Gå til innhold

Valg av videregående og universitet


willbend

Anbefalte innlegg

Jeg var på utdanningsmesse i dag og fant ut en del ting. Her er den foreløbige planen:

Ta grunnkurs i elektro, ta ikt-driftsfag 2. året, ta allmenfaglig påbygning 3. året. Så søker jeg på hist eller ntnu. Er dette en smart vei å gå?

 

EDIT: Hva var forrige års karakterkrav til grunnkurs elektro? Og hva er kravet for å ta ikt-driftsfag? Og hvis jeg får generel studie kompetanse + 3mx og 2fy(eller noe) er jeg garantert plass på universitet, eller er det karakterene som gjelder da?

Endret av willbend
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis du skal på datafag eller andre mattefag på ntnu, må du vel minimum ha 2mx og 2fy, og dette får du vel nesten bare igjennom allmene fag. Siste år med allmenfaglig påbygning vil bare gi deg generel studiekompetase. Men mange matte og datafag på NTNU og andre universitet krever spesiell studiekompetanse innen realfag. Feks 2MX og 2FY. Men dette må du nesten finne ut på NTNU sine sider og linjen du vil søke på. Men fra jeg startet på VGS bytta jeg ønsker om hva jeg ville bli tre ganger, og er derfor veldig glad for at jeg hadde 3FY og 3MX og kunne komme inn på det jeg ville.

 

Er det mange søkere, og det ikke er et åpent studium gjelder karakterene ja.

Endret av zeltex
Lenke til kommentar

Om du skal på NTNU er vanlig allmenne fag med studierettning i matte og fysikk det lureste å ta. Så si samtlige ingeniørstudier på høyskole/universitet krever generell studiekompentanse og 2FY+3MX.

 

NTNU ser seg likegyldig i hva du har gått tidligere for å oppnå generell studiekompentanse og 2FY+3MX, og da kan du like godt bare ta allmenne fag og dermed ha flere muligheter når du er ferdig på vidregående om du skulle ombestemme deg om hva du skal studere vidre.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...