Gå til innhold

ny psu, store støyproblemer


Anbefalte innlegg

Skrev opprinnelig denne tråden i annet om hardware forumet men fant i ettertid ut at den kanskje hører bedre hjemme her:

 

Har et kabinett av typen Antec Sonata, merk, dette emnet omhandler ikke kabinettet.

 

Måtte ha meg ny PSU her fordi den som fulgte med, en 380W som Antec selv stod for gikk i stykker. Valget falt på en Fortron/Source 400W strømforsyning som jeg kjøpte fra Netshop. Link her Fortron-Source Strømforsyning ATX-400W

 

Har nettopp installert den og koblet på alle kabler, maskinen starter nå fint noe det tok tid før den gjorde med den gamle strømforsyningen. Men det første jeg merker er at maskinen er forvandlet til en jetmotor! Det bråker noe så sinnsykt mye mer enn det gjorde med den gamle PSU'en. Støyen overdøver en CD/DVD som spinner på maks hastighet i brennern, det sier jo litt.

 

Men jeg vet muligens hva problemet er, men ikke hvordan jeg skal løse det. Det er en markant forskjell på denne PSUen kontra den forrige jeg hadde. Den forrige hadde en 80 mm vifte i bakkant av kabinettet. Den nye har en 120 mm vifte på undersiden, dvs inne i kabinettet. Der blir det jo et triangel av vifter. PSU vifte rett over CPU vifta som igjen er ved siden av en annen 120 mm vifte jeg har bak i kabinettet. Og det er denne 120 mm vifta i bakkant som bråker! Den går så utrolig mye kjappere nå enn den gjorde før. Holder jeg hånda foran åpeninen hører jeg vifta stilner en del. Hvordan kan jeg løse dette problemet? Må jo bli skapt ett eller annet over- eller undertrykk av den nye PSU vifta. Er jo elendig at det ikke står opplyst før man kjøper en sånn at dette kan skje! Kan ikke leve med dette! Noen forslag? :cry:

 

EDIT: nå hører jeg skumle dirre/skrape lyder noen ganger også fra kabinettvifta... kan jo ikke være for for vifta dette! Er heller ingen muligheter til å stille hastigheten på noen av disse viftene... fulgte jo ikke med noen som helst manual til PSUen heller.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Betyr dette at du får et såpass stort undertrykk i kabinettet at kabinettviften din (den på 12cm i bakkant) automatisk snurrer fortere, som følge av mindre luftmotstand?

 

I såfall kan det jo tenkes at du ikke lenger trenger viften i bakkant, slik at du dermed kan koble den ut?

 

Kan forøvrig legge til at jeg har en 400W Fortron-Source selv, men jeg har en eldre modell enn den du har. Min har også en 12cm vifte, men den originale viften gikk sykt fort på min, slik at strømforsyningen bråkte som et uvær selv om strømforsyningen ikke hadde noen nevneverdig belastning.

 

Jeg har derfor modifisert min en del, blant annet ved å bytte ut viften med en mer saktegående løsning, men dette er vel strengt tatt ikke å anbefale fordi du da mister garantien pluss at du ikke har noen garanti for at strømforsyningen ikke blir overopphetet.

 

Edit: Kabinettviften din får vel neppe MINDRE luftmotstand når jeg tenker meg om, siden den trolig suger luft ut av kabinettet den også. :)

Endret av Juke
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...