Gå til innhold

Exchange, eksternt lagring av vedleg


TkaPower

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Noen som vet om det går an og lagre vedleg til mailkontoer på en ekstern filservare?

vi har ga 50 000brukere og skulle vert greit og ha det slik

5121598[/snapback]

AFAIK er det ikke mulig, og det ville potensielt tatt opp mye mer plass da vedlegg i en mail sendt til mange personer kun ligger én gang i databasen. Med en slik løsning du skisserer synes det vel som om vedlegget hadde blitt liggende flere ganger, evt i en struktur der kun exchange har tilgang. Konsekvensen da er at du sannsynligvis ville fått én mappe med en del millioner filer, noe som er langt fra hensiktsmessig. Uansett, jeg finner det lite hensiktsmessig, og en database er strengt tatt best.

 

Men, dersom du har en god begrunnelse for at det bør ligge i en filstruktur isteden, så er jeg lutter øre. Hvis du tenker på scanning av vedlegg, så var M: disken på Exhcange 2000 tidvis et stort problem i så henseende, og derfor ble den fjernet i Exchange 2003.

Lenke til kommentar

Det du bør titte på er arkiveringsløsninger for Exchange. Du mister ikke single-instance og får i tillegg komprimering av vedlegg og evnt mail. Selv har jeg bare erfaring med KVS Enterprise Vault for Exchange, men antar at konkurrerende produkter er vel så bra.

 

Og ja, det er definitivt hensiktsmessig å flytte data ut fra Exchange databaser til NTFS, etter mange års erfaring med Exchange recovery så har jeg sett verdien av å holde databasene "små", og det er ofte bedriftspolitikk som sier at man ikke får sette fornuftige begrensinger på mailbox størrelser..

 

Sjekk ut:

http://www.veritas.com/Products/www?c=product&refId=322

http://www.legato.com/products/emailxtender/index.htm

Lenke til kommentar

Det synes jo ved første øyekast interessant. Men hvordan i all vide verden blir dette med backup? Du må vel da ha et verktøy som kan samarbeide med Enterprise Vault også, ellers risikerer du at det blir inkonsistens mellom Vault og Exhcange-database, ikke sant?

 

Er det andre backupalternativer enn BackupExec og NetBackup som kan benyttes (med hell) desom du bruker Enterprise Vault?

Lenke til kommentar

Arkiveringen foregår ikke real-time, men ved schedulerte jobber. Det er viktig å ha riktig rekkefølge på backup av Exchange, arkivering og backup av arkivet, ellers kan du som du sier få inkonsistens mellom arkivet og Exchangedatabasene ved recovery.

Det er forøvrig ikke en direkte link mellom Exchange og arkivet back-end, mailen blir byttet ut med en "shortcut" som peker til arkivet, så det kreves en Outlook plug-in for å lese "shortcuten".

 

Arkivet er bare lagret rett på NTFS. Full-text index er også lagret på NTFS, mens "linkene" mellom arkiverte items og innholdet i mailboxene ligger i en SQL base, så det er bare å benytte vanlige backup-programmer, som sagt er det rekkefølgen som er viktig. Dette er (heldigvis) godt dokumentert.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...