Gå til innhold

Ny PC, Win2k. Restarter seg selv, mulig isass.exe.


Anbefalte innlegg

Bygde PC for en kompis sist uke. Han har allerede klart å få virus på den, og jeg tror det er isass.exe.

 

Prata med han på telefon og han søkte etter isass.exe. Innen jeg kom opp hadde han på egenhånd sletta begge issas filene (det var to stk) så den Symantec W32.Sasser Removal Tool fant ingenting og fikk ikke fiksa opp i registeret.

 

Ikke nok med det, men når vi prøver å boote opp med CDn så får vi feilmelding. "Error 4" står det, kunne ikke finne en viss fil. (glemte å skrive ned hva det stod)

 

 

Problemet er: den restarter i startup (i load skjermen) men vi kommer inn bare vi prøver nok ganger. Og vi kommer ikke på internett. (sitter hos meg nå)

 

 

Vet det er en side som man kan søke etter virus via internett, noen som vet hva jeg prater om og har en link? Prøve det når vi får opp internettet igjen.

 

 

Skal opp igjen nå, tar med meg ad-aware, spybot- Search and destroy og litt andre greier. Håper noen har tips. Frustrerende, for vi får ikke engang installert windows på nytt, men jeg kan ikke skjønne at et virus kan gjøre skade allerede så tidlig i oppstarten.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Der er vel snakk om Lssas og issas ? Du kan lese om Lssas på Symantecs hjemmeside og se hvilke registrysettinger samt programmer de vanligste formene har.

 

Lssas kan ikke påvirke en ren boot fra CD (annet medium enn den egentlige smittede maskinen. Dette forutsetter imdlertid at bootrekkefølge er riktig satt. Hvis harddisken er SATA og hovedkortet trenger egne drivere må disektt med disse være tilgjengeligt og benyttes ved oppstart fra CDen. Det er også greit å huske på at basis Windows XP ikke har støtte for store harddisker (utover 128Gb).

 

Hvilken fil var det snakk om? Navnet kan gi oss mulighet for å hjelpe deg bedre.

Lenke til kommentar

Det var isass ja. Lasta ned det removal programmet, men siden han allerede hadde sletta det fant jo ikke det programmet isass.exe, og da fikk det jo ikke fiksa opp i registeret.

 

Det er SATA disk ja, men han trenger ikke diskett, uansett får vi samme feil om vi trykker på F6 eller bare lar den gå videre.

 

Vi stikker opp til han nå, skal sjekke hvilken feilmelding vi får.

Lenke til kommentar

Har prøvd å resette biosen, funka dårlig. Kan prøve å ta ut batteriet men tviler på at det og hjelper.

 

Anyhow, får beskjed om at windows installen ikke klarer å loade "htkrnlmp.exe", under der står det "the error code is 4"

 

Code 4

This device is not working properly because one of its drivers may be bad, or your registry may be bad. (Code 4)

 

To Update the drivers for this device, click Update Driver. If that doesn't work, run Scanregw.exe (click Start, click Run, type Scanregw.exe, and then click OK) to check your registry.

Solution button: Update Driver

 

This code indicates that the .inf file for this device may be incorrect or the registry may be damaged. This error code is displayed if the .inf file specifies a field that should be text, but is binary instead.

 

In addition to following the recommended suggestions, use Device Manager to remove the device and then run the Add New Hardware tool in Control Panel. If you continue to receive this error code, please contact the hardware's manufacturer for an updated .inf file.

 

Den forklaringen fant jeg her,

 

men det ser ut som at det ikke stemmer helt, kan vel ikke få beskjed om det der når jeg prøver å installere windows?

 

 

 

Tar med meg en god gammeldags oppstartsdiskett opp igjen og formaterer C:, så får vi/jeg bare be om at det fungerer bedre med windows installen etterpå. Men først batteriet ;)

 

 

Takk for tips forresten :thumbup:

Lenke til kommentar

Prøvd litt forskjellig nå.

 

Kom på at jeg har hatt lignende problem før (at windows ikke vil installeres), da var det ramen som var feil.

 

Prøvde å bytte ut ramen hans mot min gamle. Det funka jaggu :dontgetit:

 

 

Det som er rart er at dataen hans har fungert feilfritt med den ramen som viser seg å være inkompatibel i flere dager. PCn slutta bare å fungere etter at han hadde avinstallert Norton, og installert BF2.

 

Det som også er rart var at det (ifølge han) lå isass.exe inne på PCn, som han hadde sletta før jeg kom opp. Men det er uvesentlig nå.

 

Han får låne ramen min i noen dager til han har fått bytta sin. Takk for hjelp folkens. Håper løsningen på problemet kan hjelpe flere og ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...