Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Maskinen fryser av ukjente årsaker ved oppstart


Anbefalte innlegg

Jeg har problemer med å få maskinen til å fungere.

 

Jeg skrur maskinen på, og etter en kort til stopper alt opp. Dette er av og til mens jeg holder på å skrive inn windows-passordet mitt. Hvis jeg skynter meg så skrive inn dette kommer jeg av og til videre til skrivebordet, men da stopper det opp. Jeg kan bevege pilen med musen, men det skjer ingenting når jeg trykker. Tastaturet regarer den heller ikke på.

Hvis jeg starter opp i sikkermodus kommer jeg frem til skrivebordet, men etter en stund får jeg bluescreen med "KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR", fulgt av en automatisk reboot. Det samme skjer dersom jeg forsøker å trykke "slåå av datamskinen" -> "Slå av" rett fra innloggingsskjerbildet.

 

Det virker som det tar en bestemt tid før den klikker, uavhengig av hva jeg gjør.

 

Før jeg går til det skritt å installere windows på nytt vil jeg helst prøve alle andre muligheter, da jeg har endel konfigurasjoner jeg ikke vil miste. Dessuten finner jeg ikke windows-CD'en min for øyeblikket.

 

Er det noen som vet hva som kan være galt, og hvordan jeg kan fikse det? Jeg har allerede utelukket RAM, ved å prøve å ta ut en og en brikke. Jeg har nylig skiftet både hovedkort og strømforsyning, men det har fungert en stund etter at dette ble skiftet.

 

Jeg kjører Win XP med SP2, har athlon 2600 (tror jeg) prosessor, 2*512 ram (en geil, og en twinmos), 3 harddisker (to sata og en pata), QDI k7v600 hovedkort, tagan strømforsyning.

 

edit: feil i tittel

Endret av oro2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

har du sjekket tempen på cpu? (sjekkes i bla. bios).

Sikkert ikke det som er gæli, men sikkert greit å utelukke det..

 

hvor stor strømforsynig er kan også ha innvirknig.

 

Har du prøvd å starte i safemodus? eller bare latt maskinen sure å gå uten å starte opp win.

 

Sjekke i bios at du ikke har vært bort i noe som du ikke skal. evt loade inn default setings..

 

lykke til!

Lenke til kommentar

CPU-temp er på 28 grader.

Jeg har ikke endret på noen jumpere, men jeg trodde heller ikke det var nødvendig. Den har fungert tidligere slik jumperene står nå.

 

Jeg har nå forsøkt å sette bios tilbake til default. Første gang kom jeg frem til skrivebordet som før. Så forsvant alt bortsett fra bakgrunnen. Etter en reboot kom jeg igjen frem til skrivebordet. Nå ser det nesten ut som ting fungerer bortsett fra at det går veeeeeeeeeeeeeeldig tregt. Når jeg drar musen over snarveiene på oppgavelinjen "quick launch" blir de uthevet etterhvert.

 

edit: nå forsvant alt bortsett fra bagrunnsbildet igjen

Kan forsøke å skifte til et annet skjermkort dersom jeg finner et, samt koble fra de andre harddiskene.

Lenke til kommentar

Har nå forsøkt å koble fra harddisker, uten at det endret situasjonen.

Glemte visst å svare på noe i sted også:

Jeg har 480W PSU.

Har prøvd å starte i safemodus, men får bluescreen som det står i første post.

 

takk for hjelpen så langt.

 

Status nå er at det går an å starte opp litt. Jeg får opp en feilmelding fra et program (Netlimiter) om at en fil er korrupt. Slik har det vært før og, men det tyder i hvert fall på at ting ikke er helt dødt. Så står skrivebordet helt i ro en stund, før alt unntatt selve bakgrunnsbildet forsvinner... Det går ikke an å gå inn i noen mapper, få opp start-menyen osv. Men det gikk an å trykke "OK" på den feilmeldingen som kom opp.

 

 

EDIT:

Nå fryste ikke innloggingsbildet i XP selv om jeg ikke skrev passordet med en gang. Det var imidlerdig veldig tregt. Etter at jeg skrev passordet fikk jeg igjen denne bluescreen med "KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR"...

Endret av oro2
Lenke til kommentar

Takk. Microsofts egen side så ut til å beskrive en del løsninger på problemet. Det ser ut til at jeg trenger denne STOP-parameteren. Bare litt synd at maskinen rebooter få sekunder etter at meldingen kommer, så det er ikke så god tid til å lese slike kryptiske hexadesimale tall på ørten sifffer. Får se om jeg finner ut av det i morgen.

Lenke til kommentar

Digitalkamera var ingen dum ide:) Nå fikk jeg faktisk lest det andre som stod der og. Det står noe om at jeg bør deaktivere BIOS-alternativer som skygging og buffering.

Samt denne stop-meldingen:

STOP: 0x0000007A (0xE1782D98, 0xc0000185, 0xBF92A4CC, 0x130A4860)

 

EDIT:

 

Her er det MS sier om den andre parameteren:

"0xC0000185, or STATUS_IO_DEVICE_ERROR, indicates improper termination, defective storage controller hardware, or defective disk cabling, or two devices attempting to use the same resources."

 

Kabelen mellom disk og hovedkort er ikke problemet, for den har jeg prøvd å bytte. Er det hovedkortet som har tatt kvelden da? I så fall hadde det kort levetid...

Endret av oro2
Lenke til kommentar

Ja det var der jeg fant det jeg skrev i forrige post. De skriver også dette: "If the I/O status is 0xC0000185 and the paging file is on a SCSI disk, check for cabling and termination issues".

 

Hvodan sjekker jeg "termination issues"?

 

EDIT:

Kan også nevne at den andre SATAdisken min har en noe ødelagt kontakt (Sjekk denne tråden). Men jeg kan umulig tro at det skal ha noe med dette å gjøre, da det ikke gjelder den disken med operativsystemet og feilen oppstår også selv om jeg kobler helt ut den disken med delvis ødelagt kontakt...

Endret av oro2
Lenke til kommentar

Har nå forsøkt å disable den sata-channelen som jeg ikke har koblet harddisken til. Har forsøkt med begge to. Men med uten at det hjelper.

Ellers hørtes det forøvrig ut som en mulig forklaring på problemet...

 

Jeg får forresten ikke opp denne bluescreen hvis jeg starter opp i vanlig modus. Da bare stopper det opp etterhvert, og det går ikke an å trykke på noe. Hvis jeg derimot starter i sikkermodus får jeg opp bluecreen ca 0.5-1 minutt etter at jeg har kommet til skrivebordet. Det går ikke an å åpne noen mapper eller gå inn på startmenyen.

 

Vet ikke helt om jeg får testet disken på et annet hovedkort, siden mitt gamle kort med sata-kontroller har tatt kvelden. Jeg kan jo prøve å installere windows på nytt før jeg reklamerer på hovedkortet. Men det må vente til jeg får tak i cden igjen, så jeg er fortsatt åpen for forslag. Takk så langt.

Lenke til kommentar

Du får en masse rare feil i forskjellig rekkefølge. Noen ganger gjentar ikke de samme feilene seg, og andre ganger komer det helt nye feil.

Alt dette tyder på et hardwareproblem, aller mest sannsynlig grafikkortet ditt. Før du gjør noe mer, forsøk med et annet grafikkort. Gå først inn i sikkermodus og fjern driverne til det andre kortet.

Start maskinen så med kun dette tilkoblet:

 

Strømforsyning

Prosessor

Hovedkort

Harddisk

RAM

Grafikkort

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...