Gå til innhold

Dell 4150 - ATI Mobility Radeon 7500 + w2k


TrondH

Anbefalte innlegg

Lurer på om det er andre enn meg som har hatt problemer med å installere w2k proffesional på en Dell 4150 med ATI Mobility Radeon 7500. Jeg prøvde alle driverene jeg kunne finne + hentet ned driverene Dell anbefalte på support. Ikke F... om dette skulle fungere!!

 

Måtte bare installere WinXP HOME edition igjen, som jeg er lite fornøyd med.

 

Hjelp?`? Anyone??

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Som sagt. Jeg prøver å få skjermkortet til å virke under Windows 2000, ikke Windows XP. Jeg prøver å installere w2k siden jeg går på en skole (NITH) som bruker w2k som operativsystem.

Takker for forslag, men lurer heller på om noen har greid å få ATI Mobility Radeon 7500 til å fungere under Windows 2000.

Lenke til kommentar

Jeg har en Inspiron 8100 med samme skjermkort. Maskinen ble levert med Win XP.

 

Fikk samme problem som deg da jeg skulle legge inn W2k. Dell leverer ikke drivere.

 

Etter litt søk rundt på nettet, fant jeg en driver som fungerer under W2k. Så vidt jeg husker, var det en fyr som hadde laget den basert på en beta driver fra ATI.

 

Nå finner jeg ikke igjen nettstedet hvor jeg lastet den ned. Fila heter "omegaplutonium_xk1118_rr4.exe". Søk på Google, ga meg et kinesisk (?) nettsted. Mulig du forstår språket bedre enn meg og at du får hentet driveren derfra. Den er på over 20 MB.

 

Lykke til!

 

Mvh

Espen Fagerthun

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Dette liker jeg ikke, så det er umulig å legge inn win2k på Inspiron 4150 (jeg har ordere inne på en og tenkte ikke på dette ved bestilling). Snill som jeg er så kommer jeg nok ikke til å gjøre en stor sak av dette, men heller legge inn XP Pro slik at jeg får cleartype. Det er en smlule kjipt. Bortsett fra celartype er det ingen funksjoner i WinXPPro som jeg øsnker å ha liggende på haddisken. XP og Win2k er jo rimelig like under skallet så hvorfor det ikke er mulig å legge inn XP driveren under Win2k er for meg en gåte. At det ikke er blitt produsert en driver for chipen til bruk under win2k er enda mere ubegripelig.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg har funnet en løsning på problemet med driveren til Win2k:

Last ned driver fra Compaq: http://www.compaq.com/support/files/evonotebook/us/download/15094.html

 

Kjør filen slit at den pakker seg ut. Gå inn i "Device Manager", velg skjermkortet som skal ha et icon om at noe er feil (gult eller rødt). Velg "properties". Velg "re-install driver" fra "drivers" flippen. Du kan nå velge driver fra en liste, klikk på "have disk" knappen. Finn driveren, velg ini filen. Tut og kjør. Hvis windows sier at du er dum og gjør en kjempe tabbe så blås i det.

 

Denne driveren er rapportert til å fungere sammen med ATI Radeon Mobility 7500c. Jeg vet ikke om alle strømspare funksjoner er aktivert men skal teste dette så fort jeg får muligheten. Dette gjør at man slipper XP og kan bruke tiden på viktigere saker.

Lenke til kommentar

Nå sitter jeg her med en Inspiron 4150 uten Windows XP, men med Windoews 2000. Tregheten i XP er der selv om det er en P IV 1.8 det er snakk om. Jeg tok driveren til Compaq som i tilleg til å støtte alle 3d funksjoner også støtter tv-out. Det er den samme driveren som fulgte med Dellen fra stock, men nyere versjon og med Win2k støtte.

 

Happy win2k'ing...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...