Gå til innhold

Ny skjerm - Bruke analog eller DVI?


StaBBer

Anbefalte innlegg

Har et kjapt og greit spørsmål til dere.

 

Fikk ny skjerm i dag, nærmere bestemt Samsung 19" LCD SyncMaster 930BF. Kjører på analog kabel(VGA?), siden skjermkortet mitt ikke støtter noe annet. Det jeg lurer på er om bildet vil bli bedre med DVI? Skal ha ny PC snart så da får jeg muligheten til å teste.

 

Og et bonusspørsmål til slutt.:

Har hatt vanlig CRT skjerm helt til nå, og en ting jeg merker med den nye flatskjermen er at liten skrift virker mer pikselerert, om dere skjønner. Er dette vanlig? Tips, råd, informasjon er hjertelig vekomment.

 

På forhånd takk for eventuelle svar. :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

DVI vil alltid være bedre :) På mine skjermer er det ganske stor forskjell (20" LCD, 1600x1200). Men ikke forvent all verdens hehe

 

Det du observerer med "kantete tekst" er kanskje hønsenettingen eller panel strukturen? Jeg har lagt ved noen eksempler:

 

CRT - https://www.diskusjon.no/index.php?act=Atta...e=post&id=48473

LCD - https://www.diskusjon.no/index.php?act=Atta...e=post&id=48467

LCD - https://www.diskusjon.no/index.php?act=Atta...e=post&id=48466

 

CRT bildene viser runde dotter i forskjellige farger som representerer en piksel, mens LCD bildene viser striper med farger som sammen utgjør en firkantet piksel. Typisk blir denne strukturen mer tydelig på 19" enn på 17" eller 20", fordi 19" vanligvis har samme oppløsning som 17" og derfor oppleves som "forstørret". 20" f.eks. øker denne gjerne til 1600x1200, og da blir strukturen litt mindre synlig. Man har det samme på projektorer, som f.eks. projiserer 1280x720 på 84" og hvor en da må regulere sitteavstanden slik at man ikke blir plaget av pikslene.

 

Det er en måte som muligens kan hjelpe deg med å jevne dette ut, og gjøre tekste mer "CRT aktig" :) Windows har en tekst antialiasing (ClearType) innebygget som tillater font utjevning. Nå har jeg engelsk Windows, så du må nesten oversette on-the-fly mens du prøver! Høyreklikk på skrivebord og velg Properties (hvor man setter oppløsning, bilde, skjermsparer etc)->Appearance-->Effects. Her tar du en titt på andre dropdown liste, hos meg står den på "STANDARD", men denne skal stå på "CLEARTYPE".

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...