Gå til innhold

Problemer med FireWire og XP!!


Anbefalte innlegg

Kjøpte for en stund tilbake en FireWire-pakke med Pinnacle Studio DV og et FireWire kort. Alt funket som d skulle helt til XP kom..

Nå finner ikke XP kortet. Har en annen pc med XP hvor jeg oxo har FireWire, men dette er portet på hovedkortet.. Har prøvd å laste ned Texas Instrumens, og innstalasjonen går greit, men jeg ser ikke den i systen->egenhetsbehandlig.. På den andre pc'en, når jeg kobler kameraet til så kommer det opp i explorer som et kamera. D går ikke på den andre maskinen. Hva skal jeg gjøre? Klarer ikke redigere filmer nå.. Takker alle som prøver å hjelpe meg!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er det noen ukjente enheter i enhetsbehandling?

I såfall prøv å legg inn kort-driver'n på den ukjente enheten.

 

Eller:

Legg til ny hardware (i kontrollpanel). Prøv først å søk. Hvis inget funnet, velg at du vil velge hardware fra en liste å legg til manuelt fra listen.

 

Vær helt sikker på at du har riktig driver.

Lenke til kommentar

Har akkurat samme firewirekortet, men hos meg fant XP kortet og brukte driver fra eget driverbibliotek. Altså ikke nødvendig å legge inn noe fra cd etc.

 

Imidlertid passet kortet dårlig i pci-sporet, det måtte files litt i enden samt att kabinettet måtte bøyes ørlite før det smatt nedi. I lys av dette lurer jeg på om kanskje kortet ditt er skikkelig innsatt? Du kan jo f.eks. ta det ut og sette det på plass igjen og se om det skjer noe, kanskje er det dårlig kontakt? Sett det gjerne i et annet pci-spor enn det som du har det i nå.

Lenke til kommentar

En liten ting til, jeg kjøpte Pinnacle Studio 7 i februar i år. Da fikk jeg beskjed om at selve redigeringsprogrammet ikke kjørte i XP, så jeg kjører fleroppstart og bruker W2k til dette. Har ikke prøvd denne programvaren under XP. Det er vel ordnet nå på nye utgaver, og patcher til oss som kjøpte for ei tid tilbake er sikkert lagt ut på nettet.

 

Firewire-kortet funker imidlertid fin-fint under XP. Bare av ren nysgjerrighet plugget jeg inn DV-kameraet mens XP kjørte, og XP gjenkjente kameraet umiddelbart og spurte om jeg ville redigere med Windows Movie Maker.

Lenke til kommentar

Det er viktig at du velger rett driver når du innstallerer. Den rette er Texas Instruments OHCI Compliant IEEE 1394 Host Controller. Sjekk i enhetsbehandlingen om du har denne innstallert.

 

For ordens skyld kan det nevnes at hvis du har SB Audigy vil du også ha PCI OHCI Compliant IEEE 1394 Host Controller innstallert.

 

Yoda

Lenke til kommentar

Liker ikke å si dette, men hvis ingen av tipsene over fungerer så kan det være at du må ta en reninstallering av XP så du er sikker på at installasjonsprogrammet installerer riktige drivere og det ikke ligger noen gamle drivere å kødder i bakgrunnen.

 

Jeg har et Pinnacle DV500 DVD kort og det fungerer fint i XP.

Lenke til kommentar

Hvis du tenker på å formatere for å løse problemet så prøv først å slette alt som har med IEEE 1394-Bussvertskontrollere i enhetsbehandling å gjøre.

 

Deretter restarter du og når XP kommer opp vil den finne ny hardware og du sørger for å innstallere driver etter min forrige post.

 

Kjører med det samme firewire kortet som du og det virker helt fint med XP.

 

Yoda

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...