Gå til innhold

Bærbar, AMD, 1024mb ram, 80/100Gb hdd, 256mb gpu..


ovinn

Anbefalte innlegg

Hei,

Har tenkt å skaffe meg en bærbar til jul elns, og lurer på hva som er å foretrekke?

Vil at det skal være en AMD prosessor, 1024MB Ram(Går også med 512MB), minst 80Gb Hdd, 128mb/256mb skjermkort minne. Noe rundt der hadde vært knall :)

Noen forslag? Skal ikke overtrekke 7-8k.. Så på en på Elkjøp sin avis, skal finne link hvis jeg finner den

 

Takker for svar! :)

 

Øyvind

 

EDIT: Trur det er en av de her:

Bærbar1

Bærbar2

 

EDIT2: La til en til

Acer AS 3023WLMi/AMD Sempron 3000+/15,4"CB/512MB/60GB/DVD-DUAL/WL/ATI-X600-XP-Ho

Endret av DJ Ovin
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
ATI RADEON XPRESS 200M IGP er integrert grafikkbrikke som bruker av systemminnet, som fører til at maskinen vil bli treg, selv i kontorprogrammer. Derfor bør du velge et skjermkort med eget minne, for eksempel Radeon X600.
Alvorlig talt: Nå får du slutte å poste dette tøyset i alle tråder hvor integrert grafikk blir nevnt. At integrerte grafikkløsninger på noen som helst måte er for dårlig til 'kontorprogrammer' er tøv av verste sort.

 

Du har sikkert hatt en dårlig erfaring en eller annen gang, men jeg har sett at andre har spurt deg om på hvilken bakgrunn du hevder dette tidligere uten å få svar. Slike ekstreme og feilaktige generaliseringer bør man holde seg unna.

 

Det finnes dessuten mange modeller som bruker Express 200M som også har dedikert skjermminne. Blant disse HP-modellene trådstarter har linket til i første post.

Lenke til kommentar
Alvorlig talt: Nå får du slutte å poste dette tøyset i alle tråder hvor integrert grafikk blir nevnt. At integrerte grafikkløsninger på noen som helst måte er for dårlig til 'kontorprogrammer' er tøv av verste sort.

...

Det finnes dessuten mange modeller som bruker Express 200M som også har dedikert skjermminne. Blant disse HP-modellene trådstarter har linket til i første post.

5261841[/snapback]

I følge informasjonen jeg fant om Express 200M, så bruker det av systemminnet, men om det finnes utgaver med eget minne så vil de yte godt. Slike eventuelle modeller er utelukket fra det jeg sier videre. Som jeg har presisért, så er det integrert grafikk som bruker av systemminnet (om du leser mine tidligere innlegg).

 

Og det jeg sier om integrert grafikk er ikke tøv. Selvsagt gjelder det bare integrert grafikk som bruker av systemminnet. Faktisk så fører integrert grafikk(som bruker a systemminnet) til at bruk av kontorprogrammer går tregt. Les videre, så skal du få vite mer.

 

Du har sikkert hatt en dårlig erfaring en eller annen gang, men jeg har sett at andre har spurt deg om på hvilken bakgrunn du hevder dette tidligere uten å få svar. Slike ekstreme og feilaktige generaliseringer bør man holde seg unna.

5261841[/snapback]

Jeg har ikke dårlig erfaring én eller annen gang, men jeg har vært borti over 165 pcer med integrert grafikk, og det har vært slik på alle. Og så lurer du vel på hvordan jeg har prøvd så mange maskiner, og svaret er enkelt; jeg jobber som supporter og har brukt pcer på mange skoler.

 

I de aller fleste tilfeller har jeg begrunnet mine uttalelser, men det har vært tilfeller der jeg kanskje ikke har besvart på slike spørsmål, men én ting skal du vite: har jeg sagt noe i en diskusjon, så har jeg den aktiv i minst 24 timer i firefox, og da fjerner jeg ofte fanen fra firefox, om det da kommer nye spørsmål så er det stor mulighet for at jeg ikke besvarer. Så det kan nok være noen tilfeller det det har vært folk som har bedt om dypere begrunnelse, men ikke fått det fordi jeg ikke graver opp i diskusjoner som har vært inaktive i over 24 timer. Og siden du snakker om generaliséring, så er det absolutt det du gjør selv!

 

For å kunne påstå at mine påstander er "feilaktige" og "ekstreme" så må du komme med gode argument. Mine påstander er korrekte og begrunnet, men siden du ikke forstår det så skal jeg utdype det. Integrert grafikk som bruker av systemminnet, fører til at det blir mye trafikk systemminnet. Systemminne har en annen struktur enn grafikkminne, og dette fører til "ekstraarbeid". Om du ikke kjenner til hvordan

dette foregår, så anbefaler jeg at du fordyper deg i det før du kommer med spydige kommentarer.

 

For å gjøre det klarere til deg/dere, så skal jeg komme med noen eksempel.

To jeg kjenner har hver sin bærbare pc. Begge har integrert grafikk. De kom til meg for ar jeg skulle fikse pcene, fordi de gikk så tregt. Men selv etter formatéring og nye drivere så går pcene like tregt. Spill kan bare glemmes, men det var ikke poenget her.

 

For noen måneder siden var jeg på besøk med noen andre jeg kjenner. PCen dems har vært treg siden den var ny, og kun enkle barnespill fungére på pcen. Utforskeren gikk tregt, og det samme gjorde alle andre programmer på maskinen. Så ble det satt inn et Radeon 9250 (etter min oppfordring), og nå er maskinen mye bedre. Den går merkbart raskere i programmene, og selvsagt går spillene bra. (Nå klarer den Sims2) Som opplysning kan jeg nevne at det var en Athlon 1,7GHz og integrert grafikk.

 

Nå i forrige helg fikset jeg en annen pc. Denne pcen hadde en Athlon 1,4GHz og integrert grafikk. Maskinen var meget ustabil, var treg og klikket ofte. Så satt jeg inn et Radeon 9250, og maskinen ble straks bedre. Før da jeg prøvde å brenne en cd, så såg jeg at bufferen holdt på med å gå tom flere ganger gjennom brenneprosessen. Med det nye skjermkortet gikk det umiddelbart bedre. Nå ligger bufferen konstant på 98%-100%, og maskinen er rask og stabil. Skjermkortet var det eneste jeg endret på maskinen. Jeg endret ikke på windows, og likevel så ble ytelsen i kontorprogrammer mye bedre. Dette kan ikke bortforklares, og den som ikke er overbevist får få seg litt erfaring selv. For en stund siden sammenlignet jeg denne pcen med en gammel P90. Begge var nyformatért, og P90 gir mye raskere. I spill klarte P90en Diablo II uten problemer, men på den andre pcen hakket det utrolig mye(selv på software rendering).

Integrert minne fungerer bra til kontorprogrammer hvis man har nok av ram. Vi har prøvd å si det til han før, men han hører ikke etter :p

5262099[/snapback]

Nok en ubegrunnet påstand. Mye ram hjelper ikke stort, det er trafikken som er problemet. Jeg kan nevne at eierene av pcene som jeg har satt inn nytt skjermkort i, har vært dypt takknemlige i ettertid. Forskjellen fra integret grafik (som bruker av systemminnet) og skjermkort med eget systemminne er stor. Om du ikke forstår dette, så anbefaler jeg at du skaffer deg noen års erfaring med pcer. Gjør du det, så vil du si noe helt annet. Du har heller ikke hørt etter, jeg har begrunnet det til deg flere ganger, og du har kommet med usaklige argumenter. Jeg kjenner mange som har kjøpt integrert grafikk (som bruker av systemminnet) og som har angret bittert i ettertid.

 

Men Eulogy og qwert, dere er ikke de første som tror at integrert grafikk (som bruker av systemminnet) bare påvirker spill(og tunge grafiske programmer). Det er veldig mange som tror det, og etter min mening er dette den størte feilen en pc-kjøper kan gjøre. De åpenbare forbedringene som bytte fra integrert grafikk til eget skjermkort (som jeg nevnte) kan dere ikke benekte. Jeg har snakket med mange som kan mye med pcer, og som er helt enig med meg. Jeg håper at dere vil lære dere mer om dette, slik at dere ikke kommer med slike usaklige argumenter. I Norge har vi heldigvis ytringsfrihet, og den gjelder for alle. Så vennligst ikke heng meg ut fordi dere er uenig med meg. Påpek det dere mener er feil, og kom med saklig argumentasjon mot. Godta at det finnes områder som andre kan mer enn dere om. (Jeg er sikker på at det finnes områder som dere kan mye mer enn meg om) Og til slutt, vær dannet.

 

Jeg kunne pratet mye mer om dette, men det blir for OT. DJ Ovin: Hvis modellene du linker til har integrert grafikk med eget minne, så beklager jeg hvis jeg har forvirret deg. Hvis grafikkbrikken har eget minne, så vil den yte optimalt i alle kontorprogrammer, og kanskje brukbart i noen spill.

 

Vennlig hilsen

efikkan.

Lenke til kommentar

efikkan: Begrunnet det til meg mange ganger? Ikke som jeg har sett. Også mener du at jeg har kommet med usaklige argumenter? Jaha, du mener det ja. Dessuten mener jeg at det blir litt håpløst å si at integrert grafikk ikke funker bra til word, exel osv. Det har du faktisk sagt, at integrert grafikk ikke er godt nok for word engang, der tar du faktisk feil. Og at du sier at ram ikke hjelper stort? Ja, da har du egentlig ikke så mye greie på pc mener jeg. Dedikert skjermkort er ikke alt i livet, det bør du skjønne. Å kjøpe en pc med dedikert skjermkort og å betale ekstra for det fordi man skal bruke word og exel? Det blir rett og slemt for dumt. Og ikke kom her og si at jeg og andre kommer med usaklige argumenter, for det har jeg nemlig ikke gjort.

 

 

Og ikke be meg være dannet. Jeg slang ikke med leppa, jeg dro faktisk en spøk, men er du så hårsår at du ikke skjønner det, så kan du bare la vær å lese det.

Lenke til kommentar

efikkan: Det er vel ingen som har hevdet at det ikke kan være noen forskjell i 2D-ytelse mellom systemer bruker UMA versus systemer med dedikert minne. Bare for et par år siden var selv de beste integrete grafikkbrikkene helt begredelige, og enda verre; de ble gjerne parret med lite og svakt minne i rimelige hjemmesystemer. Har oppgradert flere slike selv.

 

MEN: Dette er ikke det samme som å påstå, slik du gjør, at alle integrerte grafikkløsninger er så godt som ubrukelige. Den generaliseringen du gjør *er* alt for bred, og den *er* feilaktig. Induktiv logikk er ikke god logikk.

 

Har du i det hele tatt prøvd en moderne laptop med GMA900 eller Express 200M? Jeg tviler på at det i det hele tatt er mulig å merke forskjell på disse og (for eksempel) Go 6600/MR X700 i kontorproduktivitetsprogrammer. De fleste vil klare seg utmerket selv med Extreme Graphics 2 til slikt bruk (selv om jeg har merket vel mye lag på ekstern skjerm med høy oppløsning her).

Endret av qwert
Lenke til kommentar

Hmm.. effikan har mange gode argumenter, men jeg er litt uenig i at integrert grafikk er dårlig..

 

Dette var absolutt tilfelle med eldre teknologi, men dagens Intel og ATI brikker f.eks. synes jeg yter godt selv om de ikke bruker dedikert minne. Spesielt parret med DDR2 og Dual Channel.. Har satt opp og installert noen av disse selv..

 

Det er absolutt ønskelig med dedikert selvsagt, men disse brikkene klarer hvert fall lettere kontorapplikasjoner og bli brukt sånn smått til litt lett spilling. I en relativt ny laptop selvfølgelig.

 

Men for all del, jeg mener ikke å krangle, dedikert FTW :yes:

 

Synes bare integrerte brikker fikk litt ufortjent mye pes..

 

/Espen

 

EDIT: Doh.. alltid lese alle innlegg! Ser qwert påpeker noe av det samme som jeg :dontgetit:

Endret av espenah
Lenke til kommentar
hai

 

en kamerat har xpress 200m mefd 128 ram i en hp kjører dette skjerkorte på system minne elle på eget minne?

5266651[/snapback]

 

Vanskelig å si uten å vite hvilken modell det er.. Men jeg tør tippe at det er en integrert løsning.. Altså den bruker system minnet..

 

Men det kan også være dedikert minne..

 

Som oftest er de "billige" modellene til HP o.l. de som har integrerte skjermkort hvis det hjelper deg noe..

 

/Espen

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...