Gå til innhold

Linux noe for meg, og min server?


Anbefalte innlegg

Hei hei

 

Jeg har en server til filmer og andre private filer.

 

Dette er en server som kun står å laster ned filmer fra nett og som brukes til å vise filmer på TV.

 

PC:

 

- p3 550mhz (mener jeg å huske)

- ca. 500mb minne

- ca. 800gb

- koblett til stort nettverk.

 

Jeg har lyst å sette opp masse ting, jeg elsker å lære ting og lære meg selv ting med PC. Da lurer jeg på om det er noe med f. eks Linux. Jeg kan ikke noe om dette. Hvor skal jeg starte, jeg har XP Pro nå, og har lyst å beholde dette, men også kansje sette opp Linux. Hvis jeg skal sette opp linx må jeg vite om jeg kan få en versjon av linux so er beregnet til server. som kan sette opp forskjellige ting, domene osv.

 

Har noen noe forslag?

Hvor skal jeg starte?

Hva kan jeg gjøre med linux/linux server (hvir noen heter server, beregnet til dette, likt win2003 Server)?

 

mvh Arne

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vil anbefale deg å prøve Clarkconnect

 

Kanskje ikke akkuratt det du spurte etter da denne distribusjonen kommer uten grafisk brukergrensesnitt. Hvis du er interessert i å lære mer kan det kanskje bli ett prosjekt å installere dette? :)

 

Clarkconnect er beregnet på å brukes til server eller gateway. Veldig enkel å installere og vedlikeholde. Diverse programvare kommer inkludert og klar til bruk, feks. webserver, SSH og windows mappe-deling. Både programvaren og mye annet rart, som brukere, kan administreres via ett web-grensesnitt som kommer ferdig satt opp.

 

Problemet her blir vel hvis du ønsker å se filmer på TV. Clarkconnect er ribbet for det meste av det den ikke trenger som server, men det er alltids mulig å bruke litt tid på å oppdatere den. Den er basert på RedHat (nyeste version er basert på Fedora Core 3) som bla. betyr at den kommer med ett pakkesystem for programvare som heter RPM. Dette vil gjøre det veldig mye enklere å installere ting for nybegynnere.

 

På den andre siden trenger du ikke tenke på ting som å sette opp feks. hardware, nettverk eller de mest grunnleggende funksjonene.

 

Til server er Clarkconnect ett utmerket alternativ, og du får den selvfølgelig gratis :D

 

EDIT: Screenshots av admin web-grensesnittet

Endret av cKB
Lenke til kommentar
Dette er en server som kun står å laster ned filmer fra nett og som brukes til å vise filmer på TV.

5627489[/snapback]

Bare som en advarsel så kan du få store problemer med nettopp dette via linux, sier ikke at du får det bare at du kan. :ermm:

5632824[/snapback]

 

Det kommer jo ann på hvor han får disse filmene fra det... WMA og linux er ofte en dårlig kombinasjon. Det går, men ikke elegant.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-qfohT7

cKB, for helt nybegynnere vil det nok lønne seg å begynne med noe grafisk..tror det dukker opp mer enn nok å lære seg da også.

som nybegynner så ville jeg testet ut ubuntu, kanskje ikke laget for servere, men det er enkelt og skal det bare laste filmer og koblet til en TV skulle det da virke mer enn greitt nok som server og.

 

forbred deg på en liten periode med knusing av tastatur, skriking og kasting av mobil. Etter det så går nok allt på skinner med linux, og da kommer du ikke til å angre :=)

Lenke til kommentar

Ubuntu fungerer greit som en hjemmeserver. Bruker det selv på serveren min (litt kraftigere hardware i min da), bruker den som media-server (samba) og torrent nedlaster (torrentflux). Bruker den dog ikke til Tv-out.

 

Sist jeg drev og rota med tv-out var med SuSE, og der fungerte etter litt styr. Ubuntu er grei, lærer mer med den. SuSE er grei nok, ikke super, men du lærer ikke så mye, siden det meste er pek og klikk.

Er ikke værre enn å prøve seg frem med forskjellige distroer, siden du har en maskin å teste ut saker og ting på. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...