Jump to content
Sign in to follow this  
Eddie81

Problemer med høy oppløsning på Viewpia 32" skjerm

Recommended Posts

Har en 32" Viewpia skjerm som jeg kljøpte på Elprice.

Jeg koblet den til pcen ved hjelp av vga kabelen som fulgte med skjermen. Men nå noen måneder senere så har det oppstått et problem. Skjermen får et rødt lag over selve skjermbildet. Akkurat som om noen skulle ha tatt en rød plastikkfolie over hele skjermen. Farger i selve bildet kan skilles fra hverandre, men alt har dette røde laget over seg.

I romjulen kjøpte jeg meg en xbox 360. Jeg koblet den sammen med tven gjennom porten for hdtv på baksiden, med kablene plassert rett etter fargekoder på hd kabelen og portene på tven. Når jeg startet opp xbox 360 så har den nå veldig mye grønt i bildet. Jeg stilte ned på fargene og bildet ble mer normalt, men det er fortsatt mye grønt i selve bildet.

 

Derimot går det helt fint å koble PS2, Gamecube og xbox til skjermen over scart kabel. Tv er heller ikke noe problem og virker fint.

 

Så det jeg nå tror er at selve tven plutselig har fått problemer ved høyere oppløsninger, men jeg vet ikke.

 

Jeg har prøvt ut følgende ting for å sjekke hva som kan være gale:

 

- Byttet fra Vga kabel til dvi ved bruk av pcen. Bildet hadde fortsatt det røde laget over.

- Fjerne skjermkortet og drivere, for deretter å koble tven til pcen ved hjelp av Intel extreme graphics porten, i tillfelle det var skjermkortet som var problemet. Dette hjalp heller ikke.

- Installere nyeste driver til skjermkortet, men ingen forandring da heller.

- Rette fargeinstillingene på skjermen, men eneste jeg klarer er å få det til å bli grønnt eller blått lag istedenfor rødt. Prøvte så å si alle mulige kombnasjoner av grønt, rødt og blått som var fargene som kunne stilles på.

- Ved tilkobling av xbox 360 så kunne jeg også stille på "colour". Dette gjorde jeg, men grønnfargen i selve bildet var veldig dominerdens uansett.

 

Håper noen her kanskje vet noe om dette og har noen tips til meg. Hadde håpet det var noe som var enkelt å fikse så jeg slapp å levere den inn til service.

Share this post


Link to post
Så det jeg nå tror er at selve tven plutselig har fått problemer ved høyere oppløsninger, men jeg vet ikke.

5376768[/snapback]

 

Hva med å prøve å stille ned på oppløsningen og se?

Share this post


Link to post

Har prøvd det med pcen. Grunnen til at jeg sa det om oppløsning var egentlig mest rettet mot det faktum at xbox 360 virker fint over vanlig scart men er selvfølgelig ikke i HD kvalitet da, mens når jeg bruker component plugg, skifter til hdtv på xbox 360 kabelen og skifter display til 720p i xbox 360 oppsettet så blir det grønt.

Share this post


Link to post

Altså, du sier at du bruker component "plugg", altså du bruker alle component ledningene og dytter de inn på riktig innganger? Er det bare for. eks den "grønne" komponent kabelen TVen registerer så vil du jo få et grønt/rødt/blått bilde.

 

Mulig dette var et utrolig dumt spørsmål, men spør alikevel :)

Share this post


Link to post

Jeg kobler dem til slik som fargekodene viser bak på skjermen. Rød, blå og grønn for bilde, samt den røde og hvite audio pluggen inn i de pluggene for de. Dermed er den gule pluggen på kabelen ikke i bruk (men etter som jeg har forstått er den gule pluggen bare for bruk viss du bruker scart). Og jeg har trippel sjekket at rett farge på plugg går i rett farge på hull.

 

Bare sånn for informasjons skyld så er det den HD kabelen som følger med i xbox 360 premium versjon jeg bruker. Den kan også brukes via scart men da brukes bare den gule pluggen samt audio pluggene.

Edited by Eddie81

Share this post


Link to post

Sjekk med bare audio kablene og den gule (kompositt), det bli jo mye dårligere bilde, men du får iallefall sett om det funker der! Funker det der, er vel tv i utgangspunktet ok :whistle:

Share this post


Link to post

Jeg er så å si sikker på at det er tven som er problemet. Det grunnet at den også gir et rødt lag over hele skjermen når jeg kobler pcen til. Det skjer samme om jeg bruker dvi eller vga kabel. Pcen virket perfekt på tven i begynnelsen.

 

Men jeg tror jeg skal levere det til service idag, og så får de finne ut hva det er.

 

Kabelen som følger med 360en kan brukes både som vanlig scart og som HD kabel. Når den brukes som vanlig scart fungere den, men med en gang jeg kobler den til utgangene som skal gi meg HD blir det grønt. Spesielt i 720p. Hvis jeg skifter til 480p så forsvinner mye av grønnfargen, men den er fortsatt tilstede.

 

En jeg kjenner mente det kunne være en feil i "codec" eller noe slik.

Share this post


Link to post

Var jeg deg ville jeg tatt kontakt med Elprice, den TV`en har jo 5 års garanti så du sliter ikke akkurat. Har forøvrig akkurat den samme TV`en som deg og har ikke de samme symptomene som din TV har (bank i bordet). :)

Share this post


Link to post

Ja jeg kontaktet elprice og fikk beskjed om å kontakte elesco som de har serviceavtale med. Så nå må jeg få tven min inn til verkstedet dems og få sjekket den. De hadde aldri hørt om problemet før.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...