Gå til innhold

n00b på bærbar - trenger noen tips


Messel

Anbefalte innlegg

Ok, jeg skal ha bærbar gjennom jobben og kan forsåvidt velge merke og modell selv. Problemet er at jeg har IKKE peiling på bærbare PC'er overhodet. Er ikke så grønn på stasjonære, men har egentlig hatt liten interesse for bærbare generelt. Jeg håper på noen gode tips fra dere eksperter her inne.

 

PC'en skal brukes opp mot nettverket på jobb. Det snakkes om en VPN-løsning som gjør en slik oppkobling enkel og grei. Da falt jeg egentlig av lasset med det samme. Men jeg har jo en PC hjemme, stående i etasjen over hvor den bærbare vil bli brukt. Hovedkortet på denne er et ASUS P5AD2-E Premium som har innebygget trådløst nettverk. Har jeg da det jeg trenger for å komme meg på nett med den bærbare i etasjen under?

 

Så til selve maskinen. Bruksområder: Vanlige kontorapplikasjoner, noen litt tyngre applikasjoner (men ingenting skikkelig heavy) samt litt surfing, mail etc. Det er ikke beregnet noen form for spilling på maskinen, ei heller video eller denslags. Maskinen i andre tar seg mer enn gjerne av den biten. Jeg har vel ikke bruk for det aller heftigste utstyret, men vil ikke ha en direkte treig maskin. En skikkelig god skjerm står også høyt på prioriteringslisten.

 

Jeg er på jakt etter noe som ser greit ut, god kvalitet, klassisk look uten noe dilldall. Den skal dessuten være STILLE. Skal jeg velge en favoritt blandt de jeg har sett på, rent utsendemessig, faller Acer Travelmate 820x i smak (men den er desverre for dyr).

 

Maxpris er rundt 15000,-

 

Har sett en del på Travelmate 8103 (fått gode kritikker rundt om), og er blitt anbefalt IBM/Lenovo Z60m av vår lokale leverandør. Rent utsendemessig liker jeg Travlematen best, da Z60 er (i min mening vel å merke) direkte stygg.

 

Andre forslag fra dere til mitt bruk?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Etter min erfaring blir Acer sine tastatur-knapper fort "nedslitt", og med mindre man har mye erfaring med data kan man slite med å finne de rette knappene(denne erfaringen er fra en Ferrari 3000-serie som eies av min Farfar+ at naboene mine deler samme erfaring(de har hadd mange Acere opp igjennom årene).

 

Kan dog ikke si om dette ikke gjelder dell, men det er mer så du vet det.

Lenke til kommentar

Skal se litt nærmere på 9300. Har egentlig aldri vurdert Dell noe særlig, men ser jo nå at de er ganske konkurransedyktige på pris i alle fall. Det er jo en 120-siders tråd om denne maskinen her på forumet, men jeg har dårlig tid til å pløye meg igjennom. Kan noen 9300-eiere bare kommentere hvordan den er på støy? Det er som sagt meget viktig for meg.

Lenke til kommentar

9300 er ikke 100% stille, den har to vifter som skrur seg av og på ved behov. Du kan laste ned ett program som gjør at viftene slåes av slik at den bli helt stille, har ikke testet dette selv enda, les litt i den 9300 tråden for mer erfaring på det området.

 

Ellers vil jeg bare si at min stasjonære maskin som jeg bygde med lavt støynivå i tankene bråker vanvittig mye mer en min 9300 :)

Dessuten har 9300 en vanvittig god skjerm (1920*1200 oppløsning 17" widescreen)

 

Hvis du ikke skal bruke maskinen til spilling og slik ville jeg lagt litt ekstra penger i ram på bekostning av skjermkortet.

 

Dessuten er 9300 utstyrt med både bluetooth, 6 usb porter og 1 firewire kobling, samt modem og wi-fi :)

 

Alt dette går dessverre litt ut over størrelsen på maskinen. Skal du dra på maskinen frem og tilbake på jobb hver dag bør du kanskje vurdere en mindre og lettere modell?

Lenke til kommentar

Den blir stående hjemme, så størrelsen er ikke noe problem.

 

En annen ting jeg lurer litt på er software som kommer installert på maskinen. Det ser ut til at de fleste produsenter legger inn software som DE synes jeg bør ha på min PC. Følger det med CD'er så jeg kan gjøre en ny installasjon av Win XP?

Lenke til kommentar
Den blir stående hjemme, så størrelsen er ikke noe problem.

 

En annen ting jeg lurer litt på er software som kommer installert på maskinen. Det ser ut til at de fleste produsenter legger inn software som DE synes jeg bør ha på min PC. Følger det med CD'er så jeg kan gjøre en ny installasjon av Win XP?

5425144[/snapback]

følger recoveri cd fra dell så du får innstalert pc slik den hvar når du kjøpte den

Lenke til kommentar
følger recoveri cd fra dell så du får innstalert pc slik den hvar når du kjøpte den

5425167[/snapback]

 

Joda, greit nok det. Men jeg vil ikke ha den slik den er når jeg evt. kjøper den. Ønsker en ren XP-installasjon uten Norton, MS Word, Corel og alt det andre dilldallet. Er det mulig?

Lenke til kommentar

Har tenkt på akkurat samme problemet. Funnet ut at det ligger et program på startmenyen som brenner et image av xp for deg. Programmet slettes etter bruk. Skulle det gå galt får du få lånt deg en cd og kopiere den. Serienr for xp er under maskina. Hele praksisen er imidlertid en forferdelig uting.

 

Mvh Olav

Lenke til kommentar
Skulle det gå galt får du få lånt deg en cd og kopiere den. Serienr for xp er under maskina. Hele praksisen er imidlertid en forferdelig uting.

 

Mvh Olav

5425526[/snapback]

 

Hmm.. Jeg har jo XP Pro liggende da, jeg trodde bare ikke det var så enkelt at den kunne brukes på flere maskiner? Kjøpte jo XP Pro MCE 2005 for ikke så lenge siden som jeg har installert på den andre PC' en min...

 

Kan jeg bruke den sammen med serienr. under maskina?

 

 

Og noen som har svar på det øverste spørsmålet mitt ang WLAN?

Lenke til kommentar

Serienummeret kan brukes til den versjonen av XP som du har kjøpt med maskina. Usikker på om språk og servicepack også må stemme overens.

 

Ellers så skal det vel litt til at brenningen av det imaget går galt. Men test nå brenneren først, bruk kvalitetsplate og la maskina stå i fred :)

 

Mvh Olav

PS Beklager manglende quoting. Sitter med mobiltlf SEk500i og Opera Mini mens jeg venter på Dell.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...