedet nå). Da har du mest bildekvalitet for pengene, etter min mening. Plusser du på en 50mm f 1.8, har du mye utstyr for pengene.

Lenke til kommentar
Kjøper nå Nikon D50 med D70s sin kit-linse(en del på brukt markedet nå). Da har du mest bildekvalitet for pengene, etter min mening. Plusser du på en 50mm f 1.8, har du mye utstyr for pengene.

5651607[/snapback]

 

Stemmer med der. En veldig god kombinasjon. Har samme "pakke," bortsett fra at jeg har Sigma 18-125mm i stede for Nikon 18-70mm. 50mm gir mye objektiv for penga, sitter nesten hele tiden på mitt kamera.

Lenke til kommentar

Skrinlegg alt annet enn Nikon og Canon.

Etter mitt skjønn er det bare disse to som virkelig kommer med gode nyskapninger, og til disse merkene er det også mye bra i brukt utstyr. Noe jeg synes er viktig for oss med begrensede budsjetter for slike ting.

 

Du skriver D70.. Men et budsjett på 7000 sier det seg vel selv at noe D70 med objektiv blir det ikke. Du kommer vel akkurat i mål med en Canon 350D, som jeg varmt kan anbefale. Canon sin 18-55mm er ikke veldig nye å skryte av, men dersom du primært kommer til å lage 10x15 kopier via bildebyra eller egen skriver tror jeg at dette objektivet duger.

 

Men prøv diverse bruktmarkeder. Det finnes jo mange der ute med mye mer penger..., og alle disse kommer i disse dager til å oppgradere til D200, så jeg tror du kan gjøre noen gode kjøp på D70(s) brukt.

 

Canon har akkurat kommet med en ny modell, 30D, noe som også gjør at 20D kan bli en hyggelig kjøp brukt. Men Canon org. opptikk er dyrt, vær klar over det.

 

Sigma sin 18-200 kan nok være et OK kjøp med tanke på at du skal være på reise i 4mnd, og har kanskje begrenset med plass til altfor mye dSLR utstyr.

 

Lykke til :)

Lenke til kommentar

Jeg tok en tur innom Japan photo for å sjekke de forskjellige kameraene.

 

-Konica Minolta 7D

 

Dette kameraet her virker veldig veldig intresant.Jeg vil gjerne ha litt info om denne.De skulle ha 7000 KR med 18-70 mm objektiv.Hvorfor er det ingen her som anbefaler denne her ?

 

 

-Nikon D70s

 

Veldig bra kamera dette.Det føles riktig,og han karen anbefalte den.Men som sagt jeg har budjsett å gå på- 8499 NOK

Karen på japan foto mente denne her var å anbefale ..

 

 

-Canon EOS 350D

 

Mange her som anbefaler den,jeg personlig likte den ikke.Jeg veit ikke hvorfor men det føltes ikke riktig.Litt overpriset mener jeg med tanke på det objektivet som følger med :7499

 

 

-Nikon D50

 

Helt uaktuelt,denne her føltes billig .Likte den ikke.Hva mener dere?

 

 

-Olympus E-500

 

Har desverre ikke sett denne.Men han karen på fotoknudsen mente denne her var "mest for penga" ..

 

 

 

 

 

Så konklusjonen er vel :

 

Jeg er fordømt usikker.vil vite mer om 7D .

 

 

 

Nikon og Cannon er vel som golf og toyota.Safe valg.

Endret av Noman
Lenke til kommentar

Test av 7D

 

Og her

 

5D og 7D har samme gode bildekvalitet. Det som skiller dem, er at 7D har flere utv. knapper til innstillingene hvilket gjør det lettere å betjene. 5D har menystyringer for dette.

 

"På papiret" kan man kanskje si at en 20D f.eks. er 'bedre' enn en 7D (?), men

hadde jeg valgt kamera idag, hadde jeg valgt 7D.

Lenke til kommentar
Skrinlegg alt annet enn Nikon og Canon.

Etter mitt skjønn er det bare disse to som virkelig kommer med gode nyskapninger...

 

hææ? skal vi ta dette alvorlig? :ohmy:

Det er vel ikkje akkurat desse to merka som har utmerka seg mest når det gjeld nyskapning? Tvert imot vil eg seie....

 

Konica Minolta og Olympus derimot.... ;)

Lenke til kommentar

Jeg har også D5 m/18-70mm (D7 kit-linse) og er veldig fornøyd. D5 kit-linse kjennes kjip ut, men er bedre enn den kjennes ut (i følge de som har prøvd den).

 

Husk at D5 og D7 er tilnærmet identiske spesifikasjonsmessig, men D5 noe mindre fysisk sett. Kjøpte med en liten LowePro-veske til D5 (Rezo TLZ20), og det passer som hånd i hanske med D7-linsa. God kvalitet og liten nok til å ta med overalt.

 

Så mitt forslag er D5 med D7 kit-linse (ser på hardware.no at den kan fåes for 8588,- som trolig er noe over ditt budsjett). Selv kjøpte jeg huset separat og sparte på å kjøpe linsa brukt.

Alternativt D5 med to kit-linser (18-50 + 55-200): Kanskje det sier noe om kvaliteten at prisen er 1000 kr lavere med disse to kit-linsene enn med en D7-linse ? ;-)

Lenke til kommentar

Jeg er i samme situasjon som trådstarter. Utallige timer på nettet, hundrevis av tester og enda flere tråder på forum gjør meg ikke noe klokere.

 

Det som er sikkert er at disse low-entry kameraene er gode nok for oss alle ferskinger. Smak og behag, "prestisje", følelse osv. blir nok det som avgjør valget, IKKE kvaliteten til kameraene.

 

Selv er jeg lei meg for at KM slutta med kameraproduksjon. For billedstabilisatoren hadde vært utslagsgivende for meg. Nå tør jeg ikke kjøpe 7D og setter pengene på et D50...... men hvilken linse..... aaaaaaargh så mange valg og så lite kunnskap :hmm:

Lenke til kommentar
Skrinlegg alt annet enn Nikon og Canon.

Etter mitt skjønn er det bare disse to som virkelig kommer med gode nyskapninger...

 

hææ? skal vi ta dette alvorlig? :ohmy:

Det er vel ikkje akkurat desse to merka som har utmerka seg mest når det gjeld nyskapning? Tvert imot vil eg seie....

 

Konica Minolta og Olympus derimot.... ;)

5653472[/snapback]

Nei, det skal vi ikke ta alvorlig, for det er bare feil. Ingen av de to store har vist like stor kreativitet innen nyskapning som de to du nevner i slutten av innlegget ditt. KMs bildestabilisator er en gave til menneskeheten, og jeg skulle ønske min 20D hadde noe slik.

Det er ingen grunn til å ikke kjøpe KM. Det er bare paranoia å tro at det systemet ikke overlever Sonys eierskap. Den største forskjellen på KM-systemet slik vi kjenner det i dag, og det Sony kommer til å lage, er at Sony nok kommer til å droppe de dyre løsningene som bildestabilisator på entry-level modellene, og det flotte eksponeringskontroll-hulet kommer sikkert også til å droppes. Derfor er det en fordel å kjøpe seg inn i det fremtidige Sony-systemet nå. Da får du litt mer avanserte modeller til prisen, enn det Sony kommer til å tilby. Beste tilbud er naturligvis 7D, hvis man finner noen slike fremdeles.

Sonys første modell kommer helt sikkert til å bli en rebadget KM, enten 5D eller 7D.

Lenke til kommentar

Vel ...

 

 

Etter å lest utallige tester og diverse råd fra fotografer valgte jeg :

 

 

Konica Minolta 7D med 18-70MM : 7000 NOK

 

 

Kjøper meg ekstra objektiv :75-300 MM

 

http://www.ddmr.no/index.php?page=vis_prod...=1621&MenyID=30

 

 

Da regner jeg med å være i mål.

 

Bilder tatt med dette kameraet :

 

http://www.dpchallenge.com/camera.php?CAMERA_ID=786

Endret av Noman
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+149837134
Vel ...

 

 

Etter å lest utallige tester og diverse råd fra fotografer valgte jeg :

 

 

Konica Minolta 7D med 18-70MM  : 7000 NOK

 

 

Kjøper meg ekstra objektiv :75-300 MM

 

 

 

Tror du kommer til å bli veldig fornøyd. Har selv valgt KM (riktignok 5D) spesielt med tanke på AS-funksjonen. Har 2 tips å komme med:

1) Vurder om du skal satse på ekstra batteri istedenfor et ekstra objektiv i 1. omgang. Du skal vel også ha minnekort (kjøp et raskt!) og kanskje en bæreveske? I 1. omgang er jeg sikker på at du får glede av normalzoomen så det holder...

2) Jeg kan anbefale boken til Friedman. Se http://www.friedmanarchives.com/ . Koster USD20 og er spesialskrevet for 5D/7D

 

Uansett: Lykke til med fotograferingen!

Lenke til kommentar

-Konica Minolta Zoomobjektiv 4.5-5.6/75-300 AF

 

-EFORCE Kompatibelt NP-400 batteri

 

-Konica Minolta Dynax 5D + 18-70 AF lens

 

-Pixmania Compact Flash minnekort 1Gb

 

-Hama Videoveske Syscase DFV 80

 

 

 

 

Fant ut at jeg kan klare meg med 5D .Og den er nå bestilt.Gleder meg som en liten unge på juleaften.

Endret av Noman
Lenke til kommentar
Skrinlegg alt annet enn Nikon og Canon.

Etter mitt skjønn er det bare disse to som virkelig kommer med gode nyskapninger...

 

hææ? skal vi ta dette alvorlig? :ohmy:

Det er vel ikkje akkurat desse to merka som har utmerka seg mest når det gjeld nyskapning? Tvert imot vil eg seie....

 

Konica Minolta og Olympus derimot.... ;)

5653472[/snapback]

 

Om KM og Olympus lager mer nyskapning enn Canon er jo en ting, jeg tenker nok mer praktisk enn mange andre her. Drit litt i nyskapning og andre særegenheter... (så lenge du ikke har penger nok!)

 

Nå jeg valgte Canon var det vel så mye fordi jeg visste at utvalget av tillegg er veldig stort, og mye av dette tillegget lar seg skaffe brukt..

 

Jeg har ikke sett så veldig mange brukte KM objektiver rundt forbi for å si det sånn.. Og det med tilgang på brukt er for meg viktig, siden budsjettet for foto skal passe inn i resten av familiebudsjettet..

 

Jeg tviler ikke på at hverken Olympus eller KM tar gode bilder.

Lenke til kommentar

Der er heller ikke dyrerer å kjøpe optikk. Sigma og Tamron tilbyr det det til Canon, så tilbyr de til KM. Ebay er fullt av km-optikk. Det er bare i nisseland at KM er et lite merke. Sony tar over.

Hvis du tenkte på tilgjengelig optikk, hvorfor ikke kjøpe Pentax. Ingen merker har mer utvalg i brukt super fastoptikk enn Pentax. Manuell fokus på en skikkelig mattskive, med full fungsjonalitet.

Det er en utrolig arogant måte å forsvare sin egen konformitet på, å hevde at alt annet enn det du selv har er det eneste saliggjørende. Regnet du med at folk skulle gjøre noe annet enn å mumle "idiot", når de leste det. Jeg ser du har vært med lenge, men har få innspill. Da burde du forstå at slik arroganse ikke tillates av dagens brukere av akams forum.

Lenke til kommentar
-Konica Minolta Zoomobjektiv 4.5-5.6/75-300 AF 

 

-EFORCE Kompatibelt NP-400 batteri 

 

-Konica Minolta Dynax 5D + 18-70 AF lens 

 

-Pixmania Compact Flash minnekort 1Gb 

 

-Hama Videoveske Syscase DFV 80 

5656677[/snapback]

Gratulerer med valget. Det varmer alltid mitt hjerte når folk kjøper andre ting enn storselgerne Canon og Nikon :)

På den annen side misunner jeg deg absolutt ikke som skal drasse rundt på alt dette utstyret i 4 mnd. Jeg vet ikke hvor du skal og hvordan du reiser, men selv foretrekker jeg alltid å reise lettest mulig. På "min tur" sendte jeg hjem speilrefleksen etter 2-3 mnd og kjøpte meg en liten kompakt. Da hadde jeg fått mer enn nok av å drasse rundt på tungt og stort utstyr. Angret ikke et sekund de neste 10 månedene...

Når det gjelder valget av linser så ville jeg forøvrig mye heller hatt med en kraftig vidvinkel enn den lange tele-zoomen, hvis jeg først skulle drasse med meg et dSLR (semi-kompakter har oftest mye større spenn på brennviddene i zoomene sine). Men dette avhenger selvfølgelig av hva du har tenkt å ta bilder av..

Du burde også tenke over hvordan su har tenkt å lagre bildene underveis. 1GB rekker f.eks. ikke lenge hvis du har tenkt å lagre i RAW-format. Kanskje får du brent CD-plater underveis? Men du burde uansett ikke legge alle eggene i en kurv, og satse på at minnekortet vil virke feilfritt. Minst 2 kort bør du ha, og ta backup/CD og send hjem hver gang du har sjansen.

 

Forøvrig tar du sannsynligvis grundig feil hvis du tror at ditt gamle 5MPx-kamera tok dårlige bilder. Det er ikke kameraet, men du som tar bildene...

Lenke til kommentar

Hei

I og med du har et budsjett på rundt 7000 kr kan det være en ide og se litt nærmere på

Olympus e-500 den koster rundt 6000 kr, husk at du må ha minnekort og veske da blir prisen rundt 7000 kr. Olympus e-500 er enklere å betjene enn nikon og canon større skjerm, den leveres med et bra objektiv. Det automatisk støv fjerning (litt skjedelig å komme hjem med masse støv på bildene etter en lang tur.) sjekk ut www.olympus.no

 

 

lykke til og god tur.

 

hilsen

okfoto

www.okfoto.no

Lenke til kommentar
...annet enn å  mumle "idiot", når de leste det. Jeg ser du har vært med lenge, men har få innspill. Da burde du forstå at slik arroganse ikke tillates av dagens brukere av akams forum.

5657272[/snapback]

 

Jeg opplever ikke mine kommentarer i denne tråden som arrogante, men greit nok. :cry:

 

Når man kommenterer og skriver på slike fora tar man jo ofte utgangspunkt i egne erfaringer, i og med at jeg ikke har noen føringer på andres bruk av penger i slike saker.

 

Jeg må vel få lov til å ytre min grunn til valget av Canon, selv om andre vet bedre? Det var totalt ukjent for meg at det fantes et stort utvalg av org. KM opptikk på eBay, beklager dette.

 

Til trådstarter vil jeg også si lykke til, du vil helt sikkert trives med ditt dSLR, det å ta bilder med et slikt kamera kontra kompakt er hvertfall mer moro :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...