Gå til innhold

"Vanlig" temp på 3700+?


Alekz88

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
For å være idle temp er det mye ja... Sikkert dårlig varmekontakt eller ett varmt kabinett, med dårlig luftgjennomstrømmning?

5427203[/snapback]

 

Det er skamhøyt ja!

 

Kabinettet er det ikke noe galt med,

men jeg tror også at det kan være

noe galt med enten kjøler-monteringa

eller ikke nok goop etc. :hmm:

Lenke til kommentar
51*C idle er mye for den CPUen. Slike temperaturer han man vanligvis på load. Er alt montert riktig ? kjølepasta ?

5427208[/snapback]

 

Ja vet. Det jeg også sier, men så

ringer han komplett, som har montert

pc'en, og de sier "Dette er normal temp",

noe jeg stusser no så inni s**** på!

 

Han bor i oslo, og jeg i arendal, så

jeg får ikke sjekket alt dette=\

 

å stakkaren har ikke så mye peil på data!

Lenke til kommentar
Ja vet. Det jeg også sier, men så ringer han komplett, som har montert pc'en, og de sier "Dette er normal temp", noe jeg stusser no så inni s**** på!

Hvis de synes det tror jeg ikke jeg vil anbefale noen å få montert PCen hos dem. Det er akkurat samme temperatur som jeg har på en 3200+ med full load, overklokket til 2,5 GHz og 1,55v, når det er ca 24 grader i rommet. Bruker denne viften på 75% av maks: http://www.psdata.no/ps.asp?it=113314&mlevel=011600

Endret av HeltNils
Lenke til kommentar
Kan bare være at det blir vist feil. Hvis han ikke har noen problemer med at den viser slik temp. er det ikke vært å gjøre noe med den imo.

5427656[/snapback]

 

Joda, kan hende.

Men den er nettopp ankommet,

og det ble problemer etter litt

WoW-spilling, så tror det er noen

varmeproblemer.. :thumbdown:

Lenke til kommentar

Hvis har får problemer etter litt belastning er det noe som ikke stemmer. Hvis det var komplett (eller noen andre) som satte den sammen så er det jo bare å sende en mail (om det kan være aktuelt å gjøre en slik operasjon selv, så kan det være lurt å spørre om hva som skjer med garanti etc. om han vil beholde den). Hvis han ikke har alt for mange tommeltotter er det ikke noe problem å ta av kjøler og sjekke kontakt etc. selv.

Lenke til kommentar

Kan også være pga for mye goop. Det er ikke meningen at man skal bruke så mye av det. Metall leder varme bedre enn goop, men i og med at heatsinken ikke er 100% flat vil det være områder hvor metallet i heatsinken og metallet i varmesprederen til CPU ikke kommer i kontakt med hverandre. Altså veldig lav varmeoverføring der. Derfor bruker man goop for å lede varme på disse stedene. Men hvis man tar på masse goop så må varmen ledes gjennom et tykt lag goop før det kommer til metallet. Da vil temperaturen i kontaktflaten mellom goop og heatsink være lavere og resultere i dårligere kjøling av cpu enn hvis man hadde brukt et tynt lag.

 

Hvor mye dette egentlig har å si er jeg litt usikker på. Tror nok ikke dette utgjør 10-15 varmegrader. Det er nok heller monteringen som ikke sitter helt. Prøv å ta av cpu'en, rense den for goop, påfør ny (tynt lag) og sett på heatsink en gang til. Kan også være at sensoren viser feil.

Lenke til kommentar

Eneste som er rart sånn egentlig,

er at Komplett selv monterte pc'en

for han! Og så sier de at det er normalt

med rundt 50c =\

 

Jaja.. Han har ikke så altfor mye peiling

på hw, og jeg kan ikke akkurat hjelpe han,

men han kan jo få lov til å prøve hvis han vil:)

Lenke til kommentar

Han kan bare beskrive ptoblemene til komplett, og si at det mest trolig er varme problemer på grunn av at han har såpasss høy temp idle. Han kan jo ta å måle temp mens han spiller, så får han se hvor høyt det går.

 

Å ta av kjøler er ikke så vanskelig, jeg monterte min første datamaskin selv, på den tid hadde jeg nesten ikke sett inni en før. Så med sunn fornuft og litt logisk tenkning går det av seg selv ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...