Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Merkelig problem, hovedkortet sin feil?


Anbefalte innlegg

EDIT: Lagt til bilde nedenfor som kanskje kan forklare litt mer.

 

Jeg har en venn med noen rare problemer som plutselig dukket opp. Han kan ikke huske å ha gjort noen store forandringer på PC-en før dette problemet kom. Først litt info om PC-en hans. Den har ASUS A7N8X Deluxe hovedkort, AMD xp2700, Geforce 6800 LE, 1,5 GB RAM og 4 IDE harddisker pluss en DVD-brenner. Vi flashet også hovedkortets BIOS med den nyeste utgaven på ASUS sine sider.

 

 

Han bruker vanligvis å ha koblet til enten harddisken med Linux eller den andre harddisken med Windows på, alt etter som hvilket OS han vil bruke. Så har han også tilkoblet to andre harddisker som bare er ekstra lagringsplass, disse står i hele tiden uavhengig av OS. Dette har fungert bra i lange tider. Helt til for en liten stund siden hvor PC-en plutselig ikke finner harddisken når den starter opp. Da får den jo ikke bootet opp skikkelig. Vi har koblet litt frem og tilbake og funnet ut at diskene med OS på starter opp helt fint når det kun er en av de som er koblet til hovedkortet (Det vil si at lagringsdiskene og DVD-brenner ikke var koblet til, kun en disk mes OS på)

 

Vi har prøvd Linux-disken i min PC og der startet Linux opp fint på første forsøk. Det samme skjedde i broren hans sin PC. Derfor tror vi ikke at det er noe galt med harddiskene. Kanskje hovedkortet som svikter?

 

Takk til alle som orker å se på dette.

Endret av Zythius
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...