Gå til innhold

Nikkor til Eos 20d


Anbefalte innlegg

Postet en forespørsmål om noen vet om et firma som fører adapter-ring til Nikkor-optikk på Canon Eos på forumet for optikk tidligere. For å ikke ta opp for stor plass her på sidene henviser jeg til mitt opprinnelige innlegg for detaljer:

 

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=512108

 

Håper noen der ute kan hjelpe meg å få tak i en slik i Norge så jeg slipper å bestille noe over e-bay. Liker best å foreta handel over tlf eller disk, slik at jeg kan spørre om evt finurligheter med montering og lignende uten at tlf-regningen går i taket gr lange utenlands-samtaler. Ønsker også å høre fra noen som har erfaring med bruk av slike adaptere.

 

Har også problemer med å finne objektiv dokumentasjon på egenskapene til Sigma 28mm/1,8. Siden den svært interessante Sigma 30mm er litt for dyr for meg nå, virker det glasset som en grei "normal" til dslr. Er også int i tips om brukte 28mm med eos-fatning (Canon, Tamron, Sigma, Vivitar, Tokina, Soligor etc) med blender 1:2,8 el større. Vanskelig å finne slike brukt her på berget? Har ikke sett noen enda. Savner intenst en brukbar normal (jfr mitt brukernavn). Det handler ikke så mye om størrelse, hurtighet og skarphet for meg. Det handler mer om måten fast brennvidde får meg til å jobbe for det rette utsnittet. Bruk av føttene og bevisst plassering av kamera ser ut til å sløves litt ned med zoomens bekvemmelighet. 50 mm bruker jeg som kort tele nå, og 28mm (ekv 44,8mm) er nær den perfekte brennvidde.

 

På forhånd takk for svar.

Mvh PMnormal.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tusen takk for svaret :thumbup: Har du noen erfaring m bruk? Noen problemer? Glimrende for gjenbruk av nettop 105/2,5 fordi dette er et av de få objektivene som er konstruert for primært å brukes på full åpning. Blender man ned til 5,6 eller mer blir det faktisk for skarpt til å ta fine portretter. Kan selv ikke huske å ha brukt stort annet enn full åpning i de 20 årene som er gått siden jeg kjøpte min første 105/2,5 brukt av Morten Løberg. Med dette som utgangspunkt skulle man nesten tro at adapteret var konstruert for dette objektivet. Kjenner ikke til andre objektiver som er klart best på full åpning, men så er det jo et rendyrket portrett-objektiv.

Endret av PMnormal
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...