Gå til innhold

kabinett til gammel pc


Anbefalte innlegg

Har en gammel pc som står å støver ned under trappa. I dag kom jeg på at jeg kunne ha trengt å ha en pc på rommet til internet surfing. :cool:

Men ganske fort slo det meg: Den er jo kjempe stygg! :hrm:

 

Fikk besøk av en kamerat i kveld, som går på treiarbeidsfaglinje for å bli møbelsnekker. Idet han kom inn døra sa det pling! :idea:

1+1=2!

 

Ganske kjapt begynnte funderinga. Hvordan skulle kabinettet se ut?

Jeg kan ikke kjøpe nytt kabinett, har heller ikke råd. Kompisen min jobber 16 timer i uka med valgfrie prosjekter. så han har mulighet til å jobbe der med det. Alt jeg må betale for er materialet, som blir max 300 viss jeg skal ha et digert kabinett, noe som jeg ikke skal.

 

Etter en mengde dårlige ideer kom vi til slutt fra til å ta utgangspunkt i en tripp trapp stol laga i eik.

Her er et utkast til en kladd til ei hurtigskisse :)

 

skisse0pk.jpg

 

 

I den øverste boksen skal det være cd-rom og harddisk. Installerer ei 40 mm vifte baki kassen. I den nederste skal hovedkort og psu være, med ivertfall ei 120mm vifte. Lager et rør imellom.

 

Har ikke starta noen worklog enda, for jeg har ikke starta på prosjektet.

 

Noen som har forslag til justeringer, kan lage flere dårlig skisser hvis dere vil :)

Lurer litt på hvordan vi skal få mest mulig lufting uten å ødelegge stilen. Lite ivri å legge i noe mye penger i hardware her. men litt smått kan alltids gå.

 

å, javisst, hvis noen lurer så er spesifikasjonene på maskina: 75mhz cpu 64mb ram og ca. 4 gb harddisk. Duger til surfing :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

gratulerer haakie :)

 

 

Hadde ikke pcen vært så "dårlig" hadde jeg nok kasta den. Men det er så drit tøft at den bare har 75mhz, og kjører win 95 :D Var et gammelt kort for modem standaren der. Men heldigvis har jeg et vanlig nettverkskort liggenes... Håper det funker med win 98 :)

Bare kom med forslag, skal prøve å komme igang snarest.

 

 

Forresten, jeg har ei enda gamlere maskin ståendes enda lenger inn i kjelleren. Den funker som bare juling! Har 4 spill og litt annet programvare :D Svart skjerm med oransj skrift :dribble: Så kanskje en gang i fremtida :)

 

 

EDIT: Boom! Leif was killed by _Glory_Host

 

EDIT2: Killed another one

Endret av _Glory_Host
Lenke til kommentar

Dette så egentlig ganske interesant ut, en så elendig maskin som får nytt liv i form av nytt kabinett. Ganske stilig idè også må jeg innrømme :thumbup:

Noen tips til kjøling: Netting i topp og bunn på begge enhetene, muligens en vifte for bedre gjennomstrømning om nødvendig, det burde holde i massevis for et oppsett med de specs`a ;)

Ellers; Lykke til!

Lenke til kommentar
Dette så egentlig ganske interesant ut, en så elendig maskin som får nytt liv i form av nytt kabinett. Ganske stilig idè også må jeg innrømme :thumbup:

Noen tips til kjøling: Netting i topp og bunn på begge enhetene, muligens en vifte for bedre gjennomstrømning om nødvendig, det burde holde i massevis for et oppsett med de specs`a ;)

Ellers; Lykke til!

5265932[/snapback]

 

 

Hehehe. Har kjørt den igang nå, alt som kjøler ned pcn er en superliten vifte på psuen. Likevell så er det kaldt nok. Prosessorvifta er mindre enn vifta på hovedkorte på maskina jeg bruker til vanlig. Har kjørt en del opprydding på hardisken, og nå går den egentlig utrolig kjapt til å være 75mhz, loader win 98 på 40 sek. Når en tenker på at maskina ikke har blitt formatert på 7 år, og prosessoren er på 75 mhz, så er det slett ikke så verst!

 

Tror ikke jeg trenger netting i topp og bunn. i.o.m at til og med mobilen min produserer mer varme enn og denne maskina. Egentlig har jeg kanskje kunne klart meg med bare vifta i psuen og en del luftehull viss alt hadde vært i en boks, men siden cdrommen og harddisken er i en egen boks trenger jeg litt kjøling der :)

 

Her er ei sketchup skisse (er helt ny med programmet, så ikke så bra skisser.)

 

skisse8ag.jpg

 

Målene er slik:

innvendig øverste kasse : L 250mm x B 260mm x H 100mm

innvendig nederste kasse: L 380mm x B 260mm x H 250mm

 

Skal komme igang asap, er litt travelt på skolen nå før jul, så tror ikke jeg blir ferdig med prosjektet før etter nyttår en gang, starter worklog så fort som vi begynner

Forresten, så sa jeg feil anngående specn. Minne er 48mb, ikke 64, og hardisken er 2 gb!

 

:D

 

EDIT: Bilde leif

 

EDIT2: Leif er en slem person!

Endret av _Glory_Host
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...