Gå til innhold

FAT32 eller NTFS?


>Jonas<

Anbefalte innlegg

Hva er best av FAT32 og NTFS? For min del syns jeg NTFS virker raskere, mye raskere når det gjelder å defragmentere disken. Men laptopen min som jeg kjøpte å august kom med FAT32, og jeg lurer nå på om jeg skal formatere og bytte til NTFS.. Eller er det noen muligheter uten å formatere..?

Noen kommentarer eller råd om dette?

Endret av >Jonas<
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
jeg lurer nå på om jeg skal formatere og bytte til NTFS.. Eller er det noen muligheter uten å formatere..?

Noen kommentarer eller råd om dette?

5301245[/snapback]

 

Hele uttrykket "formatere" kommer jo fra dette du nevner her, altså å skifte/lage filformat. Så det er lite vei utenom der er jeg redd :) Om du kan gjøre det uten å miste data, er sikkert mulig.

 

Personlig syns jeg ikke ytelsesforskjell alene er god nok grunn til å formatere. Hvis du ikke er interessert i sikkerheten og ekstrafunksjonene til NTFS, ville jeg bare behodt FAT32. Den bærbare fungerer vel fint som det er, ikke sant? :)

Endret av Kevlar
Lenke til kommentar

husker ikke helt hvordan det var men tror det er sånn at i FAt32 så kan du ikke ha større filer enn 2gb mot NTFS som kan ha så store som du vil... Hadde FAT32 på min bærbare jeg og men skiftet til NTFS pga det.

 

Og du trenger ikke formatere for å skifte filsystem, jeg har brukt et program som heter "PowerQuest PartitionMagic" hvor du får lastet ned dette vet jeg ikke. (fikk det av en kamerat) Mulig det finst andre programmer som jeg ikke vet om og.

 

Håper dette hjalp deg litt på veg.

Lenke til kommentar
Eller er det noen muligheter uten å formatere..?

Noen kommentarer eller råd om dette?

5301245[/snapback]

ta en titt på c:\windows\system32\convert.exe i cmd. Skriv evt "help convert" for mer info.

 

Det påståes at du får et filsystem med bedre ytelse med å lage ntfs fra scracth, siden da kan ntfs utnytte diskplassen optimalt, men jeg vet ikke...

 

M.

 

Ja forresten, ta en backup av eventuelle umistelige data før du prøver dette...

Lenke til kommentar

Convert fat to ntfs

Convert FAT to NTFS

Q: Is it possible to convert a FAT32 Hard Drive to NTFS without losing all data on the drive? I like to change from FAT32 to NTFS, my operating system is Windows XP PRO, how can I do that? Without the lost of my programs?

 

A: Standard Windows utility that is called CONVERT serves this purpose

 

Just go to the Command Prompt and execute the command:

 

C:\> CONVERT C: /fs:ntfs

 

Where C: is a name of the drive you want to convert.

 

After machine re-boot conversion process will start and you'll have your FAT32 converted to NTFS without of data loss.

Lenke til kommentar

NTFS er utentvil bedre en FAT32 på mange måter.

feks kan NTFS kjøre file størelser opp til størelsen du har på en Partision. og max størelse på en partison under NTFS er 2TB... Mot FAT32 der max størelsen per fil er 4GB men max størelse per partision er også her 2TB.

 

Men når man kommer til NFTS så har den mye bedre sikerhet en det fat32 har.

 

og kjører du win2k eller nyere så uten tvil bruk NTFS...

 

Og ja du kan konvertere fra fat32 til NTFS uten og måte formatere... bare bruker partition Magic 8.0 eller nyere. så funker det helt fint :thumbup:

Lenke til kommentar

Konverterte PC'n til søstra mi, en Acer 5002, fra Fat32 til NTFS med Convert rutinen til Microsoft. Synes faktisk PC ble treger etter dette uten at jeg hadde kjørt noen tester før. Dermed har jeg ikke noen muligheter til å verifiser dette.

 

Problemet med en del av disse PCne er at de kommer med operativsystemet og en del programvare preinstallert på harddisken. Ved første oppstart blir alt installert. Dermed er det ofte ikke en likefram jobb å installere alt på ny på ren disk. Dessuten, hva med garantien hvis noe feiler på PC. Hvis du har mekka om alt hva da ?

Lenke til kommentar

Teoretisk skal ntfs være tregere enn fat på skriving, ofte noe raskere på lesing, dette skyldes at den lagrere en del metadata om filene og har et mer avansert indekseringssystem, i praksis er det ofte ikke noe serlig forskjell. Men, som flere har sagt over, ntfs er mer robust enn FAT. Eneste grunnen jeg kan se til å kjøre FAT er dualbooting, siden linux har en utmerket støtte for FAT, men ikke liker NTFS noe særlig.

 

M.

 

(hm, må vel ha vært i 1995 at jeg konverterte min 1 GB hdd til NTFS fordi den tillot en mer effektiv bruk av plassen enn hva FAT gjorde...)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Har nå fått meg den eksterne harddisken. Den leveres med FAT32 for at den skal fungere med alle typer filsystemer. Så jeg lurer på om det er noe vits i å formatere denne til NTFS, siden jeg bare skal bruke den til lagring.

Vil utnyttelsen på harddisken bli bedre med NTFS? Nå er tilgjengelig lagring på 298GB av 320GB. Så hvis jeg bytter, vil den kanskje kommer på over 300 da?

Og fungerer ikke de to filsysteme så bra sammen? Eller?

Endret av >Jonas<
Lenke til kommentar
NTFS er mer "robust" enn fat32, samt at du kan ha filer >4GB, noe som kan være kjekt på en HD som skal brukes til lagring. Så velg NTFS du.

5334927[/snapback]

Er det den eneste grunnen til at jeg bør bytte? Jeg har ikke noen filer større enn ca 1GB som jeg veit om..

Endret av >Jonas<
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...