Gå til innhold

N90 eller P990i? Eller noe helt annet?


Anbefalte innlegg

Uhm... hei.

 

Er egentlig ute etter litt ekstern hjelp til å avgjøre en sak her. Kjøpe en ny N90 nå eller vente på P990i?

 

Hvis du ikke kjeder deg fryktelig kan du hopp ned til malen ;)

 

Saken er:

Kjøpte en Nokia N90 i høst en gang. Jeg har egentlig sverget å aldri kjøpe Nokia igjen etter en del dårlige erfaringer, men ble tilbudt denne saken til en veldig hyggelig pris.. impulsiviteten tok overhånd og noen timer senere satt jeg og åverførte kontaktlister fra K700'n min. Alt var vel og bra, bildene var av god nok kvalitet og jeg kunne hilde kontakten med venner gjennom ICQ og MSN.

 

Så en dag, uhm.. natt: Det var julebord og full bil og trøtt (dog edru) fører, telefonen landa på fanget da begge hender måtte til... (satt som alltid i ICQ da taxien bak ville ha meg vekk) Når jeg kom fram fant jeg telefonen mellom setene.. I en kopp.. halvfull med kaffe.

 

Min før så stålte sidekick vår nå kun et tomt skall :cry: gjentatte forsøk på gjenopplivning uten hell, jeg ga meg ikke før batteriet var tomt, telefonen luktet svidd og jeg hadde kaffesmak i munnen (og jeg liker ikke kaffe.)

 

Greit, kanskje ikke gjentatte forsøk på å starte den mens den fremdeles var dryppende våt av billig dispenserkaffe var det glupeste, men man kan vel si at jeg var "utilregnelig i gjerningsøyeblikket". Store deler av kvelden gikk med på blåse den tørr og varme den i skjelvende hender, slå den på, kanskje se et lite lysglimt i en av skjermene eller høre en svak svak klynking... men alt var forgjeves.

 

Den tilbrakte natten på en varmeovn, i håp om at det kanskje skulle komme en reddende finsk engel og puste liv inn i den igjen... Riktig nokk kom det noen, men det var hverken finskt eller særlig engleaktig, men en 40 kilo Newfoundlandshvlap som koliderte med ovnen med det resultat at telefonen fikk en flytur for deretter å blir nøye undersøkt av ivrige sylskarpe hvalpetenner.

 

To dager etter dette ble jeg sengeliggende, fikk et serdeles kraftig tilfelle af kyssesyken, har så vidt kommet på bena nå etter over 3 måneder. Har ikke vert i stand til å sette meg inn i det, men regner vel med at det bare er å glemme å prøve å få noe igjen fra noen forsikringsselskap under poster som løs-øre eller inbo elns?

 

 

 

Så da... Er altså i behov av en ny 'fon. Det er noen punkter som er viktige for meg.

*3G - brukes til highspeed modem til laptop

*kunne bruke ICQ (ikke på SMS basis)

*ta bilder av en god kvalitet - god nok til å være det primære (og eneste) digi-kameraet i huset.

 

Så langt er det kun N90'en som har fylt disse punktene. Har siden i fjor vår en gang fulgt med på Hermoine, eller P990i. Den har et godt nok kamera, bildene jeg har sett er svært gode (med tanke på at det faktisk er en telefon). Det interesante med den er vel egentlig WiFi biten, pluss sannsyndlighvis en del bedre hastighet på utførte oppgaver. Merket en del ganger at Nokiaen ble litt vel treg med store album og sånt. En annen faktor er at man kan ha en del mere plass på SE'n enn Nokia'n, da de største minnebrikkene på SE er på 8 gb, mens man ikke får mere enn 1gb elns til nokien? Er jo i forhold til mp3 og bilder og evt flytting av filer herfra til dit.

 

Da jeg regner med å få min nye Asus A6Ja i løpet av neste uke er jo det faktum at SE'n har Bluetooth 2.0 også interesant. (eller var dette på N90'en også?)

 

EDGE - trenger jeg det? De fleste stedene jeg var men N90'en hadde 3G dekkning. Hmm, alle stedene faktisk. Men er det god nok dekning i dette rare lille landet til at man kan føle seg rimelig trygg på å ha det tilgjengelig?

Nå ja, det er vel strengt tatt ikke nødvendig, hovedsaken er å komme online når jeg ikke er hjemme.

 

Så, med tanke på kamera og alt mulig, er det virklig værdt det å vente kanskje 3 måneder på P990i, som etter det bittelittle jeg har hørt vil koste over 3000,- mer enn en N90? Føler meg strengt tatt litt naken uten hverken kontakt med omverdenen (icq) eller et kamera som tar blider der man kan se hva som skjer...

 

Beklager at posten ble en smule lang... ble litt revet med ^^

 

For en kort oppsumering:

Jeg ønsker en ny telefon. Jeg trenger:

 

Funksjoner:

-Kalender: Enkel holder.

-MMS: har aldrig hatt behov for det.

-GPRS: Joa

-EDGE: Gjerne det, hvis umts nettet ikke er tilstrekkelig her.. (ca. vestfold)

-JAVA: Må kjøre ICQ i en eller annen form, JAVA eller Symbian eller hvasomhelst.)

-Email klient: Ikke nødvendig.

 

 

Form:

-Klapp/"vanlig"/alternativ: Minst mulig sjans for deler som knekker eller blir slitt.

-Vekt: liten betydning.

-Antenne: Spiller liten rolle.

-"Støt/sprut/støv-sikker": Burde tåle en del. (nokian viste seg vel å ikke være kaffesikker, og helt ærlig så var jeg litt i tvil om holdbarheten på alle vippe&vri-delene. Min K700i har både bulker og riper etter litt over 11 måneders bruk...)

 

Skjerm:

-Farger er bra, var fornøyd med den på N90.

Da den skal brukes til kamera burde skjermen være stor nok til å tydelig se hva man tar bilde av.

-Touchscreen: Er fancy og vil gjerne ha det, men ikke avgjørende.

 

Pris:

-Pris: kommer veldig ann på hva jeg får. helst under 6k

Med abonnementsbinding: Gjerne det hvis jeg får den billigere

Hvis med abbenoment, hvilket? Det som gir best overall økonomi. (her er det UMTS takster som er interesant, pluss mulighet for inkludert mob. forsikring)

 

Diverse:

-Merke: Spiller liten rolle.

-Kamera: Ja, og må være bra! Minimum N90 kvalitet.

-Videokamera: Mindre viktig med videokvalitet da den enda ikke er bra nok til å erstatte et ordentlig videokamera.

-Symbian: Symbian eller Windows eller UIQ eller hvasomhelst, jeg lærer fort.

-Infrarød port: Ikke viktig.

-Blåtann (Bluetooth): Ja.

-Internminne: Ikke så farlig da jeg regner med å bruke minnekort. helst over 1gb totalt.

-Minnekort?: Ja.

-MP3: Ja.

-Radio: Ikke viktig.

-UMTS: Ja.

-Triband: Brukes i Norge, Sverige og Tyskland, men vet jo aldri hvor en havner.. så tja.

-Wlan: Helst, men ikke avgjørende.

-Mulighet for GPS: Ikke nødvendig.

-Batterilevetid: Størst mulig men er klar over dagens begrensninger.

-Hva er primærbruksområdet for mobilen din idag(når jeg hadde N90'n)? Svært lite ringing, noen få SMS. ICQ er alltid på når jeg forlater hjemmet. Tar bilder i en kvalitet man kan vise til andre.

 

Beklager skrivefeli, men kan garantere at flere følger ;)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

P990 er jo en killer-mobil, som har "alt". N90 er vel først og fremst en kameramobil, og sliter kanskje litt med treghet? Den har heller ikke wlan.

 

Nokias N80 og SE sin p990 er vel to telefoner som konkurrerer på "like" vilkår. Og det er vanskelig å velge mellom disse.

 

P990 vil ha autofokus-kamera, og touchscreen, mens N80 vil være mindre enn p990 og har et 3mpx-kamera.

 

Det er fortsatt ganske usikkert når disse telefonene kommer ut. Ryktene svirrer, og estimatene går fra slutten av februar til midten av juni ( for p990)....så lanseringstidspunkt er ganske usikkert ennå.

Lenke til kommentar

oi.. så juni, nå da?

 

Jo, N90'en var definitivt treg.

Ønsket vel egentlig ikke å sammeligne disse direkte, P990i er jo definitivt i en klasse for seg. Var mer ute etter om det var verdt det, vente lenge på en über-fon med alt man kan ønske seg av gadgets men til en pris som svir litt, eller gå for den man allerede kjenner og som har det man strengt tatt trenger.

 

 

Ble liggende å lese ut i de tidlige morgentimer, og det er nå en ny deltaker i vurderingene mine. W900i (sort) anyone? Den har ikke EDGE men det kan jeg leve uten. Med NetCom får jeg den for 3220,- på Telebutikken, og har tenkt å bestille totalforsikring + DATAmania i tillegg.

 

Noen som har noen store motfårestillinger her? Ser at alle lagre er tomme, når kan jeg regne med at den kommer in?

 

Noen sjanse for å ha den i hånd før man satte seg på flyet til CeBit? regner vel med det, men vet jo aldri...

Lenke til kommentar
oi.. så juni, nå da? 

 

Jo, N90'en var definitivt treg. 

Ønsket vel egentlig ikke å sammeligne disse direkte, P990i er jo definitivt i en klasse for seg. Var mer ute etter om det var verdt det, vente lenge på en über-fon med alt man kan ønske seg av gadgets men til en pris som svir litt, eller gå for den man allerede kjenner og som har det man strengt tatt trenger.

 

 

Ble liggende å lese ut i de tidlige morgentimer, og det er nå en ny deltaker i vurderingene mine.  W900i (sort) anyone?  Den har ikke EDGE men det kan jeg leve uten. Med NetCom får jeg den for 3220,- på Telebutikken, og har tenkt å bestille totalforsikring + DATAmania i tillegg.

 

Noen som har noen store motfårestillinger her?  Ser at alle lagre er tomme, når kan jeg regne med at den kommer in?

 

Noen sjanse for å ha den i hånd før man satte seg på flyet til CeBit? regner vel med det, men vet jo aldri...

5555758[/snapback]

 

OBS! Pass deg for w900....har fått dårlig omtale, og er visstnok IKKE bra nok i det hele tatt....sjekk her: www.mobile-review.com og søk deg frem til omtalen av den telefonen.

 

Vet ikke om du har vurdert N80? Denne kommer i slutten av februar eller begynnelsen av mars ifølge ryktene, og kunne kanskje være et alternativ for deg... Men er mere usikkert når p990 kommer. Det er de mest negative som sier juni, andre sier mars....

Lenke til kommentar

Skal se nærmere på denne N80.

 

Edit: Har sett over noen raske linker på denne saken. Ett stort minus for meg er jo at den ikke har autofokus, 3MP hjelper jo ikke stort når man ikke får et skarpt bilde.

 

 

Men nøyaktig hva er de store negative tingene med W'n? Det jeg har sett flest klage på er størrelsen, og det er ikke noe problem for meg i det heele tatt, N90'en var ikke for stor. Bruker fremdeles en 1610 eller 1611 som kombinert backup og selv-forsvar. Har allerede lest testen på m-r, fant ikke noen store avskrekkende feil der, men er kanskje jeg som ser litt for lyst på det :/ synd, er en telefon til en ok pris med akkurat det jeg trenger, og med et fett design..

 

Litt quoting fra mobile-review:

 

The device does not have advantages in comparison with Sony Ericsson K750/W800. - jammen er ikke UMTS en fordel da? Er jo hovedgrunen til at jeg velger den fremfor en K750i.

 

Radio is realized much worse and less convenient - bruker ikke radio på telefonen, finnes jo mye bedre webradioer en noe man finner i norskt luftrom...

 

The size of the device is too large, even for the UMTS-device of the current generation - jeg tenker jeg tar meg en tur i byen i morgen for å finne en sånn en (demo elns) for å se det med egne øyne, men med mindre den er MYE større enn en 1611 med dobbelt batteri spiller det ingen rolle. Liker det stort jeg, derfor jeg kjører amrikanskt ;)

 

Certainly, fans of the company will apprehend occurrence of this device at the market with delight, but for those for whom high functionality and support of UMTS is necessary, it is much easier to choose smartphones by Nokia (the smaller size, greater number of options and programs, plus lower cost already today). - Hvor er det det er billigere tilsvarende nokiaer å oppdrive? Ser at man får en N90 til 500,- mer hos MPX med samme abonement, men N90en er jo da serdeles treg, spesielt til bilder, både billedtaking og visning. Dessuten har den jo bare Bluetooth 1.2, blir ikke dette en flaskehals hvis man (som meg) skal bruke telefonen som UMTS 'modem' mot en laptop via BT?

Endret av DODweb.org
Lenke til kommentar

ja, jeg har bare lest informasjonen på mobile-review, kunne tenke meg en ny telefon selv, men ble "skremt" av den konklusjonene som han skriver om w900. Tror først og fremst han sammenligner telefonen med N70 og den kommende N80.... og den faller visst igjennom i en slik sammenligning. N90 er vel "kjent" for å være en meget bra kameratelefon, men sliter med treghet som du nevner...

 

Jeg bruker ikke radio selv, så betyr heller ikke noe om den er dårlig. Men står at telefonen er stor og dårlig skjerm osv..så det skremte meg vekk.

 

For min del så står valget mellom N80 og P990.... Kommer sikkert til å kjøpe den som kommer først på markedet. Tror siemens har kommer ( kommer) med en smarttelefon med 3g og hele pakken...kanskje du burde undersøke den også...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...