Gå til innhold

Storinnrykk av "Montecito"


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er ting som tyder på at lanseringsdatoene her er litt for optimistiske, men det hadde jo vært bra om de lavere klokkede versjonene med lite cache ble lansert nokså kjapt. Mindre maskiner er ikke veldig avhengig av mye cache og i motsetning til hva enkelte later til å tro så er ikke L3 cachen i Montecito en av de viktige forbedringene. I allefall ikke fo små og medium størrelse maskiner. Klart at i en Altix type maskin så får en aldri nok cache.

 

Foxton er forresten forklart litt missvisende i artikkelen. Foxton øker ikke ytelsen basert på behov men basert på mulighet. Behovsstyrt frekvensjustering skjer via DBS som er mye det samme prinsippet som speedstep. Foxton derimot øker frekvensen hvis prosessoren selv mener det er mulighet til å gjøre dette. Om den har mulighet til å øke frekvensen avgjøres ved kontinuerlig å overvåke effektforbruk og temperatur. Hvis det er litt å gå på så vil prosessoren justere opp frekvensen. Om det er noe å gå på eller ikke kommer veldig ann på hva slags programmer som kjøres. gjør en databasesøk vil prosessoren typisk være idle ca 85% av syklusene (forutsatt at en ikke har flertråding i hw) Da blir det relativt lavt effektforbruk og frekvensen kan økes. Antagelig vil Montecito kunne øke frekvensen noe i de allerfleste situasjoner med unntak for såkalte powervirus som er spesiallagde programmer for å dra mest mulig effekt.

 

Hovedpoenget med Foxton er at en skal slippe å sette maksimal frekvens på grunnlag av powervirus, men heller kan la prosessoren kjøre på de frekvenser som tillates av mer vanlige programmer. Det er altså en teknikk for å unngå å designe for worst case.

 

Foxton skal forøvrig være årsaken til at Montecito har vært plaget med utsettelser. Det er jo et nytt konsept og det er en del analog design som står sentralt her. Analog design er typisk litt vanskeligere å ha med å gjøre enn digitale da en ikke kan simulere de like godt og blir dermed mer avhengig av å produsere designet før en vet hvordan det oppfører seg.

Endret av Anders Jensen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...