Jump to content
Sign in to follow this  
Bearar

Samme ping som før i BF2.

Recommended Posts

Hei.

 

Satt før på en 700/100 linje. Men har nå byttet til 6000/640 som viser "bare" 5400/550. Sentraler ligger relativt nærme (drøye 2km), og kundeservice sa at det ikke skulle være noe problem å yte linja fullt ut. Men det er jo kjedelig å ikke få det man betaler for....

 

Som om ikke det skulle være nok at ikke linja yter sitt, så har jeg fortsatt omlag 135 i ping på en spesiell server på BF2. Jeg ble ofte kicket før siden grensen var 150. Men det som er så rart, er at når jeg nå har fått 6mbit, så har jeg eksakt samme ping! Jeg blir fortsatt kicka så fort noen andre på nettverket surfer. Og dette hadde jeg jo selfølgelig trodd ikke skulle skje. Jeg fikk med nytt modem. Men bruker fortsatt samme router som før (Belkin F5D5231 tror jeg den het). Kan det ha noe å si med noen instillinger i routeren? Jeg har gått inn på routeren og kikka litt, men har ikke kommet fram til noe usedvanlig.

 

Ps: ISP`en er BlueCom.

 

Takk for alle svar som kan være til nytte.

Share this post


Link to post

Hastigheten på linja har ikke noe med pingen til servere å gjøre. Du er jo et lite stykke unna sentralen. Selv er jeg bare 900m fra den. Avstanden kan med andre ord ha noe å si her.

 

Har selv en 2,2mbit linje fra catch (har vel blitt bluecom) og har rundt 15-18 i ping mot alle bf.no sine servere (bf2).

 

Kjører du trådløs eller kjører du med kabel? Om du kjører trådløst kan problemet ligge der siden det ikke er spesielt godt egnet til spill.

Share this post


Link to post

Men det er jo folk på serveren som ligger på 40 - 60 - 70 i ping der hele tida jo. Har de 10 mbit hele gjengen, da eller?

 

Kjører kabel.

Share this post


Link to post

"Men har nå byttet til 6000/640 som viser "bare" 5400/550"

 

Husk nå på at det opereres med Overhead på 15% hos de fleste aktørere på markedet og at det normalt ligger rundt 550 på 640 linjer . Med dine 5400 så har du ikke engang 15% tap så jeg villet si du skulel være rimelig fornøyd .

Share this post


Link to post

Hvorfor står det ikke på deres nettside at de operer med overhead da? Det står jo at det skal være 6000/640. Ikke 5400/550.

 

Og Telenor opererer altså ikke med overhead? Siden min gamle linje var litt raskere enn den egentlig skulle være.

 

EDIT: Leif

Edited by Mr.NorBits

Share this post


Link to post

Dessverre vet man ALDRI hvor mye man får ut av et kobberpar før man måler/tester, noen ganger er det for mye støy rett og slett.

 

Når det gjelder ping så ta en traceroute til serveren, så kan du se hvor den største økningen av delay ligger.

Share this post


Link to post

Mulig jeg helt teit i turnipsen her nå altså, men hva vil se si å ta en traceroute og finne ut hvor den største økingen av delay ligger?

Share this post


Link to post

Ping i bf2 avgjøres stortsett av hw, på den gamle maskina mi hadde jeg 90 - 100 på 2mbit linje, men nå med helt ny maskin har jeg 15 -20 og jeg sitter fortsatt på samme linja :cool:

Share this post


Link to post

Ping er stort sett avhengig av routingen fra din ISP til sluttadressen.

Hastigheten på din egen linje innvirker lite på ping. Den største fordelen er at linja ikke blir mettet ved moderat lokal trafikk.

Bluecom opererer med nettohastighet på innlinjen, brutto (-20%) på utlinjen. Dvs at du bør måle 6000 / ~540 hvis alt er 100% OK hos deg.

Det er mulig at din PC ikke er optimalisert for en slik hastighet?

http://www.dslreports.com/tweaks

En annen sak er hvor og hvordan du måler linja. Tester du mot f.eks ITavisen så er du garantert å måle for lav hastighet med en 6Mbit linje.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...