Gå til innhold

Den Store Aksjetråden - 2005


DevianX

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

For å kommentere litt angående kursutvikling generelt på OSE.

 

Ser ut som at vi beveger oss sidelengs, ettersom de *fleste* aksjer snur ved støtte og motstand. Så her burde det foreligge store muligheter for å trade fra bunn til topp på ca. 10% på enkelte aksjer. Dette er riktignok ikke stort, men bedre enn å ligge helt stille i markedet.

 

Vi kommer til å se litt turbulens i tiden framover og jeg tror personlig så fort 310 og 315 er brutt på OSE, er videre retning bekreftet og vi kan se en generell økning på de fleste aksjer. Tror også at offshore segmentet kommer til å hente seg inn kraftig etter nedgangen tidligere i år, ettersom oljeprisen vil sakte men sikkert øke utover vinteren.

 

Husk også å sette stramme *stop loss*, siden markedet er forsatt meget ustabilt og preges av store svingninger. Tiden framover vil OSE være sterkt preget av oljepris og markedet generelt.

 

Ellers har vi en meget fin dag på OSE og hvis USA åpner opp idag kl. 1530, tror jeg på en liten sluttrally på par enkelte aksjer.

 

Ha en ellers fin dag.

 

DevianX

Endret av DevianX
Lenke til kommentar

En ting jeg har lagt merke til er at CEQ følger kursen til Fjord Seafood nokså bra. Dette har sin naturlig forklaring i at FJO sitter på over 12% av aksjene i CEQ. En nedgang i FJO vil jo da gi utslag på kursen til CEQ og omvendt..

 

Ellers virker CEQ veldig uavhengig av OSEBX utviklinga. Stolt følger hovedindeksen HELT slavisk hver dag, det gjør ikke CEQ..

 

Visste jeg skulle hamstra STO i går :p

Lenke til kommentar
Noen som analyserer oljeprisene her?

 

Og finnes det noen bra online-ressurser om teknisk analyse?

5170408[/snapback]

 

Angående sistnevnte så er www.bullspike.com perfekt. Bare å registrere seg og fyre løs, gratis seff.. Er mange innføringer i hovedprinsippene i teknisk analyse et sted der også, tror det heter "TA-skolen" eller noe sånt.. bare å titte litt.

Lenke til kommentar

Hei igjen... OSE ser lovende ut i disse dager med brudd på 310 og 311 som er tekniske motstandsnivåer. Utløser kjøpssignal i markedet.

 

Omsetning på overnevnte kurser vil forsterke et eventuelt støttenivå som blir omdannet i disse dager. Blir spennende å se hvordan lagertallene fra USA vil påvirke oljeprisen i tiden framover.

 

Jeg benyttet imidlertidlig oppgangen idag på å selge Sevan på 28.60,-. Ettersom den brøt øvre bollinger-bond på relativt høyt volum, noe som gir kjøpssignal. Vi ser også at aksjen har brutt en rektangelform og gir kortsiktig kursmål på ca. 29-30,- pr. aksje.

 

Årsaken til at jeg solgte meg ut, er fordi jeg ser en større oppeside i et annet selskap i samme tidsrom og ønsket å vekte meg opp i det selskapet. Kommer inn på Sevan igjen løpet av kort tid. Avventer til kursen kommer ned til støttenivå i første omgang ved en eventuell ny inngang.

 

DevianX

post-11335-1132677209_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Vi ser at utviklingen i rgt har vært synkende de siste par dagene på lavt volum. Det er to mulige årsaker til dette:

 

1. De som har ønsket å vekte seg opp i aksjen eller å vekte seg ned har gjort det mellom 1.50 - 1.20 intervallet. Dermed har vi sett mange børsdager med relativt høyt volum. Hvorfor volumet er meget labert idag, er kanskje fordi disse investorene er ferdig med å gjøre sine salg/kjøp og avventer på nyheter fra selskapet.

 

Jeg tror også at det er en del investorer som sitter langsiktig i RGT og dette vil påvirke kursen ved neste nyhet fra Rocksoure.

 

2. Vi har vært vitne til en konsolideringsfase, der vi har dannet oss flere støtte/motstandsnivåer som skal komme godt med på videre utvikling.

 

Variasjon i intraday er meget lav og dette tyder på at vi skal få en korreksjon enten opp eller ned. I skrivende stund beveger aksjer seg i nedre trendkanal og brytes trendlinjen som har støtte på ca. 1.35 er det utløst et lite salgssignal og dermed kan vi se videre fall ned mot neste støttenivå som foreligger ved 1.30 (nedre bollinger-bond). Brytes også denne ved høyt volum, er det indikert på videre fall i aksjen.

 

Vil nok engang påpeke forskjell mellom etablert brudd og falskt brudd. For at et brudd skal være gyldig og vise videre retning, bør dette skje på relativt høyt volum. Dermed er overnevnte nivåer meget kritisk for RGT på kort sikt.

 

Motstand er som sagt på 1.40 (glidende gjennomsnitt) og 1.50 (øvre bollinger-bond).

 

RSI er per dags dato på ca. 47. Antydninger til at aksjen er oversolgt og bør se en korreksjon opp løpet av par dager/uker.

 

Angående Sevan, var det meget positivt å selge seg ut rundt 28,60 . Var ca. 1,- under toppen på intraday. Er veldig vanskelig å treffe bunn og topp. Dette viser hvor stor nytte man kan ha med TA, hvis man forstår markedet og de signalene markedet gir den enkelte investor.

 

Nå er det slik at aksjen brøt gjennom øvre bollinger-bond og dette gir kjøpssignal og jeg vil mest sannsynlig benytte sjansen til å kjøpe inn på Sevan ved neste støttenivå som foreligger ved ca. 28 eller lavere hvis mulig. Vi får se.

 

Er naturlig at aksjen faller gjennom øvre bollinger-bond, før man stiger kraftig opp igjen. Skal se an utviklingen på OSE de neste par dagene før jeg tar en beslutning.

 

DevianX

Lenke til kommentar

TOMRA

Etter 4 måneder med oppgang har TOM gått inn in noe brutal konsolideringsformasjon (mye pga svak OSEBX). Konsolideringen kom i form av en Cup and handle formasjon, som brøt ut i forrigje uke, og har nå fått en throwback til støtten (stiplede linje), noe som skjer for 75 % Cup and handle formasjonene. Volumbalansen er god, og de siste dagenes nedgang har vært på lavt volum.

 

Har selv handlet en del TOM. Legger man cup and handle formasjonen til grunn for kjøpet, er nedsiden liten, ettersom støtten brytes allerede 45,5. Potensialet oppover er vanskelig å fastsette, og avhenger vel også i stor grad av det generelle markedet, men regner med oppgang. Om man vil redusere risikoen (og potensiel oppside) kan man vente til brudd av 50.

 

 

Så noen fulgte med på RGT. Jeg kjøpte også i denne i påvente av brudd på triangelet, men solgte meg ut ideet den nedre trendlinje ble brudt. Formasjonen nå minner mer om en stigende kjegle, og kan i værste fall bare være en liten konsolidering av den negative trenden.

post-15525-1133375546_thumb.png

Lenke til kommentar

Hey Goof!

 

Hyggelig å se flere andre skribenter på aksjetråden.

 

Som nevnt tidligere har jeg gått inn igjen på Sevan på støttenivå (28.00) og avventer par uker før jeg eventuelt selger meg ut. Må se an markedet generelt.

 

I RGT har jeg en longposisjon og sitter i minst par måndeder framover i tid. Du hadde rett angående falskt brudd på den *gyldne triangel*. Aksjen klarte ikke å bryte gjennom overnevnte motstand og falt naturlig tilbake.

 

Må også påpeke at det foreligger en melding fra selskapet idag om 10% andel på Jaguar feltet. Dette lover bra og selskapet svarer til de forventninger og målsetninger de selv har satt. Venter nå bare på en avklaring om Ghana prosjektet. Dette blir mest sannsynlig den siste triggeren for år 2005.

 

Tomra:

Skal prøve meg på en kortsiktig trade i denne aksjen. Som du har påpekt anses TOM som meget positiv på kort sikt (1-4 uker).

 

Som det fremgår av chart, har aksjen brutt øvre bollinger-bond, noe som gir markedet kjøpssignal. Grunnet noe svak OSE forrige uke, har aksjen falt ned mot støtte som foreligger ved ca. 47.50,-. Stop loss i dette tilfelle settes til 46,-. Dette er min personlige vurdering.

 

Dessuten beveger kursen seg i øvre trendkanal og gir rom for videre positiv kursutvikling.

 

Tar man med de fundamentale vurderingene, bør dette være et meget godt kjøp. Tomra har en meget spennende markedsposisjon i Tyskland og avventer mest sannsynlig på flere avtaler i år.

 

Kortsiktig mål før 31.12.05 på TOM er 55,-

 

DevianX

post-11335-1133383306_thumb.jpg

Lenke til kommentar

God kveld folkens. Kommer med en liten synspunkt på eksport av olje i tiden framover.

 

Den sannsynlige utviklingen i andelen av eksport av råolje

 

Det er lite vi med sikkerhet kan si om utviklingen når det gjelder eksport av råolje og naturgass i de neste 30 årene. Men av prognoser kan vi se at etterspørselen etter olje vil overskride tilbudet innen 2008 og dette vil føre til at den allerede høye oljeprisen vil stige ytterligere. Men ved en eventuelt lavere økonomisk vekst i Kina og USA enn per i dag, kan dette dempe etterspørselsveksten etter råolje, som igjen vil kunne gi en lavere oljepris. Men som det ser ut til per i dag, vil etterspørselen stige med rundt samme prosent som det som har vært gjennomsnitt de siste 20 årene, nemlig 1,5 %.

 

En ting vi vet sikkert er at verdens behov for energi vil øke. Det internasjonale energibyrået forventer en vekst i energitilførselen på oppimot 60 % fram mot 2030, og av dette forventer man at 80 % må dekkes av fossile brennstoff. Men i slike prognoser er det ikke tatt hensyn til at vi i dag lever i en verden med risiko for store naturkatastrofer, terrorangrep, epidemier og krig.

 

Selv om store ødeleggelser kan føre til store lidelser og omstillingskostnader i form av lavere produksjon i noen år, skulle man tro at den økonomiske veksten i industriland ville kunne tåle slike hendelser og stå godt rustet mot ting som kunne skje, i forhold til tidligere erfaringer.

 

I dag ligger fordelingen mellom råolje og gass på ca 70 % mot 30 %. Denne fordelingen forventes det at vil forandre seg mot en 50-50 fordeling, hvor gass i større og større grad tar over for en del av råoljeinntektene. Disse økte gassinntektene vil derimot ikke klare å dekke alle de tapte inntektene fra råoljen, som forklarer den tidligere nevnte totale nedgangen.

 

For den økonomiske politikken vil det komme flere utfordringer i tiden som kommer. Det ønskelige alternativet er at man vil kunne opprettholde dagens økonomiske nivå, uten at man på lang sikt må gjennomføre store offentlige innstramminger eller en kraftig økning i skattenivået. Det viktigste er samtidig at man bør føre en økonomisk politikk som ikke virker skadende på de kommende generasjoner.

 

Utfordringer:

- Aldring og økning i behov på omsorgsiden.

- De framtidige forpliktelser i forhold til alders- og ufjørepensjoner. Man anslår en fordobling av utgiftene til alders- og ufjørepensjonene, ut fra de nåværende utgiftene.

- På grunn av høye oljepriser og høyt utvinningstempo, er inntekter fra petroliumsvirksomheten betydelig større enn det vi kan forvente oss på sikt.

- Lavere økonomisk vekst, lavere vekst i skatteinntektene og økte trygdeutgifter på grunn av at veksten i yrkesaktive vil gradvis stanse opp.

 

Som vi ser av fremtiden vil de store kostnadene komme fra alders- og uførepensjoner, da de ikke bare øker i antallet, men også i utgift per pensjonist og uføreperson. Det arbeides derfor for et nytt pensjonssystem som vil gjøre det mulig for eldre arbeidstakerne som fortsatt ønsker det, og fortsette i arbeid, mens det på samme tid sikrer rettighetene til de slitne arbeidstakerne som har behov for å trappe ned.

 

Den økonomiske politikken må derfor omstille seg i tiden som kommer. Den norske stat har som målsetning å øke eksporten av petroleumsteknologi fra dagens nivå med 50 milliarder kroner innen 2010, da de vanlige inntektene fra petroleum vil gå ned. I tillegg til dette har vi som formål å fremskaffe nye fornybare energikilder, noe som er særlig viktig for å bevare norsk vassdragsnatur.

 

Vindkraft, vannbåren varme og bioenergi er her viktige nye ressurskilder med stor vekt på miljøhensyn. Økt produksjon av energi må i større grad komme gjennom økt utnyttelse av andre forbybare energikilder og nye energiteknologier, da utviklingen i velstand og produksjon er nært knyttet til forbruket av energi.

 

Kom gjerne med innspill og kommentarer.

 

DevianX

Lenke til kommentar

Nå begynner vi å få et grunnlag for teknisk analyse på CEQ.

 

CEQ har i dag brutt all motstand som har vært tidligere og er på god vei opp, dratt i gang av kjøpet av Primærinsideren i dag.

 

Frigjøringa fra Fjord kan ansees som veldig positivt, og Cermaq tjener gode penger.

post-13199-1133815190_thumb.jpg

Endret av Dr.X
Lenke til kommentar

Og der kom dagen der jeg trakk meg ut av markedet.

 

Etter et endt lakseprisrally og generelt gode tider på OSEBX skal jeg ta jula hvertfall :)

 

Nå har CEQ hatt en enorm opptur, og RSI er per i dag på hele 80,448.

 

Dermed anser jeg nedsiden som betydelig større enn oppsiden akkurat for øyeblikket, og solgte derfor i dag.. (Woho, tjente sågar på det :p )

 

Kan godt hende at jeg tar helt feil og vi ser CEQ i enda høyere nivåer, men jeg tar heller gevinst!

 

Noe nytt på din front DevianX ?

post-13199-1134598801_thumb.jpg

Endret av Dr.X
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...