Gå til innhold

DV inn på Panasonic NV-GS75?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

GS-75 har DV ut, men ikke inn. Mange kamera selges uten DV inn fordi de blir dyrere pga avgift til staten... Selve produksjonskostnaden går sjelden opp pga. DV inn, da det stort sett bare er en sperre for det i kameraets software på kamera som ikke har DV inn.

 

Litt historie: Noen eldre kamera kunne åpnes for DV inn med en spesiell dings eller software som åpnet opp denne sperren. Denne "dingsen" eller programvaren koster opp mot en tusenlapp, og grunnen til den stive prisen, er avgiften statens kassettavgiftsfond skal ha pga. denne funksjonens natur og egenskaper. Sykt, ja, men slik er det nå en gang.

 

Mer info: GS-150 er billigste Panasonic modell med DV inn pr. dags dato. Denne er nå ikke mulig å få tak i i Norge lenger, og reellt er det derfor GS-250 som er billigste alternativ. Men nå kommer GS-250 sin arvtaker, og den heter GS-280 og har IKKE DV inn. Men det lanseres samtidig en GS-300 som vil koste bare noen hundrelapper mer. Den er identisk til GS-280, men har DV inn. GS-300 vil uansett koste langt under det GS-250 koster i dag, og vil ligge omtrent på samme pris som GS-150.

Endret av Afseth
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...