Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Får ikke FTP Server til å funke m Speedtouch 546i


Anbefalte innlegg

Har akkurat fått erstattet min gamle Netopia med en Speedtouch 546i. Funker flott og er myyyyye enklere å konfigurere etc. enn Netopia'en. MEN, jeg får ikke FTP server til å fungere. Jeg har brukt den ferdigdefinerte FTP Server profilen som ligger der. Denne er aktiv og burde nå funke fint. Men, jeg når ikke serveren fra utsiden. Får bare "connection timeout" når jeg prøver. Det funket derimot bra når jeg connecta meg innenfor det lokale nettverket mitt.

 

PS. Ja, jeg har en FTP Server kjørende (Cerberus FTP Server). Det var denne jeg brukte når jeg hadde Netopia routeren. Fungerte helt fint.

 

Noen som har noen gode idèer og/eller erfaringer? Hva må til for å få dette til å funke?

 

Takker!

Endret av Doktor Progg
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Har akkurat samme problem som deg. Fikk 546i i dag pga oppgradering til ADSL 2+, og har holdt på i timesvis for å finne ut hvordan jeg skal få ftp-serveren til å funke, uten at det hjalp.

5553028[/snapback]

 

Er det ingen som har noen erfaring/innspill på dette? :hmm:

5565077[/snapback]

 

Her er default..

FTP: 10.0.0.138

Brukernavn: admin

passord: (blank)

 

 

Hvis ikke dette hjelper, gå til http://10.0.0.138 , eller ip'en til ruteren..

gå på toolbox og usermanagement.. legg til en ny bruker med adminrettigheter..

 

prøv å logge inn på ftp med den nye brukeren..

 

 

Prøv også å enable Remote assistanse, og logge deg inn som teleadm. Men det ser ut til at man ikke kan koble seg til via LAN, at du må gå gjennom et shell eller noe.

 

 

Mer orker jeg ikke prøve.. :p

Lenke til kommentar

Det er ruteren tror jeg. Du må først deaktivere FTP som er på thomson ruteren før du kan få din egen FTP til og fungere. Det samme gjelder webserver(port80) hvis man skal bruke det må man deaktivere webgrensesnittet på ruteren og bruke telnet istedet.

 

Ring NGT så sender de dere en mail med forklaring, tror jeg har en liggende på mailen min også. Jeg kan copy paste her når jeg kommer hjem fra jobb.

 

Dere kan bruke feks port22 på ftp da, det burde gå. Ellers må det deaktiveres port21 på thomson ruteren som brukes til ny firmware og slikt.

Lenke til kommentar
@Richie - Prøv å ta strømmen på Speedtouchen din for så å boot den opp igjen . Jeg tror du er tilbake der du startet når du gjør dette .

5567365[/snapback]

Ja det stemmer. Og hvis du ser nederst på post # 2 på den sida, så har han skrevet et skript som kan gjøre det lettere når man må restarte router'n.

Lenke til kommentar

Jo men jeg ville frem til at om nå dette skjer så ofte som det gjør her hos enkelte jeg kjenner så må man eventuelt måtte få laget ett programm som kjører dette scriptet automatisk med en gang "boksen" henger seg eller som hos oss tydelig mister kontakt med påfølgende autentisering slik en hver 14-16 time .

 

Nå sitter jeg på en 546i i bridge mode så jeg er ikke plaget av "problemet" lenger men fordi vi sitter her på en underleverandør av NGT linjer . Jeg snakker nå om PcSupport Bredbånd som er ett selskap eiet av Nextgentel og disse bruker altså PPPoE autentisering .

 

Av en eller annen mystisk grunn så detter altså 516i ut ved jevne mellomrom . For å oppretteholde da f.eks en http eller ftp server må man da sitte klar å kjøre script eller eventuelt gå inn i nat maplist for å slette den oppføringen som kommer opp .

 

Hadde dette skjedd slik en gang hvert jubelår så hadde ikke dette vert noe problem men men . Nå sier jeg ikke nødvendigvis at mitt oppsett er så mye bedre men etter en testperiode med lånt DGL-4300 på stabilt tilkoblet linje i nærmere 12dager så lurer jeg på hvorfor en Speedtouch 5x6i nødvendigvis mister "sync" (kobler ut med påfølgende nytt oppsett) mens samme linje med bridged modem i form av 546i med DGL-4300 holder konstant i lang (evig ?) tid .

 

Nå skal der inrømmes en glipp i gleden da linja mi var ute i lunsjen idag hvor jeg tydelig hadde hatt en "pppoedødare" med egen DGL-4300 men jeg skal kjøre litt til for å se hvordan det går før jeg oppgraderer firmware til v1.6 på routeren .

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

hadde problem eg også i begynnelsen. er lett å sette opp reglene med grafiske grensesnittet men fekk dei ikkje til å funke. gjorde det manuelt via telnet men det funka ikkje. gjorde det igjen i browser og trykte ta i bruk etter eg var ferdig med å sette opp alt og vups så funka da... håpar det hjelper for noken..(eg satt opp ftp på port 21 uten å gjere det som står på forumet linka til over her...)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...