Gå til innhold

Hvordan forandre verdi i database når session dør?


Anbefalte innlegg

Hallo, jeg driver for tiden og lærer meg PHP og MySql.

Derfor lager jeg et internettspill, for å lære meg php skikkelig.

Så tenkte jeg at brukerene kunne ha en venneliste, der de skriver inn brukernavnet til vennen sin, så sjekkker php scriptet om brukeren er på ved hjelp av en variabel i databasen så blir til "1" når brukeren logger på. Dette er forsåvidt enkelt, helt til Sessionen er "slutt" liksom, hvordan kan jeg da endre denne variabelen i databasen til "0"? Det går greit hvis de logger av på vanlig måte, men hva hvis sessionen dør?

 

takk

 

(vet jeg er elendig til å forklare, hvis det er litt uklart så kan jeg prøve å forklare på en bedre måte.:p)

Endret av $k$
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Slik jeg har laget det på min side så har jeg også en rad i tabellen som sjekker om folk er logget inn som heter "tid". På hver side så legger jeg inn NOW() i raden til den brukeren. Til deg da for å sjekke om han er logget inn så kan du se om det står 1 på variabelen i databasen og at tiden som er lagt inn er under feks 5min siden elns...:)

Lenke til kommentar
Session dør når nettleseren blir lukket:)

5474777[/snapback]

Mulig jeg tenker litt feil nå, men nei, session blir ikke ugyldig straks man lukker nettleseren. Det skjer x minutter/sekunder seinere og er veldig avhengig av "session-lifetime". At noen lukker en nettleser og dermed sletter cookie med sessionid stopper ikke andre fra å bruke den innen de x neste minuttene/sekundene.

 

Edit: Overså innlegget til $k$ over her.

 

Altså, når du oppretter en session er den gyldig de x neste sekundene (standard er 1440 sekunder eller 24 minutter). Denne blir resatt for hver side brukeren besøker. Dvs., hvis brukeren ikke gjør noe på sidene innen de x neste sekundene blir sessioniden ugyldig og brukeren vil da være effektivt utlogget.

Endret av Ernie
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...