Gå til innhold

Power Mac G4 WLAN


Anbefalte innlegg

Jeg er relativt ny til Mac og alt som har med det å gjøre, da jeg bare har brukt min Power Mac i litt over en måneds tid. Uansett, over til saken.

 

WLAN. På Power Mac G4. Hvordan? Er det mulig?

 

Maskinen min er ikke den kjappeste, akkurat. For å gi så mye informasjon som mulig, kan jeg opplyse om at det er en Power Mac G4/466. EveryMac sier at PCI-baserte Power Mac G4 ikke kan ha AirPort, slik jeg har forstått det. Hva gjør man da? Det må være en eller annen måte å få litt eldre maskiner inn på et trådløst nettverk, ja?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er jeg dum som ikke skjønner hvor AirPort-porten min er? Jeg ville anta at det er det sporet som er mellom de fire PCI-sporene og RAM-sporene, men der står skjermkortet mitt (det må da være AGP, men hvor søren har de gjemt AirPort?).

 

Uansett selger de ikke lengre gamle AirPort på Apple Store. PCI-kortet Nichotin linket til ovenfor er mye rimeligere, og skal dessuten fungere i Linux også, noe jeg synes er meget positivt.

Endret av Keito
Lenke til kommentar

Aha! Så det er dét den rare tingen er til!

 

Denne Macen kjøpte jeg for 1200 kroner, og jeg må si at jeg er meget fornøyd. Maskinvaren yter utrolig bra! Noen ny datamaskin blir det nok ikke med det første, og skulle jeg først kjøpe noe nytt ville jeg heller se på iBook som mer aktuell. Jeg klarer meg med fint med denne, når jeg nå bare får kjøpt meg et WLAN-kort! 8D

Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

I desember fikk jeg meg et CWP-854, som anbefalt av Nichotin og mange andre, RT2500-basert WLAN-kort. Siden det finnes drivere for OS X og alt trodde jeg at det skulle fungere så fort jeg dyttet kortet ned i et PCI-spor og installerte driverene, men så lett skulle det altså vise seg å ikke være.

"Kanskje det er noe galt med disse driverene?", tenkte jeg. Derfor bootet jeg opp Ubuntu rett etter for å teste der, fordi Breezy Badger skulle ha RT2500-støtte integrert, men kortet ble kun gjenkjent som en ukjent RAlink-enhet. Dette er i og for seg noe bedre enn OS X, som ikke listet den i det hele tatt. Om jeg titter på "PCI Cards" i System Profiler sier den "No information found.", som jeg ikke helt vet hva skal bety, for skal den da ikke engang si at det er PCI-spor inne i maskinen?

Jeg puttet også inn et Creative-lydkort, som OS X heller ikke gjenkjenner i det hele tatt, men som fungerte fint i Ubuntu. Dette er vel fordi OS X mangler drivere, men hvorfor kan den ikke i det minste gi tegn til at det er noe der? Uansett, det er også viktig å nevne at jeg puttet WLAN-kortet kortet i en PC med Windows 2000 og installerte RT2500-driverene, og da fungerte kortet fortreffelig rett fra start. Jeg skjønner ikke hva jeg kan gjøre.

Det fulle navnet til maskinen min er Power Mac G4 Digital Audio. Jeg har lett etter informasjon om kjente feil med PCI-deteksjon og lignende problemer, men uten noe hell. Har noen andre tips?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...