Jump to content
Sign in to follow this  
int20h

IBM er kundenes Unix-favoritt

Recommended Posts

Det er vel få som kommer til å savne HP-UX. Sun, derimot, bør virkelig ta grep nå og gjøre noe med Solaris. Men jeg synes jo at denne undersøkelsen viser et litt underlig resultat, Solaris 10 har fått ganske gode skussmål i så å si hver eneste test jeg har lest rundt omkring på nettet. Og Solaris er jo den UNIX-versjonen som er mest tilgjengelig for folk. At Solaris forsvinner i løpet av 5 år er vel heller lite trolig.

Share this post


Link to post

Med tanke på hvor mange som tydeligvis gir HP-UX gode skugsmål er det rimelig å anta at det er fler enn "få" som kommer til å savne HP-UX.

 

Syns ikke ikke er så underlig jeg.

 

Tester skal jo gjerne være objektive, mens bedrifters erfaringer klart er subjektive. Dessuten kan denne undersøkelsen umulig spørre kun om Solaris 10, det er vel fortsatt tidligere Solaris versjoner i bruk.

 

Det at Solaris er tilgjengelig for folk har ingenting å si for undersøkelsen.

Edited by olefiver

Share this post


Link to post
Dessuten kan denne undersøkelsen umulig spørre kun om Solaris 10, det er vel fortsatt tidligere Solaris versjoner i bruk.

5300479[/snapback]

Det er jo helt åpenbart. Har selv prøvd Solaris 9, og det var ikke noe særlig. Dessuten, Solaris/x86 før Solaris 10 kom, hadde også en ganske svak ytelse. Sun hadde jo planer om å droppe x86-støtten da de lanserte Solaris 9, men de fortsatte å støtte x86 etter press fra kundene. Og x86-koden var ikke noe særlig bra sammenlignet med SPARC-versjonen. Det er med Solaris 10 at Sun har satt Solaris på kartet. Kodekvaliteten på x86-versjonen har blitt drastisk forbedret, og er nå et av de operativsystemene som har desidert best støtte for X86-64 (Opteron + Xeon EM64T). Pluss at nVIDIA nå gir ut 3D-aksellererte drivere for Solaris x86/x64 hvor Quadro-kortene offisielt er støttet, samt at driverne også fungerer med ordinære GeForce-kort. Og jeg tror at kundene vil få en annen oppfatning av Solaris når de faser ut eldre versjoner av Solaris med Solaris 10. Containers, DTrace, predictive self healing, ZFS, linux-binærstøtte osv vil nok bidra til å bedre Solaris sitt renommé.

Edited by stigfjel

Share this post


Link to post

Godt mulig. I så fall vil det (kanskje) komme frem:

GCG plans to run the survey every six months in order to track trends and spot changes in market momentum.

Men husk at denne undersøkelsen også fokuserer på hvordan kundene opplever IBM, Sun og HP i kundeforholdet.

Det er ikke en undersøkelse for hvilket OS som kundene oppfatter som "best", det er en undersøkelse over hvilke UNIX-forhandlere kundene oppfatter som "best". Verdens beste OS hjelper ikke hvis firmaet gir F i kundene sine, som f.eks. Norsk Data hadde en tendens til å gjøre i slutt tida.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...