Gå til innhold

Zip 100 parallell og Windows XP


Anbefalte innlegg

Har møtt på ett litt rart problem. Jeg hjelper en organisasjon i Oslo med å fornye dataparken sin. De hadde noen Macintosh maskiner med Apple Talk nettverk (spy!), og ettersom de ikke gjorde annet enn å lage krøll og krasje, så fornyet de hele dataparken sin med PC'er og ett ordentlig nettverk. På PC'ene lå Windows XP home ferdig installert, og det er greit nok ettersom XP er, i mine øyne, ett veldig bra operativsystem.

 

Så til problemet :

 

De har en Zip-100 stasjon, parallell port versjon, som er koblet til en av Mac'ene. Hun som bruker den er litt opp i åra og vil ikke/klarer ikke(?) å lære seg noe nytt system. I tillegg har de masse dokumenter og lignende på Zip, så ønsket er å få Zip'en til å fungere på PC. Jeg hentet ned en driver for Windows 2000 ettersom jeg ikke fant noen for XP, og testet den på min maskin med XP Pro og min egen Zip stasjon (parallellport versjon den også). Funket som bare det. Så testet jeg det på organisasjonens PC og deres Zip stasjon (som er helt lik min), men der kom aldri Zip stasjonen opp i Windows.

 

Det burde jo ikke ha noe å si om man bruker XP Pro eller Home, skulle jo tro at driveren virket begge steder. Og jeg kan ikke forstå at det brukes forskjellige Zip-stasjoner til Mac og PC ettersom begge bruker parallellporten. Noen som har forslag til løsning?

 

Kommer til å ta med meg min Zip stasjon og prøve den på en av PC'ene der, men tviler på at det gjør noe forskjell. Hva tror dere?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Quote:


Den 2002-09-09 21:05, t-paul skrev:

En liten frekk en:

Jeg tror: bytt tilbake til Mac med OSX :smile: hehe..



:grin:

Lenke til kommentar

Vel,

 

Jeg kan også fortelle en hel "roman" om "PC"-problemer med Win98/ME, kan også fortelle en "novelle" om merkelige krasj på Mac med de gamle OS´ene.

 

Men en ny Mac med OSX er mer stabilt både hardware og softwaremessig, grunnen er at det er færre feilkilder. Hørt om Moores Law? :]

 

..med så mange forskjellige hardware-produsenter så vil det alltid bli mere "krøll" med kompabilitet, ustabilitet og drivere på en "PC".

 

Apple har kutta ut gamle interface som parallel port og diskettstasjon, bra eller dårlig?, vel.. JEG har ikke bruk for noe av det lenger, her vil det gå på CD-RW / DVD-RW og Firewire (etterhvert versjon 2, opp mot 800Mbps)

 

 

Noen hotte tips ang. ZIPP´ern: Seneste servicepack, epp/ecp i BIOS, kabel..

 

[ Denne Melding var redigert av: t-paul på 2002-09-09 22:14 ]

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-09-09 21:54, t-paul skrev:

Apple har kutta ut gamle interface som parallel port og diskettstasjon, bra eller dårlig?, vel.. JEG har ikke bruk for noe av det lenger, her vil det gå på CD-RW / DVD-RW og Firewire (etterhvert versjon 2, opp mot 800Mbps)


 

De som er fornøyde med Mac, fortsetter å bruke det. De som er fornøyde med PC, fortsetter å bruke det. Så enkelt er det :smile: Og ettersom de som jobbet der de hadde Mac var mer fornøyde med PC så var det det naturlige valget.

 

Uansett... jeg synes det er greit med paralellport, blant annet på grunn av Zip-stasjonen (har fortsatt en paralellportversjon selv) og skriveren min som kun har paralellportversjon (en av de siste som kom kun med paralellport). Den er ganske ny og hadde vært kjedelig å måtte byttet den ut bare fordi den nye PC'n min kom uten paralellport. Synes Apple burde ventet litt til med å fjerne disse portene. De tenker litt for lite bakoverkompatibilitet synes jeg. Er ikke OS X sånn at gamle programmer fungerer dårlig på det? Men kanskje en bra ting at hele OS'et ble omskrevet.

 

Takk for tips ihvertfall... :smile: jeg skal prøve dette neste gang jeg hjelper de.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...