Gå til innhold

16:9 på pc blir 4:3 på tv


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg har laget en film i Adobe Premiere Elements 2. Hele prosjektet er laget i widescreen PAL, og jeg har brent en DVD med Premiere. Når jeg kjører disken i PC'en går det fint og jeg ser filmen i 16:9-format. Når jeg derimot setter den i DVD-spilleren til TV'et, blir filmen vist i 4:3-format, og det verste er at sidene på filmen (den delen av bildet som er lenger ut til siden enn hva 4:3 kan vise) bare er kuttet bort. Er det noen som har vært borti noe slikt, eller som vet hva som kan være problemet her?

 

 

mvh

Jostein

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kanskje eit dumt spørsmål, men er det ein widescreen-TV? Om ikkje, er det ikkje sikkert den klarer å tolke 16:9-biletet riktig.

 

Eit anna forslag: Om du ser DVDen på PCen, er den i 16:9 eller 4:3 der? Viss den er i 4:3 der og, er det kanskje noko gale med nokre innstillingar. Kjenner ikkje til PE, men sjå om du finn nokre innstillingar for DVD-brenninga, og eventuelt sjekk at det står på 16:9 der. Viss den er i 16:9 på PCen, ligg truleg problemet anten med TVen eller DVD-spelaren.

Endret av incanus
Lenke til kommentar

Ja, det er en widescreen-TV. Og det rare er at når jeg kjører DVDen på PCen så blir alt helt riktig, jeg ser hele bildet og det er i 16:9. Så jeg mistenker på en måte at det må være noe med enten TV'et eller DVD-spilleren til TV. Men "vanlige" kjøpte DVDer går jo fint i 16:9 format. Og litt av poenget med å brenne på DVD er jo å kunne vise på TV...

 

Jostein

Lenke til kommentar

Høres ut som dvd-spilleren er innstilt til å kjøre 4:3 pan-scan, istedenfor 4:3 letterbox (hvis tv'n er 4:3 da).

 

Det virker også som muligens dvd-en ikke er innstilt i rett 16:9 modus, dette kan sjekkes med f.eks. IfoEdit. Personlig bruker jeg alltid 16:9 auto-LB (letterbox), da jeg ønsker at mine 16:9 videoer vises fullt ut på widescreen tv og med sorte striper over og under på 4:3 tver (så fremt dvd-spillerne er innstilt korrekt da).

Lenke til kommentar

Kan være det er som Praetorian sier her. Mange vet ikke at de har en 4:3 / 16:9 knapp på dvd spilleren. Dermed kjører de med standard 4:3 instilling, noe som betyr at bildet skaleres opp fra 4:3 til 16:9 signal istedet for å bli sendt som et 16:9 signal fra dvd spilleren. Dermed får man lavere oppløsning --> dårligere kvalitet.

Lenke til kommentar

Takk for svar, skal prøve å sjekke dvd-spilleren litt nøyere. Siden vanlige kjøpe-filmer har fungert fint, har jeg ikke gjort noe med den siden den ble kjøpt tenker jeg. Men det må jo være noen instillinger som kan justeres litt opp og ned. Får prøve meg litt frem, så går det vel greit. Takk for alle svar!

 

mvh

Jostein

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...