Jump to content
Sign in to follow this  
Fusheeker

Surround i DVD-spiller eller receiver?

Recommended Posts

Hei!

Har nå et rent stereooppsett, bestående av to høyttalere, DVD22 og HK970. Dette bruker jeg både til musikk og film. Det fungerer utmerket til musikk, men har noen mangler i forbindelse med film. Blant annet fordi downmiksing av Dolby 5.1 til stereo utelater LFE-sporet, slik at jeg går glipp av de dypeste frekvensene. For å bøte på dette, må jeg inn med en surrounddekoder, enten i DVD-spilleren eller forsterkeren, som kan fordele også LFE-sporet til de to fronthøyttalerene. Da har jeg kokt det hele ned til to alternativer:

 

1. Selge DVD22 og kjøpe DVD31.

 

2. Selge HK970 og kjøpe AVR 235.

 

Hva vil gi meg mest bang for the bucks? Hva vil gi meg mest, totalt sett, når jeg ønsker å bruke dette både til film og musikk, men da i første omgang bare med to høyttalere? Hva er cons & pros med de to alternativene? Er takknemlig for alle innspill!!

Share this post


Link to post

Jeg ville soleklart byttet forsterker. Da har du god mulighet til å bygge ut systemet ditt når du måtte ønske det.

Jeg er litt usikker på at du har rett i at du vil få bedre lyd ved å kun bytte dvd-spiller. Hva skulle bli forskjell da?

Share this post


Link to post

Når en DVD-spiller downmixer Dolby 5.1 til stereo, så utelates sub-kanalen. Det er bare frontene, center og bakkanalene som da tas med. Dermed mister man den virkelig dype bassen som bare ligger i sub-sporet. Men med en DVD-spiller som har Dolby-dekoder og mulighet for å justere høyttaleroppsettet, så kan man dirigere alle seks kanalene til de to front- (stereo)-høyttalerene, uten at det skjer noen downmixing først. Da får man med seg også de frekvensene som i utgangspunktet er forbeholdt suben. (Det er selvsagt da et poeng at de to fronthøyttalerene går dypt nok til å kunne formidle denne bassen.)

 

Dette er i allefall tanken. Men nå er jeg ikke helt sikker på hvilke DVD-spillere som har denne muligheten, og om DVD31 er en av dem. Derfor vurderer jeg å heller bytte forsterker til en surroundreceiver som jeg regner med kan gjøre dette. Spørsmålet da er: vil jeg høre noen forskjell i lydkvalitet mellom de to forsterkerene? Jeg tror egentlig ikke det, men på den andre siden bør vel en ren stereoforsterker ha komponenter av høyere kvalitet enn en surroundreceiver i samme prisklasse. Men om det gir hørbare forskjeller er vel tvilsomt...?

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...